Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

WBC paziņo par jaunu svara kategoriju. Variants Briedim?

Rolands Eliņš

WBC paziņo par jaunu svara kategoriju. Variants Briedim?
Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pasaules boksa padome (WBC), kas ir viena no četrām vadošajām boksa organizācijām pasaulē, vienojusies par jaunas svara kategorijas izveidošanu, kas varētu ietekmēt arī Latvijas labākā boksera Maira Brieža nākotni.

WBC prezidents Maurisio Suleimans apliecinājis, ka viņa vadītā organizācija novembrī ieviesīs apritē jaunu svara kategoriju, kuras nosaukums vēl nav noteikts. Tā būs starp krūzeru svara kategoriju un smagsvariem.

Līdz šim WBC noteikumi paredzēja, ka pirmā smagā svara kategorija jeb krūzeru divīzija ir ar svara limitu līdz 90.7kg, kamēr viss virs tā jau ir smagsvari. Jauninājums paredz, ka krūzeru divīzijas limits tiek samazināts līdz 86.2kg, un tiek ieviesta jauna divīzija, kuras svara limits būtu 101.6kg, kamēr smagsvari būtu virs 101.6kg robežas.

Šis WBC paziņojums nāk interesantā brīdī Mairim Briedim, Latvijas boksa zvaigznei, kurš pavisam nesen triumfēja Pasaules boksa Supersērijā krūzeru svara kategorijā, iegūstot IBF pasaules čempiona titulu un šīs svara kategorijas lineālā čempiona titulu. Briedis tagad apsver nākotnes iespējas un izteicies, ka varētu tikt izmēģināta dalība smagsvaros, taču tagad viņam var parādīties iespēja startēt jaunajā WBC divīzijā.

Briedis ir WBC dimanta čempions pirmā smagā svara kategorijā, kas vismaz teorētiski paver viņam iespējas izaicināt pašreizējo WBC pasaules čempionu šajā svara kategorijā. Jaunas divīzijas izveidošana gan tāpat rada vairākus jautājumus par iespējamo bokseru sastāvu tajā, jaunā čempiona noteikšanu un to, kā tas mijiedarbosies ar citām vadošajām boksa organizācijām, kas pagaidām nav likušas manīt, ka grasās mainīt savu svara kategoriju sistēmu. Tāpat vietā arī ir jautājums, vai profesionālajā boksā patiešām nepieciešama vēl viena svara kategorija.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/boxing_social/s...

     [+] [-]

, 2020-10-18 00:04, pirms 3 gadiem
Manuprāt, jauna svara kategorija Mairim nebūtu īsti vajadzīga.. jā, savā ziņā vieglāk, bet šobrīd.. viņš ir vecumā, kurā būtu jāsāk domāt par karjeras beigšanu - rezultātā, pieņemu, ka mērķis ir vai nu Polis, vai arī Usiks.
Protams, Šiholajam domāju, ka šeit ir tīri personīga interese, dabūt savu vārdu iekšā kādā citā svara kategorijā.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-18 02:39, pirms 3 gadiem
Ja pārējās organizācijas šo neievieš tad tā būs nevienam nopietnam bokserim neinteresanta niša.

     [+] [-]

, 2020-10-18 05:26, pirms 3 gadiem
WreckLV rakstīja: Manuprāt, jauna svara kategorija Mairim nebūtu īsti vajadzīga.. jā, savā ziņā vieglāk, bet šobrīd.. viņš ir vecumā, kurā būtu jāsāk domāt par karjeras beigšanu - rezultātā, pieņemu, ka mērķis ir vai nu Polis, vai arī Usiks.
Protams, Šiholajam domāju, ka šeit ir tīri personīga interese, dabūt savu vārdu iekšā kādā citā svara kategorijā.
Mairis ir tādā vecumā, lai pelnītu naudu. Tāpēc arī tiek domāts par smagsvariem.

