Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Povetkins joprojām nav atguvies no Covid-19, cīņa pret Vaitu vēlreiz pārcelta

Rolands Eliņš

Povetkins joprojām nav atguvies no Covid-19, cīņa pret Vaitu vēlreiz pārcelta
Aleksandrs Povetkins. Foto: imago images / Focus Images/Scanpix

Krievijas bokseris Aleksandrs Povetkins novembra sākumā inficējās ar Covid-19, kas lika pārcelt viņa un Diliana Vaita revanša cīņu. Pēc tam tā tika plānota 30. janvārī, taču arī šis datums vairs nav reāls, jo Povetkins joprojām nav ticis galā ar slimību un vēl nesen bija spiests otro reizi nonākt slimnīcā.

Pieredzējušais Krievijas smagsvars Aleksandrs Povetkins augustā negaidīti satrieca brita Diliana Vaita cerības uz pasaules čempiona titulu, atņemot viņam WBC pagaidu čempiona titulu. Vaits uzreiz pieprasīja revanšu, kas viņam pienācās saskaņā ar līgumu, cīņa bija paredzēta jau novembrī, bet tad Povetkins saslima ar Covid-19.

Cīņa tika pārcelta, aptuveno laiku nospraužot uz janvāra beigām, taču šobrīd arī šis datums vairs nav reāls, jo Povetkinam inficēšanās ar Covid-19 noveda pie smagas slimības, no kuras viņš arī vēl tagad, pusotru mēnesi pēc infekcijas, nav atguvies.

"Aleksandrs nesen atkal nonāca slimnīcā, kur viņam veica jaunas pārbaudes," sarunā ar Krievijas ziņu aģentūru TASS teica Povetkina pārstāvis Andrejs Rjabinskis. "Viņš pirms pāris dienām tika izlaists no slimnīcas un pamazām var atsākt treniņus. Mēs pakāpeniski palielināsim treniņu slodzi, taču tas notiks stingrā ārstu uzraudzībā. Bokss ir sporta veids, kas pieprasa lielu slodzi no cilvēka organisma, un es kategoriski iestājos pret jebkādu risku Sašas veselībai."

Pirms pāris nedēļām krievu mediji vēstīja, ka Povetkins atguvies no Covid-19 un atsācis treniņus, taču Rjabinskis tagad atzina, ka realitātē viss izrādījies citādi: "Mēs pienācīgi nenovērtējām, kādas sekas atstāj šis vīruss, un mums viss nesanāca tik gludi, kā bijām cerējuši."

Rjabinskis uzsvēra, ka par cīņas aizvadīšanu janvārī šobrīd nevar runāt: "Skatīsimies, kā Aleksandrs reaģē uz slodzēm un kā norit viņa treniņi, tad arī varēsim saprast, kad viņš varētu būt gatavs cīņai. Iespējams, martā."

Vaits iepriekš bija neapmierināti reaģējis uz Povetkina slimību, britu medijiem piedāvājot versiju, ka Povetkins saslimšanu izdomājis, lai varētu iegūt vairāk laika treniņnometnei un varētu revanša cīņu aizvadīt vēlāk. Rjabinskis šos komentārus nosauca par faktos nebalstītiem: "Ja Edijam Hērnam, Vaita proumouteram, ir jebkādi jautājumi vai šaubas par Povetkina slimību, es labprāt dalīšos ar Aleksandra slimības vēstures dokumentiem."

WBC pagaidu čempiona tituls teorētiski sniedz iespēju sacensties par pasaules čempiona titulu, kas šobrīd pieder Taisonam Fjūrijam. Taču praksē tas nebūt nav garantēts, par ko Vaits jau pārliecinājies, gaidot savu iespēju jau pāris gadus. WBC pagaidu čempiona cīņa ar Fjūriju šobrīd ir vēl mazāk ticama tādēļ, ka Fjūrijs iesaistīts pārrunās ar Entoniju Džošua par titulu apvienošanas cīņu nākamā gada pirmajā pusē.

Izmantotie resursi:
https://tass.com/sport/1234875

     [+] [-]

, 2020-12-15 16:56, pirms 4 gadiem
Bēdu brālis Povetkins, nesaprot, ka jādodas pelnītā atpūtā!

     [+] [-]

, 2020-12-15 17:43, pirms 4 gadiem
Atņēma jostu!!!! Stulbi skan.