Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Porteram pret nepārspēto WBO čempionu Krofordu pirmais nokauts un karjeras beigas

Agris Suveizda

Piekto reizi WBO titulu pusvidējā svarā (līdz 66,7 kg) aizstāvējis amerikāņu bokseris Terenss Krofords (38-0, 29 KO), kurš desmitajā raundā divreiz nogāza Šonu Porteru (31-4-1, 17 KO) un uzvarēja ar tehnisko nokautu.

# Bijušais WBC un IBF čempions Porters sarūpēja Krofordam kārtīgu cīņu, tomēr desmitajā raundā divu 34 gadus vecu amerikāņu duelī pārāks bija WBO titula sargātājs Krofords, kurš divreiz nogāza Porteru un piespieda Portera tēvu un treneri Keniju Porteru pārtraukt cīņu. Portera tēvs pēc zaudējuma skaidroja savu soli, uzsverot, ka Šons nebija pienācīgi sagatavojies cīņai.

# Porters piedzīvoja ceturto zaudējumu karjerā, taču pirmo – ar nokautu. Gan 2014. gadā pret britu Kellu Bruku, zaudējot IBF titulu, gan 2016. gadā pret amerikāni Kītu Tūrmanu, neiegūstot WBA titulu, gan 2019. gadā pret Erolu Spensu, zaudējot WBC un neatgūstot IBF titulu, Porters pārākumu atzina tikai ar tiesnešu lēmumu.

# Porters preses konferencē pēc zaudējuma atklāja, ka beidz karjeru un ka bija izšķīries par šādu soli vēl pirms cīņas – neatkarīgi no tās iznākuma. "Pat neizšķirta gadījumā – necīnītos vēlreiz. Nekad neesmu vēlējies būt bokseris, kurš cīnās arī pēc 40 gadu vecuma," Porters atzina, ka pēc zaudējuma Spensam karjeru turpināja tikai tādēļ, lai tiktu pie cīņas pret Krofordu. Porteram šajā cīņā bija garantēts četru miljonu ASV dolāru honorārs, bet Krofordam – sešu miljonu honorārs.

# Pusvidējā svara divīzijā līdz šim netrūcis runu, kurš neuzvarētais bokseris ir īstais pirmais numurs – WBO čempions Krofords (38-0, 29 KO) vai WBC un IBF čempions Erols Spenss (27-0, 21 KO). Šī nakts, ļoti iespējams, svaru kausus nosvērusi par labu Krofordam, kurš svinēja karjeras lielāko uzvaru: "Jūs paši redzējāt, kā Krofordu uzvarēja viņš [ar tiesnešu dalītu lēmumu] un ko Krofordam izdarīju es. Kurš tagad ir divīzijas numur viens? Visu laiku saucu Spensu uz cīņu – varbūt tagad viņš izvilks asti no kājstarpes un nāks cīnīties."

# Krofords iepriekš bija WBC, WBO un The Ring čempions pirmajā pusvidējā svarā (līdz 63,5 kg), bet par WBO čempionu pusvidējā svara kategorijā (līdz 66,7 kg) kļuva 2018. gada jūnijā, devītajā raundā ar tehnisko nokautu uzveicot austrālieti Džefu Hornu. Krofords jostu nosargājis piecas reizes, tostarp pirms diviem gadiem pret lietuvieti Egidiju Kavaļausku (tehniskais nokauts devītajā raundā). Trīsreiz WBO jostu pusvidējā svarā ieguvis arī leģendārais Menijs Pakjao.


Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...
https://www.espn.com/boxing/story/_...

     [+] [-]

, 2021-11-21 13:39, pirms 2 gadiem
Pusvidējā svara divīzijā līdz šim netrūcis runu, kurš neuzvarētais bokseris ir īstais pirmais numurs – WBO čempions Krofords (38-0, 29 KO) vai WBC un IBF čempions Erols Spenss (27-0, 21 KO). Šī nakts, ļoti iespējams, svaru kausus nosvērusi par labu Krofordam, kurš svinēja karjeras lielāko uzvaru: "Jūs paši redzējāt, kā Krofordu uzvarēja viņš [ar tiesnešu dalītu lēmumu] un ko Krofordam izdarīju es. Kurš tagad ir divīzijas numur viens? Visu laiku saucu Spensu uz cīņu – varbūt tagad viņš izvilks asti no kājstarpes un nāks cīnīties."

Iespējams, ka svētdiena pie vainas...bet šeit sarakstītais man uzvāra smadzenes...