Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns: "Mana nākotne? Teiksim tā - cerams, ka šī čempiona josta ir tikai pirmā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vilcāns: "Mana nākotne? Teiksim tā - cerams, ka šī čempiona josta ir tikai pirmā"
Ralfs Vilcāns. Foto: LNK Boxing

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns šonedēļ tika uzaicināts uz interviju prestižajā boksa medijā "SecondsOut", kurā viņš dalījās savā viedoklī par cita "LNK Boxing" pārstāvja Ričarda Bolotņika gaidāmo cīņu un saviem nākotnes nodomiem.

Ralfs Vilcāns maijā izcīnīja savas karjeras pagaidām lielāko uzvaru, Belgradā pārspējot vācieti Niku Hannigu. Šajā cīņā Ralfs pievienojās tiem nedaudzajiem Latvijas bokseriem, kuri kļuvuši par čempiona jostas īpašnieku kādā no četrām lielajām boksa organizācijām. Intervijā Ralfs pastāstīja, ka šīs cīņas organizēšana bijusi pilna ar grūtībām un pārmaiņām. Sākumā piedāvājums bija par cīņu Vācijā, tad Spānijā un beigās Serbijā.

"Es parasti, kad gaidu savu cīņu, skatos pārējo šovu, sekoju notikumiem," intervijā sacīja Vilcāns. "Šoreiz Belgradā bija citādi. Sēdēju ģērbtuvēs viens ar treneri un noskaņojos. Interesanti, ka blakus sēdēja mans iepriekšējais pretinieks no cita cīņu šova, čalis no Gruzijas. Viņš tur sēdēja vispār viens, bez trenera, bez nekā, aizgāja uz savu cīņu, pēc dažām minūtēm atnāca ar plūmi zem acs."

"Zinu, ka šajā cīņā nebiju favorīts," sacīja Vilcāns. "Mana komanda satraucās par mani, mana sieva satraucās par mani, kas nebija laba lieta, jo tobrīd viņa gaidīja bērniņu. Taču es šo izaicinājumu ļoti vēlējos, ļoti vēlējos pārbaudīt sevi un savus spēkus. Cīņa pret nepārspētu čempionu, kurš izlikts Pasaules boksa padomes (WBC) rangā - es biju nedaudz nobijies, jā. Varbūt to neizrādīju, taču sapratu taču, kāds ir mans pretinieks. Viņš vienā cīņā Supersērijas šovā bija nokautējis pretinieku raunda pirmajās sekundēs ar savu pirmo sitienu."

Vilcānam izdevās gūt iespaidīgu uzvaru, ko var saukt par vienu no spilgtākajām Latvijas profesionāla boksa uzvarām, ņemot vērā arī to, ka pirms cīņas Ralfs nebija izlikts kā favorīts, bet tagad viņa rīcībā nonākusi zaļā WBC čempiona josta. Tas ir "International" tituls, kas Ralfam jau otro mēnesi pēc kārtas ļauj atrasties WBC pasaules ranga 14. vietā, atstājot visas iespējas vēl kāpt uz augšu.

"Mana nākotne? Teiksim tā - cerams, ka šī ir tikai pirmā," Ralfs ar roku parādīja uz savu WBC čempiona jostu. "Tas ir nākotnes plāns. Šobrīd man būs tituls jāaizstāv, plāns ir, ka pāris reizes to izdaru, un tad speru nākamo soli uz augšu un metu izaicinājumu kādam ļoti spēcīgam bokserim."

Kā savus iespējamos pretiniekus, pret kuriem šobrīd būtu ieinteresēts cīnīties, Ralfs piesauca vāciešus Dominiku Bozelu (12. vietā WBC rangā) un Robinu Krasniki (1. vietā WBA rangā). "Jā, var teikt, ka man patīk vācieši," smējās Ralfs. "Neesmu gan drošs, ka viņi ir sajūsmā par mani."

Vilcāns cīnās pussmagā svara kategorijā, kurā citam Latvijas bokserim Ričardam Bolotņikam 14. augustā gaidāma liela mēroga cīņa Anglijā pret Džošua Buatsi, britu pirmo numuru šajā divīzijā. "Viņiem abiem tā būs karjeras lielā cīņa," vērtēja Vilcāns. "Bolotņiks ir augstākā līmeņa bokseris, un nezinu iemeslu, kādēļ viņš nevarētu šajā cīņā uzvarēt. Viņam ir visas prasmes, pieredze, spēks un arī galva, atliek tikai vinnēt."

Intervija ar Vilcānu publicēta boksa izdevumā "SecondsOut", kura "YouTube" profilam ir gandrīz pusmiljons abonentu. Vilcāna nākamā cīņa tiek plānota Rīgā rudenī, kad viņš, cerams, aizstāvēs savu čempiona jostu Latvijas līdzjutēju priekšā.

Informāciju sagatavoja:
LNK Boxing Preses dienests

     [+] [-]

, 2021-07-16 16:16, pirms 3 gadiem
Galvenais, turpināt strādāt. Iespējams, ka vajag mazliet vairāk pievērst uzmanību aizsardzībai. Vienalga, cīņa Serbijā bija labs pārsteigums, skatoties pašu cīņu, ne mirkli nebija šaubu, uzvara pelnīta. Tātad tiek iets pareizā virzienā.