Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Lotahs: „Esmu gatavs uzvarēt!”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Lotahs: „Esmu gatavs uzvarēt!”
Pāvels Lotahs
Foto: Uģis Grantiņš

„Esmu gatavs uzvarēt!” ar tādu paziņojumu klajā nācis boksa kluba „Tukuma Brāļi” bokseris Pāvels Lotahs (6-17-1, 4 KO), kuram šo sestdien „Arēnā Rīga” stāv priekšā cīņa par Baltijas pussmagā svara čempiona titulu (- 79 kg) BLPB (Baltic Legue of Profesional Boxing) versijā ar Lietuvas sportistu Dainiusu Almokas.

„Ilgi gatavojos šim momentam. Trenējos ļoti cītīgi katru dienu. Man pirmo reizi dota tāda iespēja cīnīties par kādu no tituliem un es gatavojos to izmantot. Mērķis ir viens – uzvara,” kaujinieciski noskaņots bijušais kikbokseris Lotahs, kurš profesionālajā boksā ir kopš 2006. gada.

Pāvels ir kādreiz populārā kikboksa turnīra „Ringa karaļi” uzvarētājs, viņš kāris kaklā arī Baltijas čempionāta kikboksā bronzas medaļu. Šobrīd Tukuma sportists ir Latvijas profesionālā boksa supervidējā svara reitingu līderis, taču cīņa ar Dainiusu Almokas tukumniekam būs debija pussmagā svara divīzijā. Pēc Lotaha kluba pārstāvju teiktā var noprast, ka ar pāreju vienu svara kategoriju augstāk sportists vēlas izpelnīties cīņu ar kādu no šīs kategorijas labākajiem - UBO Eiropas čempiona jostas un Baltijas BBU titula īpašnieku Andreju Barabanovu (9-1, 7 KO) vai bijušo WBC internacionālā (jauniešu) titula pretendentu Artūru Kuļikauski (7-13-3, 4 KO). Jāpiemin, ka ar Barabanovu divus gadus atpakaļ par toreiz vakanto BBU čempiona jostu cīnījās arī Pāvela komandas biedrs, Latvijas čempions boksā pussmagajā svarā Mārtiņš Kukulis (Kukulis šobrīd atgūstas pēc treniņā gūtā rokas lūzuma – J.E.), taču piekāpās rīdziniekam pēc punktiem.

„Vienmēr esmu vēlējies cīnīties ar labākajiem un pussmagajā svarā ir daudz labu valsts vadošo bokseru,” piebilda Lotahs.

Divdesmit piecus gadus veco Pāvelu Lotahu viennozīmīgi var dēvēt par vienu no šā brīža Latvijas labākajiem profesionālā boksa pārstāvjiem neatkarīgi no svara kategorijas. Viņa lielākie sasniegumi pro boksā, protams, ir uzvaras pār Īrijas pussmagā svara čempionu Siaranu Hīliju (13-18-1, 4 KO) un Lietuvas amatieru boksa čempionu Ernestu Dapkusu, kā arī ničs ar bijušo pasaules čempiona titula pretendentu WBC versijā (jauniešiem) britu Alisteru Vorenu (8-2-1, 4 KO). Pērngad Lotahs uzmanību izpelnījās arī pēc cīņas ar bijušo WBC, EBU (European) un Itālijas vidējā svara čempionu Kristianu Sanaviu (45-5-1, 13 KO), jo latvietim otrajā raundā izdevās noguldīt slaveno itāli uz ringa dēļiem. Lai arī Pāvels toreiz dominēja šajā mačā un rādīja atzīstamu boksu, cīņa noslēdzās pēc punktiem un tiesneši tomēr uzvaru atdeva Sanaviam.

