Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kalzage smagā cīņā pieveic "Bendi"

Jānis Pārums

Kalzage smagā cīņā pieveic "Bendi"
Bernards Hopkinss uzbrūk Džo Kalzagem
Foto: AP

Šorīt Lasvegasā smagā 12 raundu cīņā Velsas bokseris Džo Kalzage ar 113:114, 115:112, 116:111 pārspēja amerikāni Bernardu Hopkinsu, turpinot savu uzvaru sēriju - tagad Kalzages rēķinā ir jau 45 uzvaras.

Kalzage jau ar pirmajām cīņas sekundēm izvēlējās uzbrūkošu taktiku, cenšoties iespiest Hopkinsu stūrī, taču otrās minūtes sākumā palaida garām divus sitienus, no kuriem Hopkinsa labais āķis nogāza "Velsas lepnumu" gar zemi - šis bija viens no retajiem nokdauniem Kalzages karjerā. Šāds pavērsiens neapšaubāmi darīja Kalzagi nervozu.

Cīņas turpinājumā Kalzage uzlaboja savu sniegumu, iegūstot nelielu iniciatīvu, taču 43 gadus vecais Hopkinss nebija gatavs iet pensijā. "Bende" visu laiku turēja Velsas bokseri sasprindzinājumā, neļaujot pārāk izvērsties un apdraudot viņu pats. Abi bokseri gan daudz laika pavadīja klinčā, nevis aktīvi boksējās. Pārmaiņus raundu no raunda labāks bija te viens, te otrs bokseris.

Hopkinss bija nedaudz pārāks sestajā raundā, taču nākamajos trijos ringā labāk darbojās Kalzage. Septītā raunda izskaņā viņš veica pāris labus sitienus, taču Hopkinsu nogāzt gar zemi neizdevās. Tomēr pēc ne visai pārliecinošā cīņas sākuma Kalzage bija atguvies un aktīvi uzbruka savam oponentam.

10. raundā uz ringa dēļiem nokļuva arī Hopkinss, tiesa, patiesības labad jāatzīst, ka Kalzage netīšām trāpīja amerikānim zem jostas vietas un cīņa tika apturēta uz pāris minūtēm. Pēc tam cīņa atkal varēja turpināties un noslēdzošie raundi tika aizvadīti aktīvā cīņā. Noslēdzoties 12. raundam, Kalzage triumfāli pacēla rokas, lai gan tiesnešu lēmums vēl nebija zināms.

Kad tika paziņots tiesnešu lēmums, atlika tikai ievilkt elpu - pirmais tiesnesis lēma par labu Hopkinsam (114:113). Šajā brīdī nedaudz neomulīgi sajutās arī Kalzage, taču pēc tam, kad nākamā tiesneša lēmums bija par labu viņam (115:112), velsietis atviegloti nopūtās. Visbeidzot arī trešais tiesnesis lēma par labu Kalazgem (116:111) un viņš varēja triumfēt - "Bende" Bernards Hopkinss ir uzveikts.

Šī cīņa izraisīja milzīgu ažiotāžu, jo vēl pirms oficiāli bija zināms cīņas datums, abi bokseri iesaistījās vārdu karā. Hopkinss paziņoja, ka viņš ir dzīva leģenda un nekad neļaus sevi uzvarēt baltajam bokserim, savukārt Kalzage apgalvoja pretējo, tāpēc atlika tikai ringā noskaidrot, kuram ir taisnība.

Šī bija Kalzages pirmā cīņa pussmagajā svarā. Uz to viņš pārgāja pēc tam, kad pērnā gada novembrī pieveica Mikaelu Kesleru, kļūstot par pirmā pussmagā svara neapstrīdamu čempionu. Kalzage paziņoja, ka šajā svara kategorijā ir sasniedzis visu un grib sevi izmēģināt citā līmenī.

Pieveicot Bernardu Hopkinsu, 36 gadus vecais Kalzage izcīnīja 45 uzvaru (32KO) un joprojām ir nepārspēts profesionālajā ringā. Līdz ar panākumu Kalzage ieguva arī "Ring Magazine" čempiona titulu. Hopkinss savukārt piedzīvoja piekto neveiksmi, taču karjerā izcīnītas arī 48 uzvaras (32KO), tostarp pret daudziem teicamiem bokseriem.

Saistītā informācija:
Foto: Kalzage - Hopkinss
Kalzage: "Baltais bokseris tev sadeva pa pakaļu,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-20 06:25, pirms 16 gadiem
Malacis Kalzage. Uzvara nāca ar milzīgām grūtībām, bet uzvara ir un paliek uzvara. Visu cieņu abiem bokseriem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-20 08:35, pirms 16 gadiem
Biju par Hopkinsu Nu neko !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-20 10:29, pirms 16 gadiem
tagad jagaida preses konference, gribu redzet, ko abi teiks it ipashi Hopkinss

  +8 [+] [-]

, 2008-04-20 10:44, pirms 16 gadiem
Paskatījos amīšu komentārus pirms šīs cīņas un labi vien ir, ka tas viņu rasists zaudēja. Apdalīta nācija, kas uzskata, ka ir pasaules centrs.

     [+] [-]

, 2008-04-20 12:02, pirms 16 gadiem
labais, kalzage pelniijis to ir

     [+] [-]

, 2008-04-20 12:37, pirms 16 gadiem
Kalzages uzvara ir tikai un vienīgi loģisks zinākums.

     [+] [-]

, 2008-04-20 13:03, pirms 16 gadiem
Kalzage gadijuma nav rasists vai kaut kas uz to pusi? Bernard,Tevi pieveica baltais bokseris! kas tur taads? klicko ari baltais un visiem ieliek.. nepareiz teikums man skiet..

  +1 [+] [-]

, 2008-04-20 13:10, pirms 16 gadiem
Lai arī es esmu par Kaladzi, taču pateikt kurš uzvarēja ir ļoti grūti, un kā redzams tiesnešiem arī nav vienprātības.

Kaladze tā arī visas cīņas gaitā, neizdarīja praktiski nevienu ļoti spēcīgi sitienu, nerunājot par sitienu sēriju.
Bet tas ir liels Hopkinsa nopelns, viņa taktikā visu laiku iet klinčā, kas cīņu padarīja nevisai skatāmu.

Bet kaladze māk strādāt uz publiku, to labi varēja redzēt tajā epizodē, kad Hopkinss bija pieliecies... tie kas skatījās tie saprata

     [+] [-]

, 2008-04-20 13:13, pirms 16 gadiem
baigaispelmenis rakstīja: Kalzage gadijuma nav rasists vai kaut kas uz to pusi? Bernard,Tevi pieveica baltais bokseris! kas tur taads? klicko ari baltais un visiem ieliek.. nepareiz teikums man skiet..

Kalzages pēccīņas izteikums ir tikai atbilde uz Hopkinsa pirms cīņas teikto: "Es nekad neļaušu sevi pieveikt baltajam cilvēkam" thats all.

     [+] [-]

, 2008-04-20 13:16, pirms 16 gadiem
paldies biju palaidis garam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja