Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas bokseriem trīs medaļas Mahačkalā

Jānis Pārums

Latvijas bokseriem trīs medaļas Mahačkalā
Nikolajs Grišuņins (pa kreisi)
Foto: ventsbalss.lv

Aizvadītajā nedēļā Latvijas bokseri piedalījās starptautiskajā boksa turnīrā M. Umahanova piemiņai. Tas norisinājās Mahačkalā (Dagestāna, Krievija) un mūsu bokseriem bija veiksmīgs, jo tika izcīnītas trīs medaļas, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs.

Turnīrā piedalījās bokseri no Ukrainas, Kahazhstānas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Polijas, Zviedrijas, Latvijas un Krievijas. Starp dalībniekiem bija arī ļoti titulēti bokseri – olimpiskie, pasaules un Eiropas čempioni.

"Prieks, ka spēcīgā konkurencē mūsu puiši nenotrīcēja un izcīnīja trīs medaļas – vienu sudraba un divas bronzas," gandarījumu neslēpa Glazkovs.

Viņš atklāja, ka pie sudraba godalgas tika Dmitrijs Gutmans (svara kat. līdz 57kg), kurš pirmajā cīņā pārspēja krievu Zaļihmanu Hadarbijevu, pēc tam tika pārspēts Eiropas čempionāta medaļnieks, zviedrs Baširs Hasans. Finālcīņā Gutmana pretinieks bija krievs Radmirs Abdurahmanovs. Cīņa noslēdzās 1:1, bet pieci sāna tiesneši lēma, ka ar 3:2 uzvarējis mājinieks, līdz ar to Gutmanam – sudrabs.

Bronzas medaļu izcīnīja Iļja Žilinskis (svara kat. līdz 64kg), kurš vispirms pārspēja baltkrievu Aleksandru Demki, bet pēc tam zaudēja Kazahstānas čempionam Aidaram Širibajevam.

Otro bronzu ieguva Eiropas čempionāta medaļnieks Nikolajs Grišuņins (svara kat. līdz 81kg). Sīva cīņa viņam izvērtās pusfinālā, kur nācās cīnīties pret pasaules un Eiropas čempionu, krievu Artūru Beterbijevu. Diemžēl galu galā nācās piekāpties ar 6:9 un samierināties ar trešo vietu. Pērn Grišuņins šajās sacensībās tika pie sudraba.

Bez medaļas palika Artjoms Ramlavs, kurš zaudēja pasaules jauniešu čempionāta finālistam Elnuram Alijevam no Azerbaidžānas.

"Izcīnītās godalgas ir labs rādītājs Latvijas bokseriem pirms Eiropas čempionāta, kurš notiks Maskavā no 4. līdz 13. maijam. Latvijas Boksa federācija plāno uz meistarsacīkstēm sūtīt pilnu komandu," sacīja LBF ģenerālsekretārs Glazkovs.

     [+] [-]

, 2010-04-19 15:59, pirms 14 gadiem
Apsveicami