Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo pret Smitu: boksa lielākā zvaigzne pret Supersērijas uzvarētāju

Rolands Eliņš

Kanelo pret Smitu: boksa lielākā zvaigzne pret Supersērijas uzvarētāju
Kanelo Alvaress un Kalums Smits pirms cīņas. Foto: Matchroom Boxing

Šonakt Sanantonio, ASV, norisināsies cīņu šovs, kura galvenais notikums būs Meksikas boksa superzvaigznes Saula "Kanelo" Alvaresa tikšanās ar britu Kallumu Smitu. Cīņas tiešraide būs pieejama DAZN straumēšanas pakalpojumā, un cīņas sākums tiek prognozēts starp sešiem un septiņiem agri no rīta (pēc Latvijas laika).

Kanelo Alvaresam (53-1-2) šī būs pirmā cīņa kopš pagājušā gada novembra, kad viņš 11. raundā nokautēja Sergeju Kovaļovu, iegūstot čempiona titulu arī pussmagajā svara divīzijā. Viņš WBO pasaules čempiona titulu drīz vien atstāja vakantu, dodot priekšroku zemākām svara kategorijām, un šonakt Alvaress cīnīsies par otrā vidējā svara kategorijas (līdz 76.2kg) čempiona titulu WBA un WBC versijās.

Viņa pretinieks būs Kallums Smits (27-0), Lielbritānijas bokseris, kuram šobrīd pieder WBA čempiona tituls un "The Ring" čempiona tituls. Smits šos titulus izcīnīja Pasaules boksa Supersērijā, kuras pirmajā sezonā kļuva par čempionu šajā svara kategorijā. Viņam Supersērija palīdzēja nokļūt boksa elitē, un tagad Smitam ir radusies iespēja pieteikties pašā virsotnē, aizvadot savas karjeras lielāko un bagātīgāko cīņu.

"Man ir tikusi liela iespēja, taču reizē arī uzskatu, ka esmu šo iespēju nopelnījis," preses konferencē pirms cīņas sacīja Smits. "Esmu smagi strādājis, lai tiktu līdz šim brīdim. Esmu savā svara kategorijā izlikts ar pirmo numuru. Kāpēc lai es nebūtu pelnījis šo iespēju? Jau brīdī, kad es kļuvu par pasaules čempionu, es nospraudu sev mērķi cīnīties pret pašiem labākajiem. Tagad tas ir piepildījies. Kanelo ir sīksts vīrs, un es ticu, ka viņa prasmes ringā nodemonstrēs, cik labs bokseris patiesībā esmu es."

Alvaress ir izteikts cīņas favorīts, taču tāds viņš būtu droši vien pret jebkuru pretinieku. Alvaresam šī būs otrā cīņa šajā svara kategorijā, un pirms diviem gadiem viņš bez variantiem sakāva Rokiju Fīldingu, kurš arī augumā bija krietni garāks nekā Kanelo, tieši tāpat kā Smits ir gandrīz 20 centimetrus garāks nekā viņa slavenais pretinieks. Kanelo preses konferencē atzina, ka ar tik vieglu cīņu kā pret Fīldingu nerēķinās: "Smits ir pilnīgi cits scenārijs – viņš ir spēcīgāks, veiklāks un ātrāks. Smits bieži izmanto sitienus pa ķermeni, viņam ir labs pretuzbrukums. Izvēlējos viņu par savu pretinieku, jo viņš ir divīzijas pirmais numurs."

Kanelo nesen lauza līgumu ar savu promouteru, kas sadarbībā ar DAZN viņam paredzēja 350 miljonu dolāru lielu samaksu piecu gadu laikā, aizvadot desmit cīņas. Pandēmijas laikā honorārs gaidāms mazāks, turklāt Kanelo bija neapmierināts arī ar citiem apstākļiem, ieskaitot to, ka pastāv problēmas vienoties par ciņu, kas apmierinātu visas iesaistītās puses. Tagad kā brīvais aģents Kanelo pats varēja teikt galavārdu pretinieka izvēlē un individuāli vienoties ar DAZN par cīņas raidtiesībām. Smits uztverams kā nopietns pretendents uz Kanelo apturēšanu, un meksikāņu boksa zvaigzne pirms cīņas atzina, ka vēlējies tieši šādu izaicinājumu.

Alvaresa sakarā preses konferencē tika arī piesaukta tendence, ka viņš iepriekšējos gados saņēmis labvēlīgus tiesnešu lēmumus strīdīgās situācijās. "Protams, ka tā ir bijis, un esmu dažas reizes novērojis," teica Smits. "Taču līdz ko noskanēs gongs, tas mani vairs nesatrauks. Ringā paveikšu visu, ko es varu, savukārt tiesnešu lēmumi ir ārpus manas kontroles."

Tiek vēstīts, ka Kanelo par šo cīņu nesaņems tik lielu honorāru kā paredzēja viņa iepriekšējais līgums ar DAZN (35 miljoni par cīņu), taču diez vai viņš par savu samaksu varēs sūdzēties. Šonakt Alvaress nopelnīs vismaz 20 miljonus dolāru, saskaņā ar "Total Sportal" ziņoto, kamēr Smita honorārs tiek lēsts 8-10 miljonu dolāru vērtībā.

Vai Kanelo turpinās savu uzvaru gājienu?

  • 59

  • 27

  • 62


     [+] [-]

, 2020-12-19 22:58, pirms 4 gadiem
Ah.... tāda auguma starpība, neticu, ka var kompensēt ar pieredzi un meistarību.