Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Japānas "Briesmonis" Inoue dominējoši kļūst par neapstrīdēto čempionu vieglākajā svarā

Rolands Eliņš

Japānas "Briesmonis" Inoue dominējoši kļūst par neapstrīdēto čempionu vieglākajā svarā
Naoja Inoue darbībā. Foto: AP/Scanpix

Japānas bokseris Naoja Inoue (24-0) savā dzimtenē ar nokautu 11. raundā pieveica WBO čempionu Polu Batleru un kļuva par pirmo Āzijas bokseri, kurš ieguvis visas četras lielo boksa organizāciju čempiona jostas. Viņš arī kļuvis par pirmo neapstrīdēto čempionu vieglākajā svarā četru jostu ērā.

• Naoja Inoue jau atkal attaisnoja savu iesauku "Briesmonis" un ringā neatstāja pilnīgi nekādas cerības savam pretiniekam britam Polam Batleram (34-3), kurš pats boksā nav uzskatāms par nekādu iesācēju un uz cīņu ieradās ar WBO titulu.

• Inoue līdz ar to kļuva par neapstrīdēto čempionu, pievienojot WBO titulu saviem iepriekš izcīnītajiem IBF, WBA un WBC tituliem. Viņš vieglākā svara kategorijā (līdz 53.5kg) ir pirmais neapstrīdētais čempions kops 1973. gada.

• Inoue pēc cīņas apstiprināja savus plānus pakāpties svara kategoriju augstāk un kļūt par četru divīziju čempionu. Otrajā vieglākajā svarā (līdz 55.3kg) šobrīd valda amerikānis Stīvens Fultons, kurš ir WBC un WBO čempions, un viņa iespējamā cīņa pret Inoui jau novērtēta kā viena no intriģējošākajām un lielākajām cīņām, kādas iespējams sarīkot 2023. gadā.

• "Briesmonim" šoreiz gan vajadzēja krietni ilgāku laiku nekā ierasts, lai tiktu galā ar savu pretinieku, jo Batlers bija izvēlējies cīnīties tikai no aizsardzības pozīcijām un stingri pieturējās pie sava plāna.

• Inoue pirmajos raundos pamatīgi apstrādāja Batleru ar sitienu kombinācijām, taču tās lielākoties tika bloķētas Batlera aizsardzībā. Liela atšķirība gan bija tāda, ka, kamēr Batlers uzņēma Inoues sitienus blokā, viņa paša sitieni lielākoties trāpīja tikai gaisam, jo Inoue nodemonstrēja iespaidīgu veiklību, pārsvarā no tiem izvairoties.

• Cīņas vidus noritēja visnotaļ vienmuļi, jo Batlers īsti vairs pat necentās uzbrukt un arī Inoue negāja uz visu banku, tā vietā aicinot savu pretinieku cīnīties normāli. Inoue vairākkārt nolaida rokas, provocējot pretinieku uz uzbrukumu, lai varētu iesaistīties sitienu apmaiņā, taču Batlers demonstratīvi palika aizsardzības stājā. Vienā brīdī Inoue pat salika rokas aiz muguras, bet arī tad Batlers palika stāvam uz vietas.

• Izvairoties no cīņas, Batlers izturēja līdz 11. raundam, lai gan bija pilnīgi skaidrs, ka viņš nav uzvarējis nevienā raundā un bezcerīgi zaudē. Ja viņam bija mērķis vismaz izturēt līdz pēdējam gongam, tad Inoue nepieļāva arī to, 11. raundā uzkurinot tempu, neļaujot Batleram vairs atkāpties uz ringa citu stūri un apberot viņu ar sitienu krusu pie virvēm, kas beidzās ar loģisku nokautu.

     [+] [-]

, 2022-12-13 16:23, pirms gada
Jau pirmajā teikumā milzu kļūda. My name is Eliņš aka human kļūda

  +1 [+] [-]

, 2022-12-13 17:15, pirms gada
Briesmonītis! 53kg, kāds vēl briesmonis!

  +2 [+] [-]

, 2022-12-13 18:02, pirms gada
Galīgi nav nekādas kārtības! Vai tad kāds Peteņšons redakcijā nevarēja pateikt priekšā kā oriģinālvalodā izrunāt viņa vārdu 井上 尚弥?

     [+] [-]

, 2022-12-13 18:04, pirms gada
Nu, japāņi viņu sauc ar mazliet niansētāku pieskaņu, nevis briesmonis, bet drīzāk monstrs. Monstrs ne vienmēr ir briesmonis.

     [+] [-]

, 2022-12-14 14:19, pirms gada
Visur raksta "Monstrs", tikai luņu centrs atkal kaut ko nesaprot
Davai paraksties Teliņš, nevis Eliņš