Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstonis Danils Vesņenoks debitēs dūru cīņās

Andris Liepa
Andris Liepa

MMA cīkstonis Danils Vesņenoks debitēs dūru cīņās
Danils Vesņenoks
Foto: Andrejs Maslovs

Vadošais Latvijas pusvieglā svara MMA cīkstonis Danils Vesņenoks (10-2) 16. aprīlī Krievijā piedalīsies populārajā “Top Dog” pasākumā, kurā debitēs dūru cīņās, kas ir bokss ar kailām dūrēm. Latvieša pretinieks būs vietējais sportists Daņila Uķenkovs.

Cīņa notiks pēc formulas trīs raundi pa divām minūtēm. Tā ir boksa cīņa, kurā atļauts izmantot tikai sitienus ar rokām, taču atšķirībā no klasiskā boksa, šeit cīkstoņi nevelk cimdus un divkauja notiek ar salmu ķīpām norobežotā aplī.

“Lai nezaudētu cīņu praksi, piekritu šim priekš sevis interesantajam izaicinājumam. Nenoliegšu, piedalīšanās “Top Dog” cīņās ir iespēja ar sevi iepazīstināt plašāku auditoriju, jo šīs cīņas online režīmā noskatās vairāki miljoni sporta līdzjutēju,” portālam Sportacentrs.com apliecināja Vesņenoks.

Danila Vesņenoka lēmums savas spējas izmēģināt “Top Dog” pasākumā bija pārsteigums daudziem cīņas sporta līdzjutējiem, jo sportists, arī MMA ringā vairāk asociējas ar partera piekritēju, kurš no desmit izcīnītajām uzvarām, astoņas izcīnījis pielietojot sāpju paņēmienus. Daņilas treneris Andrejs Maslovs raidījumā “Spēkapodcast” komentēja, ka sportistam, visticamāk, būs vienreizējs uznāciens uz boksa skatuves, jo pamata akcents tomēr tiek likts uz MMA un nonākšanu UFC.

Gatavojoties debijai pēc boksa noteikumiem, Vesņenoks aizvadījis vairākus treniņu un sparingu procesus tepat Latvijā, kā arī Krievijā. Viņš ir noskaņojies nodemonstrēt skatāmu un aizraujošu cīņu.

Izmantotie resursi:
topdogfc.ru
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...