Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Neuzvarētais Bulmeistars ringā atgriezīsies 8. jūlijā Polijā

Rolands Eliņš

Neuzvarētais Bulmeistars ringā atgriezīsies 8. jūlijā Polijā
Kristaps Bulmeistars. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Kristaps Bulmeistars savu nākamo cīņu aizvadīs 8. jūlijā Vroclavā, kur stāsies pretim Polijas sportistam Karolam Velteram, pasaules rangā 66. vietā izliktajam vidējā svara bokserim.

Kristapam Bulmeistaram pieder viena no šobrīd labākajām bilancēm profesionālajā boksā Latvijā. Viņš uzvarējis visās 11 savās cīņās, un no šobrīd aktīvajiem bokseriem labāka nezaudēto cīņu sērija ir tikai Ralfam Vilcānam (15-0). Taču iepriekšējie pāris gadi Bulmeistaram bijuši neveiksmīgi citu iemeslu dēļ - viņam vairākas cīņas tika atceltas pēdējā brīdī, ieskaitot divas cīņas pret vācieti Niku Haningu. Vienreiz pēdējā brīža trauma bija Haningam, bet šī gada sākumā no cīņas bija spiests atteikties Bulmeistars pats.

Tobrīd pat pavīdēja runas, ka Bulmeistars varētu likt mieru profesionālajam boksam, taču tagad izziņota jauna cīņa. Oficiāli pavēstīts, ka Bulmeistars pēc mēneša aizvadīs savu trešo cīņu ārzemēs, 8. jūlijā Vroclavā sacenšoties ar Karolu Velteru.

Velters ir 27 gadus vecs poļu bokseris, kurš iekrājis bilanci 13-1. Vienīgo zaudējumu viņš cieta pirms diviem gadiem pret Pšemislavu Gorgonu cīņā par Polijas čempiona titulu, piekāpjoties ar dalītu tiesnešu lēmumu. Šīs cīņas rezultāts raisīja ažiotāžu, jo divi tiesneši piešķīra uzvaru Gorgonam ar 96:94, kamēr trešais saskatīja pavisam citādu cīņu un novērtēja to ar 99:91 par labu Velteram.

Pēc tam Velters uzvarējis piecās nākamajās cīņās un šobrīd izlikts cienījamajā 66. vietā pasaules rangā vidējā svara kategorijā. Bulmeistars šajā rangā ir atkāpies uz 191. vietu, taču Kristaps jau ilgu laiku vēlējās cīņu tieši pret bokseri, kurš ir daudz augstāk rangā, jo tas attiecīgi ļautu Bulmeistaram uzvaras gadījumā pakāpties krietni uz augšu.

Velters visas savas cīņas, izņemot pašu pirmo, ir aizvadījis dzimtajā Polijā. Aprīlī viņš ieguva Polijas čempiona titulu, pēc punktiem pārspējot Staņislavu Gibadlo.

Bulmeistara cīņa norisināsies cīņu šovā "MB Boxing Night 16", un tās tiešraidi piedāvās Polijas nacionālā raidorganizācija TVP savā sporta kanālā "TVP Sport".

     [+] [-]

, 2023-06-13 21:02, pirms 11 mēnešiem
Pieder viena no labākajām bilancēm

Un te nav pretenziju pret Bulmeistaru, tas eliņš tikai dīvaini raksta