Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Okolijs: "Pieveikšu Glovacki un tad jebkuru citu – Briedi, Makabū, jebkuru"

Rolands Eliņš

Okolijs: "Pieveikšu Glovacki un tad jebkuru citu – Briedi, Makabū, jebkuru"
Lorenss Okolijs un Kšištofs Glovackis. Foto: BoxingScene

Britu bokserim Lorensam Okolijam nedēļas nogalē gaidāma cīņa par pasaules čempiona titulu WBO versijā pirmajā smagajā svarā pret Kšištofu Glovacki. Okolijs pirms cīņas paudis lielu pašpārliecinātību par savu uzvaru un apņēmies pēc tam apvienot visas šīs divīzijas čempiona jostas, bet pēc tam pacelties uz smagsvariem.

Lorensam Okolijam (15-0) cīņa par WBO titulu, kas iepriekš piederēja Mairim Briedim, bija plānota jau iepriekšējā gada decembrī, taču viņa pretinieks Kšištofs Glovackis (31-2) tieši pirms cīņas saslima ar Covid-19. Glovacka vietā tika ātri piemeklēts cits polis Nikodems Ježevskis, kuru Okolijs dominējoši nokautēja jau otrajā raundā. Tagad Glovacka un Okolija cīņa par WBO titulu nozīmēta šo sestdien, un to varēs vērot DAZN.

Okolijs pirms cīņas izlikts kā bukmeikeru favorīts, ņemot vērā arī to, ka Glovackim divu gadu laikā bijusi tikai viena cīņa, tā pati beidzās jau trešajā raundā, kad viņš Rīgā skandalozi zaudēja Mairim Briedim. Okolijs arī apzinās šo favorīta statusu un pieteicis savas ambīcijas arī tuvākajai nākotnei.

"Es esmu pats sev parādā šo uzvaru un pēc tam titula apvienošanas cīņas," medijiem sacīja Okolijs. "Sestdien pieveikšu Glovacki un pievienošu Lielbritānijas un Eiropas čempiona tituliem pasaules čempiona jostu, bet ar to vien man būs par maz. Vēlos iegūt arī WBC, IBF un WBA titulus. Redzēsim, cik daudzus izdosies izcīnīt pirms pacelšanās uz smagsvariem."

"Man, godīgi sakot, vienalga, kurš būs nākamais pēc Glovacka," turpināja Okolijs. "Ņemšu jebko, ko vien promouters Edijs Hērns piedāvās. Ja tas būs Mairis Briedis, es to ņemšu. Ja tas būs Gulamirjans (WBA čempions), es to ņemšu. Ja tas būs Makabu (WBC čempions), tad tāpat. Pilnīgi nopietni saku, ka būšu gatavs jebkuram no viņiem."

Maira Brieža ilga palikšana šajā svara kategorijā un attiecīgi IBF pirmā smagā svara čempiona godā gan šobrīd nav plānā. Briedis gatavojas pacelties uz smagsvariem, tiesa, noorganizēt nākamo cīņu traucē pandēmijas apstākļi. Teorētiski Briedim ir laiks aizstāvēt vai atteikties no sava IBF titula līdz jūnijam, taču pandēmijas laikā vadošās boksa organizācijas titula aizstāvēšanas termiņus pārāk neuzspiež.

Okolija lielajiem plāniem gan pats pirmais šķērslis būs Glovackis, kurš savos komentāros medijiem izteica iebildumus: "Dzirdu, ka Okolijs jau plāno titulu apvienošanas cīņas. Taču vispirms viņam jāpieveic mani, un tas nenotiks. Es atgūšu savu titulu un atgriezīšu to Polijā. Jā, Okolijs ir spēcīgs un liela auguma, viņam ir garas rokas, taču esmu ievērojis vairākas viņa vājības, kas cīņas laikā tiks nodemonstrētas."

Okolija un Glovacka cīņa tiks aizvadīta Vemblija arēnā Londonā.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/okolie-...
https://www.boxingscene.com/krzyszt...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 21:17, pirms 4 gadiem
Nenoliegšu, Okolijs labi izskatās, bet cik redzu viņam nav bijuši pretī augsta līmeņa džeki. Piem, Briedis tīri ar stratēģiju viņu nolauztu.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-18 21:20, pirms 4 gadiem
visupirs tik bravūrīgam vīram ir jānolauž godprātīga cīņa ar brūno lāci sirsniņmājiņā! 😉

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 21:23, pirms 4 gadiem
Jācer ka Glowka uzdzīs atpakał kokā

     [+] [-]

, 2021-03-18 22:06, pirms 4 gadiem
Polis varētu nolikt puiju pie vietas

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 22:28, pirms 4 gadiem
Nez, polis atkal rādīs savu netīro boksu, sitienus pa pakausi utt?

     [+] [-]

, 2021-03-19 00:32, pirms 4 gadiem
Polis ir klasi augstāks. Pārāk labs lai šitam ākstam zaudētu. Briedis vēl jo vairāk.