Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kovaļevs nokautē Paskālu un nosargā titulus

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kovaļevs nokautē Paskālu un nosargā titulus
Sergejs Kovaļevs (no kreisās) cīņā ar Žanu Paskālu
Foto: boxingscene.com

Naktī uz 15. martu, Monreālā (Kanādā) savus WBA (Super), IBF un WBO pasaules čempiona titulus pussmagajā svarā (-79,4 kg) nosargāja krievs Sergejs Kovaļevs (27-0-1, 24 KO), kurš cīņas astotajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja kanādieti Žanu Paskālu (29-3-1, 17 KO).

Trīsdesmit vienu gadu veco Sergeju Kovaļevu gaidīja nopietns pārbaudījums – par gadu vecākais bijušais WBC pussmagā svara čempions Žans Paskāls.

Pirms Paskāla krievs ringā ar tik nopietna kalibra bokseriem ticies tikai pāris reizes – ar leģendāro Bernardu Hopkinsu (55-7-2, 32 KO) un Sedriku Agņū (27-2, 14 KO).

Krievs cīņu uzsāka, uzstādot ātru tempu. Savukārt Paskāls nesteidzās, viņš izaicināja krievu uzbrukumam, bet pats centās akcentu likt uz pretuzbrukumiem. Uzreiz kļuva skaidrs, ka Paskāls centīsies noķert Kovaļevu ar vienu spēcīgu sitienu...

Trešajā raundā kanādietis bieži nolaida rokas, bet atļauties tādu risku cīņā ar tik nopietnu nokautētāju kā Kovaļevs bija liela kļūda. Šī raunda izskaņā Paskāls izlaida īsus, spēcīgus sitienus un atradās uz ringa dēļiem. Tiesnesis jau sāka atskaitīt nokdaunu, taču atskanēja gongs.

Ceturtais raunds pagāja samērā mierīgi, bet piektajā un sestajā Žans Paskāls manāmi aktivizējās, kļuva agresīvāks, realizējot vairākus efektīvus pretuzbrukumus. Brīžiem, kanādietis pat spēja pārtvert iniciatīvu, taču to noturēt viņam neizdevās. Septītajā raundā Paskāls atkal pierima un zemu turēja rokas, kā rezultātā izlaida nevajadzīgus sitienus.

Astotais raunds šajā cīņā izrādījās izšķirošs. Raunda pirmajās sekundēs Sergejs Kovaļevs iespieda savu oponentu stūrī un izsit precīzu labo krosu, taču pats paslīdēja un nokrita. Fiksējot šo starpgadījumu, ringa tiesnesis nepamanīja, ka Paskāls manāmi grīļojās un atrodas nokdauna stāvoklī. Atskanot ringa tiesneša komandai atsākt cīņu, Kovaļevs pietuvojās Paskālam un bez sagatavošanās izsita divus spēcīgus labos āķus. Kaut arī kanādiešu bokseris pēc šiem sitieniem nenokrita, tiesnesis Luiss Pavons apturēja cīņu bez nokdauna atskaitīšanas.

Pateicoties panākumam pār Žanu Paskālu Sergejs Kovaļevs ne tikai nosargāja savus WBA, IBF un WBO pasaules čempiona titulus, bet savā tā jau nevainojamā statistikā ierakstīja divdesmit ceturto uzvaru ar nokautu.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records