Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Fjūrijs atsakās no "The Ring" titula, par to cīnīsies Usiks un Džošua

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Fjūrijs atsakās no "The Ring" titula, par to cīnīsies Usiks un Džošua
Taisons Fjūrijs ar "The Ring" jostu pie labās rokas. Foto: AP/Scanpix

WBC smagsvaru čempions Taisons Fjūrijs, kurš iepriekš paziņojis par spožās karjeras noslēgšanu, padarījis vakantu sev piederošo "The Ring" titulu, prestižajam boksa izdevumam apliecinājis pats bokseris. Tagad prestižā josta tiks izcīnīta Oleksandra Usika un Entonija Džošua gaidāmajā duelī.

""The Ring Magazine" tituls vienmēr ir bijis boksa Svētais Grāls. Vienmēr esmu šo jostu nesis ar lepnumu," citēts Taisons Fjūrijs (32-0-1, 23 KO). Prestižā boksa žurnāla "The Ring" tituls vēsturiski ticis piešķirts svara kategorijas lineālajam čempionam, kurš apvienojis prestižāko boksa organizāciju jostas, tādējādi gūstot neoficiālu apliecinājumu kā labākais konkrētās kategorijas bokseris.

Minēto jostu Fjūrijs izcīnīja 2015. gadā, kad pieveica Vladimiru Kļičko un pirmo reizi karjerā izcīnīja arī IBF, WBA un WBO titulus. 2020. gadā, sakaujot Deonteju Vailderu, brits kļuva par WBC čempionu un atguva arī "The Ring" jostu. Tieši šos abus momentus Fjūrijs nosaucis par diviem svarīgākajiem savā karjerā.

Lai arī no "The Ring" titula Fjūrijs ir atteicies un apstiprinājis, ka karjeru tiešām grasās noslēgt, WBC tituls oficiāli joprojām ir 34 gadus vecā boksera īpašumā. Papildus šaubas par Fjūrija karjeras beigām radījis arī 20. augustā gaidāmais Oleksandra Usika un Entonija Džošua revanša duelis par WBA, WBO un IBF tituliem. Jāatzīmē gan, ka Fjūrijs jau iepriekš uz laiku beidzis karjeru, taču pats vēl nebija atteicies no neviena titula.

Pats bokseris gan licis noprast, ka vismaz tuvākajā nākotnē pie saviem nodomiem pieturēsies. "Bija jautri, kamēr tas turpinājās. Esmu boksējis 20 gadus. Esmu to izbaudījis - gan augšas, gan lejas. Arī ārpus boksa man ir klājies labi," izteicās Fjūrijs, kurš atklāja, ka šobrīd strādā pie "Netflix" dokumentālā seriāla, kā arī albuma izdošanas.

Savā pēdējā iznācienā boksa ringā šī gada aprīlī 94 tūkstošu skatītāju priekšā "Wembley" stadionā Fjūrijs ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Dilianu Vaitu.

Izmantotie resursi:
https://www.ringtv.com/642844-tyson...
https://www.skysports.com/boxing/ne...