Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns par pašpārliecināti aizvadīto cīņu: "Kļūda, ko vairs nekad nepieļaušu"

Rolands Eliņš

Vilcāns par pašpārliecināti aizvadīto cīņu: "Kļūda, ko vairs nekad nepieļaušu"
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns nedēļas nogalē guva savu 13. uzvaru 13 profesionālajā boksā aizvadītajās cīņās, "LNK Fight Night 19" pēc punktiem pieveicot argentīnieti Ernanu Peresu. Pēc cīņas viņš sarunā ar Sportacentrs.com pilnībā apmierināts ar paveikto nebija, taču izteicās, ka gūta svarīga uzvara jaunā svara kategorijā, uzreiz cīnoties pret pieklājīga līmeņa pretinieku.

"Man pašam personīgi šī cīņa likās grūtāka nekā iepriekš Serbijā pret Niku Hanigu," sacīja jaunais IBA starpkontinentālais čempions otrajā vidējā svarā Ralfs Vilcāns. "Ne tādā ziņā, ka Peress bija fiziski spēcīgāks vai tamlīdzīgi, bet gan, ka viņš bija daudz neparocīgāks, turklāt, tagad paškritiski paskatoties uz sevi, es arī nenopietnāk izturējos pret savu pretinieku. Pirmajos trīs raundos sapratu, ka viņa sitieni man nekā neizdarīs, un tas noveda pie atslābināšanās."

"Tā ir kļūda, ko es vairs nekad nepieļaušu," apsolīja Vilcāns. "Bet nu kopumā par cīņu jāsaka, ka šī bija viena no tām cīņām, kurā vienīgais īstais uzdevums bija uzvarēt. Nu, un tas arī izdevās."

Pašpārliecinātība boksā gan nav slikta lieta un sava favorīta statusa apzināšanās arī, taču Vilcāns norādīja, ka tad to vajadzēja apliecināt līdz galam un pabeigt cīņu ar nokautu: "Taču es saēdos to savu pašpārliecinātību, un šis ēdiens man neko labu nedeva. Pēdējos 2-3 raundos jau droši vien varēja redzēt, ka esmu saguris un pretinieks aktivizējas. Jau iepriekš bija nojausma, ka tāds varētu būt viņa nolūks un cīņas plāns. Biju skatījies vairākas Peresa cīņas, viņš jau tur izskatījās tāds neparocīgs bokseris, kurš iet uz cīņu klinčā. Tas vispār nav īpaši raksturīgi īsa auguma bokseriem."

Vilcāns savas karjeras sākumā cīnījās krūzeros (līdz 90.7 kg), tad pārgāja uz pussmago svaru (līdz 79.4kg), bet aizvadītajā gadā ar treneriem Sandi Kleinu un Normundu Vārenbergu nolēma iet vēl zemāk – uz otro vidēju svara kategoriju (līdz 76.2kg). Cīņu pret Peresu viņš vēl aizvadīja starpsvarā, un svēršanās ceremonijā Ralfam bija 77.7kg svars.

"Svara mešana nav nekāda jautrā lieta," viņš smējās par jautājumu, vai šis process nebija grūtāks par pašu cīņu. "Uz šo cīņu man sanāca nomest ap 16 kilogramiem, kas man pašam bija rekords. Taču sagatavošanās kopumā bija lieliska – Ivo Erdmanis izveidoja teicamu programmu fiziskajai sagatavotībai, ļoti pastrādājām ar manu tēvu Normundu un Sandi Kleinu. Vērtīgi izrādījās, ka Kleins vairāk parādīja cīņu klinčā, tas viss ļoti noderēja. Es visu no tā ringā neizmantoju, taču, ja šīs klinča mācības nemaz nebūtu, tad domāju, ka cīņa izvērstos daudz trakāk."

Vilcāns norādīja, ka nākamajā cīņā, ko jau plāno aizvadīt īstajā svarā (līdz 76.2kg), viņam nekādu problēmu iekļauties svarā nebūs: "Tagad programma bija sastādīta tieši tā, lai nomestu līdz 78 kilogramiem. Kad vajadzēs, tad nometīšu arī līdz 76."

Par savu jauno IBA čempiona jostu ne Vilcāns, ne viņa treneris Vārenbergs neko plašāk neizteicās, norādot, ka tā jau ir "LNK Boxing" lieta, proti, izlemt, vai šo jostu tagad aizstāvēt vai uzreiz atteikties no tās, lai tēmētu uz citiem mērķiem. Te, protams, vērā noteikti tiks ņemts arī tas, ka par katru jostas aizstāvēšanas reizi arī jāatliek līdzekļi komisijas maksai IBA.

Vilcānam šī bija pirmā cīņa kopš maija, un šajā laikā viņš atteicās no WBC starptautiskās čempiona jostas pussmagajā svarā, kas kotējas līmeni augstāk nekā minētais IBA tituls. Viņam bija plānota cīņa rudenī, taču tā izjuka slimības dēļ. Vilcāns bija izlikts WBC un IBF pasaules rangos pussmagajā svarā, taču tagad kāpšana rangos būs jāveic otrajā vidējā svarā. Kanelo Alvaresa pārstāvētajā divīzijā Ralfs ar bilanci 13-0 šobrīd izlikts 44. vietā "BoxRec" rangā.

"Kurā virzienā sanācis iepriekšējo deviņu mēnešu solis?" Ralfs apdomājās. "Ja būtu palikuši pussmagajā svarā un cīnītos pret šo pretinieku, tad tā būtu stāvēšana uz vietas, jo pretinieks reitingā ir zemāk. Es uzskatu, ka, ja pretinieks nav rangā augstāk, tad tu pats arī uz priekšu nevari īsti tikt. Brīžos, kad maini svara kategoriju, ierasts tomēr pirmo pretinieku ņemt tādu priekš iesildīšanās. Mums uzreiz bija diezgan nopietns pretinieks, pasaules ranga 73. vietas īpašnieks. Kā nekā, šī man jau bija jau 13. cīņa, tagad jādomā tikai par nopietniem mērķiem."

Pēc cīņas ringā tika paziņots tikai uzvarētājs, bet šobrīd zināms arī, ka Ralfa pārsvars pēc punktiem bijis milzīgs – 80:69, 79:71 un 80:70, pretiniekam tiekot nosūtītam nokdaunā trešajā raundā un saņemot soda punktu ceturtajā raundā par atkārtotu zobusarga izkrišanu/izspļaušanu.

     [+] [-]

, 2022-02-15 17:14, pirms 2 gadiem
Nu tā bučiņa tribīnēs pēc pakauša knockdown bija uhh... bet kopumā patīkams sniegums!