Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džervonta Deiviss atgriežas ar nokautu un WBA titula nosargāšanu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Džervonta Deiviss atgriežas ar nokautu un WBA titula nosargāšanu
Džervona Deiviss. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu WBA titulu vieglajā svara kategorijā noturēja Džervonta Deiviss, kurš aizvadīja pirmo cīņu 14 mēnešu laikā. Viņš astotajā raundā nokautēja Frenku Mārtinu. Pirmajā smagā svara kategorijā WBO čempiona godu aizstāvēja Kriss Bilams-Smits, kurš bija pārliecinošs pret savu tautieti Ričardu Riakporhu.

Pirmā smagā svara kategorijā jeb krūzeros WBO čempiona jostu sestdien aizstāvēja Kriss Bilams-Smits, kurš pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma (116-111, 115-112, 115-112) pārspēja Ričardu Riakporhu.

33 gadus vecais britu bokseris izcīnīja karjeras 20. uzvaru (20-1, 13 KO), bet viņa pretiniekam šis kļuva par pirmo zaudējumu karjerā (17-1, 13 KO). Bilams-Smits revanšējās Riakporham par dalītā tiesnešu lēmuma zaudējumu 2019. gadā. Visdrīzāk nākamo cīņu bokseris varētu aizvadīt vai nu pret Gilberto Ramiresu (46-1, 30 KO) par WBA jostu vai Džeju Opetaiju (25-0, 19 KO) par IBF jostu.

Pēc cīņas Bilams-Smits pauda, ka tajā bija dominējis. ''Pieredze, ātrums un taktika bija tas, kas mūs atšķīra. Izstrādātā cīņas taktika bija lieliska un man šķita, ka to labi arī realizēju ringā. Ja varam sarunāt Ramiresa cīņu ASV, tad tas man ļoti patiktu. Man šķita, ka šodien biju pārāk vismaz astoņos raundos. Viņš īsti nespēja mani noķert.''

Savukārt WBA titulu vieglajā svarā spēja nosargāt Džervona Deiviss, kurš astotajā raundā nokautēja Frenku Mārtinu. Deivisam šī kļuva par pirmo boksa cīņu 14 mēnešu laikā. Viņš savu pretinieku nokautēja ar sitienu ar kreiso roku astotā raunda laikā, kad līdz tā beigām bija atlikusi minūte un 29 sekundes.

Deivisam šī bija pirmā cīņa kopš 2023. gada aprīļa, kad viņš pārspēja Raienu Garsiju. Vēlāk viņš iedzīvojās nepatikšanās, 44 dienas pavadot Baltimoras cietumā, jo nebija ievērojis mājas arestu, kas rezultējās avārijā un četru cilvēku ievainošanā.

Pirmajos trijos raundos labāks bija tieši viņa pretinieks, bet, sākot ar ceturto raundu, ringā jau sāka dominēt Deiviss. Tiesnešu kartiņās viņam līdz nokautam bija minimāls pārsvars - 67-66. ''Jā, esmu nedaudz ierūsējis, taču viss ir labi. Esmu atpakaļ. Dažos pirmajos raundos jutu, ka neesmu pienācīgi iesildījies. Bet tas nekas, nekādu attaisnojumu,'' pēc cīņas teica bokseris.

Deivisam tagad ir izvēles iespējas nākamās cīņas sakarā. Viņš to var aizvadīt pret IBF titula īpašnieku Vasīliju Lomačenko, WBC titula īpašnieku Šakuru Stīvensonu vai WBO titula īpašnieku Denisu Berinčiku.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...
https://www.espn.com/boxing/story/_...

  -1 [+] [-]

, 2024-06-16 12:58, pirms nedēļas
tas WNBA ir cirks. lai iet traukus mazgāt, labāk.

     [+] [-]

, 2024-06-16 18:11, pirms nedēļas
Andža Lakotkins rakstīja: tas WNBA ir cirks. lai iet traukus mazgāt, labāk.
Kas tas tāds ir- WNBA un ko viņš dara?