Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bokseriem godalgotas vietas Lietuvā

Jānis Pārums

Bokseriem godalgotas vietas Lietuvā
Dans Pozņaks (no kreisās)

No 11. līdz 16. martam Lietuvas galvaspilsētā Viļņā norisinājās IV starptautiskais EUBC Dana Pozņaka piemiņas turnīrs boksā, kas pulcēja dalībniekus no 15 Eiropas valstīm, tostarp Latvijas. Mūsu valsts sportistiem izdevās izcīnīt trīs medaļas.

Turnīrā piedalījās Somijas, Vācijas, Īrijas, Polijas, Francijas, Čehijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Ukrainas, Velsas, Krievijas, Slovēnijas, Lietuvas un Latvijas bokseri. Latviju pārstāvēja seši bokseri, no kuriem trim izdevās tikt pie godalgām.

Svara kategorijā līdz 57 kilogramiem sudarba medaļu izcīnīja Eduards Gutmans, kurš veiksmīgi aizvadīja pirmās cīņas, savus pretiniekus pārliecinoši uzvarot, taču finālā sīvā cīņā tikai ar 6:7 piekāpās mājiniekam Egaram Surdelim. Jāuzsver, ka Surdelis ar atzīstamiem panākumiem cīnījies Eiropas un pasaules čempionātos, tiekot pie šo sacensību godalgām.

Otro vietu izcīnīja arī Raimonds Sniedze (svarā līdz 64kg), kuram finālā pretī stājās Eiropas čempions no Velsas Freds Evanss. Sniedze zaudēja pārliecinoši - 2:12. Šajā svara kategorijā startēja arī liepājnieks Kristaps Zuļģis. Abi Latvijas bokseri tikās jau pirmajā cīņā un cīnījās neizšķirti (3:3), bet pēc papildrādītājiem uzvaru piešķīra Sniedzem.

Svarā līdz 91 kilogramam pie bronzas medaļas tika Eduards Guļins. Cīņā ar baltkrievu Vladimiru Pšenčihinu viņš zaudēja ar 3:4, kas liedza cīnīties par augstākām vietām. Sacensībās piedalījās arī Aigars Golubovs (līdz 54kg) un Daniels Strukovičs (līdz 75kg), taču zaudējumi pirmajās cīņās viņiem liedza turpināt cīņu par godalgām.

UZZIŅAI: Dans Pozņaks (Lietuva)

Dans Pozņaks (19.10.1939. - 4.02.2005.) ir viens no Lietuvas visu laiku labākajiem bokseriem. 1968. gadā Pozņaks (svara līdz 81kg) kļuva par Olimpisko čempionu, trīsreiz trimfējis arī Eiropas čempionātā un vairākkārt bijis nepārspēts Padomju Savienības meistarsacīkstēs.

Pozņaks aizsaulē aizgāja 65 gadu vecumā. Jau nākamajā gadā pēc viņa nāves notika pirmais viņam veltītais piemiņas turnīrs, bet šogad sacensības norisinājās jau ceturto reizi.

Latvijas Boksa federācija informē, ka no šī gada 27. līdz 29. martam Jelgavas sporta hallē (Mārtera ielā 44a) norisināsies Latvijas čempionāts boksā. Finālcīņas sāksies 29. martā plkst. 12:00. Iepriekšējos gados LČ norisinājās Rīgā.

  -2 [+] [-]

, 2009-03-17 12:12, pirms 16 gadiem
Hīts Ledžers