Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksa pasaule zaudējusi Hanku Kaplanu

Jānis Pārums

14. decembrī, 88 gadu vecumā, savās mājās Floridā (ASV) aizsaulē aizgājis viens no atzītākajiem boksa žurnālistiem, rakstniekiem un vēsturniekiem Hanks Kaplans. Viņš izrādījās bezspēcīgs cīņā ar vēža slimību.

"Bokss bija visa viņa dzīve," atzina Kaplana meita Barbara. "Viņš vienmēr palika uzticīgs savam sporta veidam un cilvēkos izraisīja milzīgu interesi."

"Viena no lieliskākajām lietām, kas notika ar boksu ir Hanks Kaplans. Viņš miljoniem cilvēku palīdzēja radīt interesi par boksu," piebilda treneris Andželo Dandlijs, kurš pirmo reizi Kaplanu satika 1951. gadā.

Kaplans savas dzīves laikā sarakstīja vairākas grāmatas par boksu, kā arī bija preses izdevuma "World Wide Boxing Digest Magazine" dibinātājs un redaktors. Viņš bija arī viens no tiem cilvēkiem, kas piedalījās kandidātu "sijāšanā" Boksa Slavas Zālei. 2006. gadā Kaplans pats tika iekļauts Boksa Slavas Zālē (pēc tam, kad pats izstājās no komisijas, kas izvēlējās nominantus – aut.).

Izmantotie resursi:
www.iht.com