Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

"Baltais Taisons" pirmoreiz aizstāvēs titulu

Jānis Pārums

"Baltais Taisons" pirmoreiz aizstāvēs titulu
WBA pasaules čempions supersmagajā svarā
Ruslans Čagajevs. Foto: AP

Šovakar plkst. 23:00 pasaules čempions supersmagajā svarā Ruslans Čagajevs (Uzbekistāna) pirmo reizi aizstāvēs pērn iegūto titulu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā, tiekoties ar bijušo kikbokseri Metu Skeltonu (Lielbritānija).

Profesionālā boksera karjeru 29 gadus vecais Čagajevs sāka 1997. gadā, kad izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras, taču tad uz kādu laiku pieklusa "pieklusa" (šajā laikā Čagajevs piedalījās amatieru sacensībās, 1997. un 2001. gadā triumfējot pasaules čempionātā. 1997. gada titulu gan viņam atņēma un diskvalificēja uz gadu, jo uzbeks pirms tam jau bija aizvadījis cīņas profesionālajā boksā. Čagajevs uzvarēja 82 no 85 amatieru cīņām - aut.), lai atgrieztos "profos" pēc četriem gadiem. Sekoja vēl trīs panākumi un vienīgais "misēklis" Čagajeva karjerā – cīņā pret Robu Keloveju, Čagajevs netīšām viņam iesita ar galvu, pārsitot pretinieka uzaci, pēc kā tiesnesis pārtrauca cīņu, paziņojot neizšķirtu. 2006. gadā Čagajevs un Kelovejs boksējās vēlreiz un šoreiz uzbeks uzvarēja pārliecinoši, nokautējot oponentu jau otrajā raundā.

Čagajeva, kurš boksa pasaulē iesaukts par "balto Taisonu", zvaigžņu stunda sita pērn – veiksmīgi ticis līdz cīņai par pasaules čempiona titulu, 14. aprīlī viņš smagā 12 raundu cīņā pēc punktiem pieveica līdz tam nezaudējušo "krievu milzi" Nikolaju Valujevu. Līdz ar Čagajeva uzvaru izgaisa krieva sapnis par leģendārā Rokija Marčiano rekordu, kurš uzvarēja 49 cīņās pēc kārtas (43KO) un no boksa aizgāja neuzvarēts. Valujeva rēķinā līdz cīņai ar Čagajevu bija 46 panākumi.

Šobrīd Čagajeva rēķinā ir 23 uzvaras (17KO) un viens neizšķirts. Pērn praktiski bija panākta vienošanās par jostas apvienojošo cīņu pret Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu Sultanu Ibragimovu, taču uzbeks veselības problēmu dēļ cīņa tika atcelta (Ibragimovs tomēr jostas apvienojošo cīņu aizvadīs, 23. februārī tiekoties ar Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu Vladimiru Kļičko – aut.).

Čagajeva pretinieks Mets Skeltons pirms pievērsās boksam bija kikbokseris (tostarp piedalījās arī K-1 sacensībās), savas karjeras laikā izcīnot 57 uzvaras un piedzīvojot astoņus zaudējumus. 2000. gadā viņš kļuva par Starptautiskās Kikboksa federācijas (IKF) pasaules čempionu, bet gadu vēlāk šo titulu aizstāvēja. Pēdējo cīņu kikboksā Skeltons aizvadīja 2002. gada augustā, bet jau pēc pusotra mēneša debitēja profesionālajā boksā. Savās pirmajās desmit boksa cīņās brits uzvarēja ar nokautu. Vienīgo zaudējumu līdzšinējā boksera karjerā Skeltons piedzīvoja 2006. gadā, spraigā cīņā pēc punktiem piekāpjoties savam tautietim Denijam Viljamsam, tiesa jau pēc pieciem mēnešiem revanšējās.

Pēdējo cīņu Skeltons aizvadīja pērna gada jūlijā, kad otro reizi pieveica Maiklu Sprotu, nosargājot Britu Impērijas supersmagā svara čempiona titulu. Skeltons savas boksera karjeras laikā guvis 21 uzvaru (18KO) un piedzīvojis vienu zaudējumu. Brits tiek uzskatīts par vienu no desmit labākajiem supersmagā svara bokseriem. Boxrec.com viņu ierindo augstajā septītajā vietā (Čagajevs ir otrais, piekāpjoties tikai Vladimiram Kļičko – aut.).