Revanšu pret Usiku praktiski neiespējami dabūt. It īpaši krūzeros. Pārāk mazs tirgus Latvijā, lai Usiks (un Mairis) nopelnītu sakarīgu summu.
Pret poli cīņu varētu dabūt, bet finanisālā ziņā galīgi neizdevīgi. Jebkura loģiska cīņa smagsvaros būtu krietni ienesīgka.

     [+] [-]

, 2020-10-18 09:13, pirms 3 gadiem
es1ns rakstīja: Mairis ir tādā vecumā, lai pelnītu naudu. Tāpēc arī tiek domāts par smagsvariem.

Revanšu pret Usiku praktiski neiespējami dabūt. It īpaši krūzeros. Pārāk mazs tirgus Latvijā, lai Usiks (un Mairis) nopelnītu sakarīgu summu.
Pret poli cīņu varētu dabūt, bet finanisālā ziņā galīgi neizdevīgi. Jebkura loģiska cīņa smagsvaros būtu krietni ienesīgka.
Tu pamanīji,cik ilgi Usiks čakarējās,līdz tika pie Čisoras?! Un kas gan ir Čisora,labākajā gadījumā prāvs čeks no izpārdota stadiona. Puļevs būdams smagsvars un pretendents gaidīja 3 gadus savu iespēju! Neredzu nevienu iemeslu,kāpēc lai kāds no top 10 gribētu maču ar Briedi. Nu vienīgi ja viņš pieņemtu AAE pilsonību un kļūtu musulmanais....

     [+] [-]

, 2020-10-18 10:58, pirms 3 gadiem
Briedim smagsvaros varētu būt lielāka shanse pret Usiku, jo ātrumi tur tomēr mazāki, bet neredzu jēgu šai cīņai vismaz pagaidām, jo Usiks jau smagsvaros neko vēl nav sasniedzis. Līdz ar to finansials ienākums nekāds. Ja zauerlands uztaisītu superserijas turnīru smagsvaros, tad cita lieta. Pagaidām manā skatījumā realakais, kur piķi varētu vairāk nograbt ir polis. Jautājums vai tik viņš gribēs cīnīties? Vai arī norīs krupi un ies tālāk.

     [+] [-]

, 2020-10-18 11:35, pirms 3 gadiem
Mairim ir jāpelna piķis, nav laika čakarēties ar jaunu svara kategoriju! Bez skatītājiem tas viss protams ir loti nereāli!

     [+] [-]

, 2020-10-18 11:53, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: Briedim smagsvaros varētu būt lielāka shanse pret Usiku, jo ātrumi tur tomēr mazāki, bet neredzu jēgu šai cīņai vismaz pagaidām, jo Usiks jau smagsvaros neko vēl nav sasniedzis. Līdz ar to finansials ienākums nekāds. Ja zauerlands uztaisītu superserijas turnīru smagsvaros, tad cita lieta. Pagaidām manā skatījumā realakais, kur piķi varētu vairāk nograbt ir polis. Jautājums vai tik viņš gribēs cīnīties? Vai arī norīs krupi un ies tālāk.
Ja nemaldos Usikam bija arī bicepsa savainojums pa vidu + covids gan jau arī patraucēja. Katrā ziņā Usiks nav Briedis, līdz ar to zvaigznes var sakrist savādāk.

     [+] [-]

, 2020-10-18 11:58, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Mairim ir jāpelna piķis, nav laika čakarēties ar jaunu svara kategoriju! Bez skatītājiem tas viss protams ir loti nereāli!
Čisoru,Vaitu,Hanteru, Ruizu, Povetkinu dabūt pretī būtu ideāli... savāktu somu un liktu mieru boksam.

     [+] [-]

, 2020-10-18 14:49, pirms 3 gadiem
es1ns rakstīja: Čisoru,Vaitu,Hanteru, Ruizu, Povetkinu dabūt pretī būtu ideāli... savāktu somu un liktu mieru boksam.
Jā,gluži manas domas,taču lielā nauda nenāks tukšos stadionos