Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Čarlo un Kastano titulu apvienošanas cīņā neizšķirts ar interesantu tiesneša lēmumu

Rolands Eliņš

Čarlo un Kastano titulu apvienošanas cīņā neizšķirts ar interesantu tiesneša lēmumu
Braiens Kastano cīņā pret Džermelu Šarlo. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ASV Džermels Čarlo un Braiens Kastano aizvadīja boksa cīņu pirmajā vidējā svarā (līdz 69.8kg), galdā liekot visu četru lielo boksa organizāciju jostas. Pēc tiesnešu lēmuma cīņa noslēdzās neizšķirti.

Argentīnas bokseris Braiens Kastano (17-0-2) uz cīņu ieradās kā WBO čempions šajā svara kategorijā un meta izaicinājumu amerikānim Džermelam Čarlo (34-1-1), kuram pieder trīs pārējās čempionu jostas. Viņi aizvadīja titulu apvienošanas cīņu, kas profesionālajā boksā ir visnotaļ rets notikums, taču līdz uzvarētājam šoreiz nenonāca.

Kastano aizvadīja pārliecinošu cīņas pusi, šķietami iekrājot krietnu pārsvaru pret Čarlo pēc punktiem, taču desmitajā raundā izlaida cauri pamatīgu sitienu, kura sekas bija jūtamas arī cīņas atlikušajos divos raundos, kuros Čarlo jau bija krietni pārāks.

Boksa apskatnieki un boksa sabiedrības pārstāvji ar pārsteigumu sagaidīja tiesnešu lēmumu par cīņas iznākumu. Viens tiesnesis vērtēja cīņu kā 114:113 Kastano labā, viens tiesnesis piešķīra neizšķirtu 114:114, bet trešais tiesnesis bija pamanījies saskatīt Čarlo uzvaru ar 117:111, proti, Čarlo uzvarētiem deviņiem raundiem no 12.

"Šis 117:111 rezultāts ir viens no sliktākajiem, kādus vien esmu redzējis boksā," raksta ESPN apskatnieks Maiks Kopingers. "Muļķības. Pilnīgs apkaunojums," rakstīja boksa žurnālists Dens Rafaels. Savukārt promouters Lū di Bella sociālajos tīklos norādīja, ka 117:111 rezultāts izskatās ierakstīts jau pirms cīņas sākuma: "Pārējie divi rezultāti bija saprāta robežās, bet pirmais rezultāts - vienkārši briesmīgs."

Kastano pēc cīņas pieprasīja revanšu, kā arī uzskatīja, ka izcīnījis pārliecinošu uzvaru, tiesa, to pašu medijiem teica arī Čarlo, norādot, ka ir neapmierināts par tiesnešu piešķirto neizšķirtu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...

     [+] [-]

, 2021-07-18 12:23, pirms 3 gadiem
K-kāds apsmiekls tas profesionālais bokss. Lai kapājas kamēr viens krīt, tie punkti ir pilnīgs bulšits.