Abi bokseri ir pārliecināti par savu uzvaru, tomēr Skeltons pēdējā laikā kļuvis nedaudz piezemētāks savos izteikumos. Ja vēl pirms kāda laika brits solīja Čagajevu sakaut nokautējot, tad tagad jau paredz smagu 12 raundu cīņu, kurā gan uzvarēs. Savukārt Čagajevs un viņa treneris Maikls Tims uzskata, ka šobrīd esošais pasaules čempions ir labākā fiziskajā un psiholoģiskajā gatavībā nekā pirms triumfālās cīņas ar Valujevu. Gan Skeltons, gan Čagajevs ir agresīva tipa bokseri, ko paši nereti arī uzsvēruši.

Brits atzīst, ka cīņa ar Čagajevu būs jauns pakāpiens viņa karjerā. Skeltons, kurš 23. Janvārī svinēs jau 41 gada jubileju, atzīst: "Čagajevs ir stiprs, viņam ir ātras rokas un viņš ir agresīvs. Taču uzvarams. Man šajā cīņā jāparāda karjeras labākais sniegums. Es gribu izcīnīt pasaules čempiona titulu un ticu, ka man tas ir pa spēkam. Es nebūšu apmierināts, kamēr to neizdarīšu "

Čagajevs jau šīs nedēļas sākumā bija ieradies Diseldorfā (Vācija), kur notiks abu bokseru cīņa. Skeltons turpināja gatavoties dzimtenē, tāpēc nepiedalījās arī otrdien notikušajā preses konferencē. Tajā Čagajevs vēlreiz pauda pārliecību, ka Skeltons tiks uzvarēts: "Esmu koncentrējies sestdienas cīņai. Zinu Skeltona trumpjus un vājās vietas, bet sestdien viņš izjutīs cik spēcīgs es esmu."

Čagajeva un Skeltona cīņas uzvarētājs vēlāk WBA čempiona titulu aizstāvēs ar Sergeja Ļahoviča un Nikolaja Valujeva pāra uzvarētāju. Ļahovičs un "krievu milzis" tiksies 16. februārī.

Ekspertu viedoklis.
Betway.com
Čagajeva uzvara – 1.10
Neizšķirts – 29.00
Skeltona uzvara – 6.00

Izmantotie resursi:
www.boxrec.com
www.boxingscene.com
www.fightnews.com

  +6 [+] [-]

, 2008-01-19 15:09, pirms 16 gadiem
Baltais taisons!
vai ta šis arī ausis kož?!

     [+] [-]

, 2008-01-19 15:25, pirms 16 gadiem
kur rādīs?

  +4 [+] [-]

, 2008-01-19 15:27, pirms 16 gadiem
myp2p.eu: MyP2P.eu :: Free Live Sports on your PC, Live...

links parādīsies vēlāk

  -1 [+] [-]

, 2008-01-19 15:29, pirms 16 gadiem
nez man kautkā pēc šā raksta liekas ka anglim nav pilnīgi nekādu izredžu pret Balto Taisonu

     [+] [-]

, 2008-01-19 15:42, pirms 16 gadiem
manaas aciis vins buus Baltais Taisons tikai tad kad kaadam nokodiis ausi

     [+] [-]

, 2008-01-19 15:43, pirms 16 gadiem
Skeltonam ringā būs jākustās stipri ātrāk, kā viņš to dara parasti, ja negrib zaudēt ar nokautu. Bet 41 gadu vecumā ātram būt ir diez ko grūti...

  -1 [+] [-]

, 2008-01-19 15:51, pirms 16 gadiem
tā arī nesaprotu cik veidu jostas ir un kura no tām ir prestižākā. Varēja tak visus apvienot un būtu skaidrs, kurš ir labālais bokseris pasaulē, nevis tikai savā asociācijā...

  -3 [+] [-]

, 2008-01-19 15:51, pirms 16 gadiem
Čagajevs netīšām viņam iesita ar galvu, pārsitot pretinieka uzaci...
Labs, laikam daudzi tādi gadījumi boksā, ka ar galvu netīšām pārsit pretiniekam uzaci ?

  -3 [+] [-]

, 2008-01-19 15:56, pirms 16 gadiem
to Pārums

tev viss kārtībā? (neizskatās)

  -1 [+] [-]

, 2008-01-19 15:59, pirms 16 gadiem
Nu Pasaules čempions izvēlas tik vāju pretinieku kam koificent 6- tā arīgribētu izstāvēt- nav interesanti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja