Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Abdusalamova ģimene iesniedz prasību 100 miljonu dolāru apmērā

Jānis Pārums

Abdusalamova ģimene iesniedz prasību 100 miljonu dolāru apmērā
Magomeds Abdusalamovs
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievu smagā svara boksera Magomeda Abdusalamova (18-1, 18KO) ģimene iesniegusi prasību tiesā pret Ņujorkas štatu atlētisko komisiju 100 miljonu ASV dolāru apmērā.

Prasību iesniegusi Abdusalamova sieva un triju bērnu māte Bakana. Prasībā tiek minēts, ka amatpersonu un medicīnas darbinieku nolaidības un neuzmanības rezultātā Magomeds Abdusalamovs cīņā pret Maiku Peresu tika smagi piekauts, gūstot vairākus galvaskausa lūzumus un smadzeņu bojājumus. No tā varēja izvairīties, ja par sportistu veselību atbildīgie cilvēki laicīgi būtu iejaukušies un apturējuši cīņu.

Jāatgādina, ka pēc cīņas pret Peresu (cīņā krievs lauza degunu un roku un cīņu zaudēja pēc punktiem) Abdusalamovam tika konstatēts asins trombs galvas smadzenēs. Sportists tika iemidzināts mākslīgajā komā un viņam veikta operācija, pēc kuras bokseris piedzīvoja arī insultu. Pēc tam boksera pārstāvji paziņoja, ka Abdusalamova karjera ir galā.

Šobrīd Abdusalamovs atrodas rehabilitācijas centrā, kur pakāpeniski turpina atlabt. Tiesa, pēdējā laikā nav bijis informācijas par boksera veselības stāvokli.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-22 22:54, pirms 11 gadiem
Kas viņa arī galvā sista? Tāds ir šis sporta veids, un ar sekām ir jārēķinās.

Smagi piekauts? Sviests kautkāds - viņš pats labprātīgi devās ringā. OK, piekrītu, cīņa bija jāaptur laicīgi, bet ne jau 14 Latvijas budžetu vērta prasība jāiesniedz.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-22 23:15, pirms 11 gadiem
wilwood rakstīja: Kas viņa arī galvā sista? Tāds ir šis sporta veids, un ar sekām ir jārēķinās.

Smagi piekauts? Sviests kautkāds - viņš pats labprātīgi devās ringā. OK, piekrītu, cīņa bija jāaptur laicīgi, bet ne jau 14 Latvijas budžetu vērta prasība jāiesniedz.
Latvijas budžets ir apm. 4,5 miljardi!

  +4 [+] [-]

, 2014-02-23 00:17, pirms 11 gadiem
Pirmkārt jau sportistam trombu smadzenēs nevar redzēt neviens dakteris kurš sēž ringa malā. Lauzts deguns - boksā tā gadās. Lauzta roka - sportistam bija jāsaka, ka nevar cīņu turpināt. Komandai bija jāizmet baltais dvielītis, gādājot par sportista veselību. Bet tur jau šovinisms "naši" to neļauj darīt. Līdzjūtība ģimenei, bet šķiet, ka paša komanda šoreiz ziedoja sportista veselību. Nekāda kompensācija tur nebūs. Veselību viņam.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-23 01:09, pirms 11 gadiem
Sieva rīkojās.. vajadzēs tak naudiņu.