Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Miris bijušais pussmagā svara čempions

Jānis Pārums

Miris bijušais pussmagā svara čempions
Hose Toress

Šodien savā dzimtenē Puertoriko 72 gadu vecumā aizsaulē aizgājis bijušais pasaules čempions boksā svara kategorijā līdz 79.4 kilogramiem Hose Toress. Par viņa nāves iemeslu kļuva sirdstrieka jeb infarkts.

1956. gadā Toress Melburnas olimpiskajās spēlēs, startējot svara kategorijā līdz 69.9 kilogramiem, izcīnīja sudraba medaļu. Divus gadus vēlāk viņš pievērsās profesionālajam boksam un aizvadīja veiksmīgu karjeru.

1965. gadā ar tehnisko nokautu devītajā raundā pieveicot Villiju Pastrano, viņš kļuva par WBA un WBC pasaules čempionu. Titulu viņam izdevās aizstāvēt trīsreiz, līdz nepilnus divus gadus vēlāk viņš tos zaudēja cīņā ar Diku Taigeru. Karjeru Toress beidza 1969. gadā.

No 1990. līdz 1995. gadam vadīja Pasaules Boksa organizāciju (WBO). Vairāku boksa grāmatu autors, tostarp par Muhamedu Ali un Maiku Taisonu.

1994. gadā iekļauts Pasaules Boksa Slavas zālē, 1997. gadā – Starptautiskajā Boksa Slavas zālē.

Izmantotie resursi:
boxrec.com