Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Rojs Džonss piedzīvo smagu sakāvi

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Leģendārais Rojs Džonss piedzīvo smagu sakāvi
Rojs Džonss jaunākais (no kreisās) cīņā ar Enzo Mačarinelli
Foto: boxingscene.com

Vakarnakt pirmo zaudējumu pēdējo četru gadu laikā piedzīvoja jaunizceptais Krievijas pilsonis, leģendārais amerikāņu bokseris Rojs Džonss jaunākais (62-9, 45 KO), kuru cīņas ceturtajā raundā nokautēja brits Enzo Mačarinelli (41-7, 33 KO).

Četrdesmit sešus gadus vecais 1988. gada Seulas olimpisko sēļu sudraba medaļnieks boksā Rojs Džonss jaunākais profesionālā boksa vēsturē iegājis kā sportists, kurš par pasaules čempionu kļuvis četrās svara kategorijās: vidējā, otrajā vidējā, pussmagajā un supersmagajā svarā.

Lai arī vairāki sporta pazinēji un boksa fani, publiski ieteica Džonsam ar godu laikus pamest lielo sportu, taču amerikāņu bokseris, kuram nesen izsniegta arī Krievijas pase, negrasījās to darīt pirms nekļūšot par pirmā smagā svara pasaules čempionu.

Lai pietuvotos savam mērķim un kāptu pasaules reitingā, Džonss piekrita Krievijas galvaspilsētā Maskavā ieplānotajai cīņai ar trīsdesmit piecus gadus veco bijušo WBO pirmā smagā svara čempionu Enzo Mačarinelli.

Rojs Džonss diezgan cerīgi iesāka cīņu, taču sākot ar otro raundu palika aizvien lēnāks un sāka izlaist daudz sitienu. Ceturtā raunda sākumā Mačarinelli nosūtīja leģendāro bokseri nokdaunā, taču tas ringa tiesneša skaitīto desmit sekunžu laikā spēja piecelties un turpināt cīņu.

Pēc atļaujas atsākt maču brits turpināja ofensīvu. Viņš piespieda Džonsu pie ringa trosēm un, izdarot vairāku sitienu sēriju, ar pēdējo smagi nokautēja leģendāro bokseri.

Enzo Mačarinelli šī bija trešā uzvara pēc kārtas, savukārt Rojam Džonsam jaunākajam pārtrūka astoņu cīņu uzvaru sērija.

Iespējams, tagad Džonsam pēc šīs smagās sakāves ir laiks aizdomāties par boksa cimdu pakāršanu uz nagliņas. Taču vai Džonss turpinās boksēt vai tomēr aizies pelnītā pensijā, to mēs uzzināsim pavisam drīz.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records

  -4 [+] [-]

, 2015-12-13 06:31, pirms 9 gadiem
kādā 5 raundā??? kas jūs lohi?? 4tajā izsita seju jau

  -4 [+] [-]

, 2015-12-13 06:31, pirms 9 gadiem
jūs aizdzērušies visi??

  +7 [+] [-]

, 2015-12-13 08:05, pirms 9 gadiem
Ha-ha-ha! Jau reklāmu laikā cerēju, ka šitas jaunais krievs dabūs pa muti Nekas nav pret krieviem, bet, kad šitas āksts pāris mēnešus pēc pilsonības pieņemšanas skandē "Vperjod, Rossija"... Stulbi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: svomalraH

  +4 [+] [-]

, 2015-12-13 10:29, pirms 9 gadiem
Loģiski ka kārtējais klauns, kurš krievijā sadomājies nodrošināt sev laimīgas vecumdienas, atraujās ritīgi pa snuķi.

  +3 [+] [-]

, 2015-12-13 10:30, pirms 9 gadiem
Cilvēks kurš izgāja ringā pat nebija Roja Džonsa ēna, jābeidz aktīvā karjera un jāsāk pelnīt rubļus. Cīņa bija iecerēta, kā comeback, bet izvērtās par farsu vārda tiešā nozīmē.
Katrā ziņā boxā vecums nav būtiskākais, palūkojiet uz Foremanu vai B-hopu. Tā teikt, black don't crack.

     [+] [-]

, 2015-12-13 20:58, pirms 9 gadiem
Tas jau pirms cīņas bija zināms. Varbūt tik varēja cerēt ka Enzo, cieņas pēc, viņu pažēlos un ļaus noboksēt visus raundus.
Atliek vien nobrīnīties kas tur darās Roja galvā, kad parakstās boksēt pret tādiem pretiniekiem.