Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Rojs Džons juniors pārspēj Feliksu Trinidadu

Jānis Pārums

Rojs Džons juniors pārspēj Feliksu Trinidadu
Džonss (no labās) "aizsūta" nokdaunā
Trinidadu. Foto: AP

Svētdienas rītā notikušajā boksa cīņā svara kategorijā līdz 79.4kg starp diviem ievērojamiem bokseriem Roju Džonsu junioru (ASV) un Feliksu Trinidadu (Puertoriko) uzvaru pēc punktiem izcīnīja pirmais – 116:110, 117:109, 117:109.

Pirmajos divos raundos krietni agresīvāks bija Trinidads, mēģinot izpildīt pirms tam doto solījumu par Džonsa nokautēšanu jau pašā cīņas sākumā. Tomēr tas neizdevās un vēlāk iniciatīvu jau pārņēma amerikānis.

Cīņas vidū jau notikumus ringā pārliecinoši kontrolēja Džonss, bet 7. un 10. raundā pa reizei "aizsūtīja" Trinidadu nokdaunā. Nokauts, kā pirms cīņas bija solījuši abi bokseri, netika piedzīvots, taču Džonsa juniora uzvara beigās izdevās pietiekami pārliecinoša.

Džonss atklāja, ka pirms teikt profesionālam boksam ardievas, viņš vēlreiz vēlas kļūt par čempionu. Amerikānis uzvarēja savas karjeras pirmās 49 no 50 cīņām, vienīgo zaudējumu piedzīvojot par muļķīgu diskvalifikāciju (Džonss savam pretiniekam vairākkārt iesita jau tad, kad tas bija nokritis uz ceļiem – aut.). Savulaik Džonss bijis pasaules čempions četrās dažādās svara kategorijās, tostarp supersmagajā svarā. Pēc uzvaras pār Trinidadu, Džonsa rēķinā ir 52 uzvaras (38KO) un četri zaudējumi.

Bijušajam pasaules čempionam trijās svara kategorijās Feliksam Trinidadam šī bija pirmā cīņa gandrīz triju gadu laikā. 2005. gadā pēc zaudējuma Ronaldam Raitam, Trinidads paziņoja par aiziešanu no boksa, bet pērn atklāja vēlmi atgriezties, lai cīnītos pret Džonsu junioru. Tagad "Tito" bilance ir 42 uzvaras (35KO) un trīs zaudējumi.

Izmantotie resursi:
www.nytimes.com

     [+] [-]

, 2008-01-20 18:26, pirms 16 gadiem
njā..stati jau iespaidīgi abiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-20 23:11, pirms 16 gadiem
Rojs ir atgriezies ! Kruta !!!