Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

96 tūkstoši skatītāju un IBF čempiona tituls: Džošua pret Dubuā

Rolands Eliņš

96 tūkstoši skatītāju un IBF čempiona tituls: Džošua pret Dubuā
Entonijs Džošua un Daniels Dubuā. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Sestdienas vēlā vakarā Londonā Vemblija stadionā tiks aizvadīta boksa smagsvaru cīņa par pasaules čempiona titulu IBF versijā. Pašreizējais čempions Daniels Dubuā titulu aizstāvēs pret bijušo čempionu, slaveno Entoniju Džošua, kurš ir šīs cīņas favorīts. Cīņas tiešraidi piedāvās DAZN, prognozējamais cīņas sākums - pēc pusnakts (pēc Latvijas laika).

IBF čempiona titulam šogad bija interesants ceļš. Vispirms tas tika likts galdā visu titulu apvienošanas cīņā starp Oleksandru Usiku un Taisonu Fjūriju, taču vasaras gaitā Usiks no titula atvadījās.

Tas notika piespiedu kārtā, jo IBF pieprasīja cīņu pret tās nozīmēto obligāto pretendentu, kamēr Usiks gatavojas revanša cīņai pret Fjūriju. IBF obligātais pretendents ilgu laiku bija Filips Hrgovičs, kurš savu lielo iespēju gaidīja ilgu laiku, bet tā arī nesagaidīja, jo jūnija sākumā piekāpās Danielam Dubuā.

Dubuā līdz ar to kļuva par IBF pagaidu čempionu. Kad Usiks atteicās no jostas, Dubuā tika "paaugstināts" par pilnvērtīgu IBF čempionu. Tagad viņam būs pirmā cīņa čempiona statusā.

Par IBF titulu Dubuā vienreiz jau cīnījies - pirms gada pret Usiku Polijā, kad viņš zaudēja ar nokautu devītajā raundā. Šī cīņa boksa vēsturē gan palika ar kontroversiju, jo pēc Dubuā sitiena zem jostasvietas Usikam tika piešķirts laiks atgūties, taču Dubuā komanda uzskatīja, ka tiesnesis nepareizi novērtējis situāciju un ka tas bijis noteikumiem atbilstošs sitiens.

Lai nu kā, tas bija Dubuā otrais zaudējums karjerā, un pēc tam viņš izcīnījis divas laba līmeņa uzvaras - pret līdz tam nepieveikto Hrgoviču un Džarela Milleru decembrī.

Džošua savukārt ir trīs zaudējumi - pret Endiju Ruisu un divreiz pret Usiku. Tam sekojušas četras uzvaras pēc kārtas, tiesa, neviena no tām nebija pret paša augstākā līmeņa pretinieku. Turklāt Džošua iepriekšējais pretinieks Frensiss Nganū, lai gan iepriekš sarūpēja lielas problēmas Fjūrijam, kā bokseris tomēr ir ļoti maz pieredzējis.

Uz Džošua iepriekšējo cīņu līmeni portālam Sportacentrs.com norādīja arī boksa pazinēji Jānis Eisaks un Sandis Kleins, turklāt Eisaks savā cīņas prognozē nosliecās par labu Dubuā. Viņu viedokļi pirms cīņas lasāmi šeit.

Svēršanās ceremonijā Dubuā bija lielākais svars viņa karjerā - 112.8kg. Džošua savukārt bija 114.4kg, līdzīgi kā vairākās iepriekšējās cīņās.

Džošua noteikti vēl nav veterāna statusā, viņam ir tikai 34 gadi, un šī būs viņa iespēja trešo reizi kļūt par pasaules čempionu. IBF čempiona tituls savukārt varētu novest pie vēl vienas cīņas pret Usiku vai arī ilgi gaidītās cīņas pret Taisonu Fjūriju.

Savukārt Dubuā ir tikai 27 gadus vecs un Vemblija stadionā cīnīsies pirmoreiz. Viņam gan ir pieredze aizvadīt cīņu stadionā, kad viņš pirms gada to darīja Vroclavā pret Usiku, esot izteikta viesa statusā.

Sestdienas vakarā sagaidāms britu boksa apmeklētības rekords. Pašreizējais rekords ir 94 tūkstoši skatītāju klātienē, kas bija ieradušies 2022. gada aprīlī Vemblija stadionā uz Fjūrija un Diliana Vaita cīņu. Džošua gan tas nebūs nekas ļoti jauns - viņš aizvadījis vairākas cīņas, kuras klātienē apmeklēja vairāk nekā 70 tūkstoši skatītāju.

"Es joprojām esmu kaujaslaukā," pēc svēršanas ceremonijas intervijā teica Džošua. "Es uzlūkoju sevi kā gladiatoru un es gatavojos ieiet arēnā, lai uzstātos cilvēkiem, kuri vēlas redzēt asinis un lielisku sniegumu. Esmu gatavs to parādīt."

Tādus pašus vārdus teica arī Dubuā: "Esmu gatavs. Pienācis laiks doties ringā un cīnīties. Esam ļoti daudz paveikuši, lai sagatavotos šim brīdim. Runām pienākušas beigas. Tagad ir jācīnās!"

Cīņas sākums paredzēts ap pusnakti pēc Latvijas laika. Tas ir agrāk nekā ierasts Anglijas lielajās cīņās, un tas šoreiz saistīts ar Vemblija stadiona pieejamību.

Cīņas tiešraide būs pieejama DAZN platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...
https://www.boxingscene.com/anthony...

  +1 [+] [-]

, 13:31, pirms 4 stundām
AJ vnk iznīcinās Dubuā. Pagaidām izņemot Usiku, neredzu nevienu, kas viņu var apstādināt, pat ne Gypsy king.

     [+] [-]

, 14:25, pirms 3 stundām
cobham rakstīja: AJ vnk iznīcinās Dubuā. Pagaidām izņemot Usiku, neredzu nevienu, kas viņu var apstādināt, pat ne Gypsy king.
Piekritu.Bus brinums,ja AJ so nenokautes.