„Mēs visi zinām kāda ir situācija pasaules boksā – latvietis priekš ārvalstniekiem ir viesstrādnieks, kurš nes ārvalstu bokseriem reitingu punktus, lai cik labi tas latviešu puika arī neboksētu. Ja mūsējie nevar nokautēt pretinieku, tad var nemaz necerēt godīgā cīņā uzvarēt pēc punktiem,” sašutumu neslēpj Latvijas boksa vecmeistars Vilnis Kozlovskis.

„Taču mūsējie brauc, cīnās un uzvar. Protams, viņiem ir daudz smagāk jācīnās, lai tiktu pie kārotās atzinības, taču ar neatlaidību un smaga darba rezultātā mēs varam cīnīties pret ārzemnieku naudu un ietekmi. Tam par pierādījumu kalpo Lotahs, [Mairis] Briedis, Barabanovs, [Pāvels] Dolgovs, [Semjons] Morošeks, [Jānis] Černauskis u.c. bokseri, kuri pamanās uzvarēt arī ārpus Latvijas robežām.”

Pāvels Lotahs treniņā

Pāvels Lotahs vs. Ernestas Dapkus

Pāvels Lotahs vs. Siarans Hīlijs

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records
tukumabrali.lv
Fight club Faraon - TM Fighting Grand Prix

  +1 [+] [-]

, 2012-03-22 11:23, pirms 13 gadiem
ceļam Pāvela pašlepnumu

     [+] [-]

, 2012-03-22 13:57, pirms 13 gadiem
Baigais jau treniņa klips un slavas dziesmas rakstā! Bet statos 6 uzvaras un 17 zaudes..visa tā latviešu bokseru sūdzēšanās par to ka ārzemēs neļauj uzvarēt ir vienkārši smieklīga. Kukulis ar ko līdzīgu teica un tad es pats paskatījos internetā pieejamās viņa cīņas. Tās ko redzēju tīras zaudes..uz sēriju atbild ar atsevišķiem sitieniem..kaut ko gaida un muļājās kāmēr viņu ik pa mirklim nober ar sitieniem..

Secinājums viens..mazāk muldēt vajag un vairāk trenēties, ja var tik uzvarēt ar nokautu tad uz to jāiet, bet to es kukuļa gadījumā neredzēju. 2. jātrenē sitiena spēks, tas ir pietiek vicināties pie spoguļa..ņemam rokās hanteles, stieni un kačājamies..kačājam spēku, lai var nomīdīt pretinieku..utt..man neliekas ka tas tiek darīts. Ja tiek un nekas nesanāk..tad vajag atklāti pateikt..jā es strādāju par "maisu", nevis žēloties par kaut ko..

     [+] [-]

, 2012-03-22 16:10, pirms 13 gadiem
tricker rakstīja: Baigais jau treniņa klips un slavas dziesmas rakstā! Bet statos 6 uzvaras un 17 zaudes..visa tā latviešu bokseru sūdzēšanās par to ka ārzemēs neļauj uzvarēt ir vienkārši smieklīga. Kukulis ar ko līdzīgu teica un tad es pats paskatījos internetā pieejamās viņa cīņas. Tās ko redzēju tīras zaudes..uz sēriju atbild ar atsevišķiem sitieniem..kaut ko gaida un muļājās kāmēr viņu ik pa mirklim nober ar sitieniem..

Secinājums viens..mazāk muldēt vajag un vairāk trenēties, ja var tik uzvarēt ar nokautu tad uz to jāiet, bet to es kukuļa gadījumā neredzēju. 2. jātrenē sitiena spēks, tas ir pietiek vicināties pie spoguļa..ņemam rokās hanteles, stieni un kačājamies..kačājam spēku, lai var nomīdīt pretinieku..utt..man neliekas ka tas tiek darīts. Ja tiek un nekas nesanāk..tad vajag atklāti pateikt..jā es strādāju par "maisu", nevis žēloties par kaut ko..
bet nu ieskaties boxrec.com pasties lv bokserus,kādi visiem ir stati,tur lielaakaa dalja viss ir sarkans,retums ir zaļs