Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Golovkins uzveic Monro un nosargā savus WBA un IBO titulus

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Golovkins uzveic Monro un nosargā savus WBA un IBO titulus
Genādijs Golovkins
Foto: vringe.com

Kārtējo veiksmīgo cīņu aizvadījis WBA, WBC un IBO pasaules čempions boksā vidējā svarā kazahs Genādijs Golovkins (33-0, 30 KO), kurš ASV notiekošajā boksa šovā sestajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica amerikāņu sportistu Villiju Monro jaunāko (19-2, 6 KO).

Neskatoties uz to, ka Genādijam Golovkinam pieder pagaidu čempiona tituls WBC versijā, WBA un IBO čempiona jostas, šajā mačā tika apdraudēti tikai viņa WBA un IBO tituli, jo Villijs Monro jaunākais pirms divkaujas nebija mierā ievērot organizācijas WBC uzstādītos noteikumus.

Pirmajā raundā trīsdesmit trīs gadus vecais pasaules boksa reitingu labākais vidējā svara bokseris Golovkins pirmo raundu veltīja pretinieka izpētei, bet jau otrajā divreiz to nosūtīja nokdaunā.

Neskatoties uz pietiekami smagajiem nokdauniem, Villijam Monro izdevās ne tikai atgūties no tiem un turpināt cīņu, bet arī veiksmīgi aizvadīt nākamos trīs raundus.

Tomēr sestais raunds priekš amerikāņu sportista izrādījās pēdējais šajā cīņā. Monro jau trešo reizi mača laikā atradās uz ringa dēļiem, taču šoreiz viņam ringa tiesneša desmit atskaitīto sekunžu laikā nepietika spēka, lai sakopotu spēkus un turpinātu maču, līdz ar to uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja līdz šim neuzvarētais Genādijs Golovkins.

Jāpiebilst, ka savā profesionālā boksera karjeras sākumā Genādijs aizvadīja cīņu arī ar bijušo Latvijas čempionu boksā pussmagajā svarā, trīsdesmit gadus veco Mārtiņu Kukuli (12-45, 9 KO), kurā arī svinēja uzvaru. Kukulis pagaidām ir vienīgais Latvijas bokseris, kuram bijusi tā izdevība ringā pacīnīties ar Golovkinu.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records