Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis: "Nagi būs nekaunīgs un agresīvs"

Jānis Pārums

Briedis: "Nagi būs nekaunīgs un agresīvs"
Mairis Briedis darbībā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šo sestdien Mairis Briedis (9-1, 7KO) aizvadīs savu 11.cīņu profesionālajā ringā. Viņa pretinieks būs krietni vien pieredzējušākais ungārs Jozefs Nagi (27-11, 16KO). Sportacentrs.com ar Mairi aprunājās pēc viņa pēdējā sparingu treniņa pirmdien.

-Kas bija tavi sparinga partneri, gatavojoties cīņai pret Nagi?
-Jevgeņijs Andrejevs (pussmagais svars) un Gatis Ābele (supersmagsvars), spēcīgi un titulēti puiši. Sparingos ar katru no bokseriem cīnījos pa pusraundam – sākumā ar smagsvaru, pēc tam ar pussmagā svara bokseri. To darījām, lai trenētu spēku kopā ar ātrumu. Pirmdien bija pēdējais sparings, kas bija četrus raundus garš, iepriekšējie bija sešus raundus. Strādājām pusotru nedēļu. Īss laiks, taču jūtos labi. Daudz tika skriets, jo tas dod izturību. Seši raundi ir viduvēja distance, to var salīdzināt ar pusmaratonu (smaida). Līdz šim man bijušas ieplānotas vairākas sešu raundu cīņas, taču tās ātri beigušās.

-Vai juti izaugsmi šo nedēļu laikā?
-Noteikti. Tāpat kā sparingos pie Kļičko – tur pirmais sparings parasti ir slikts, bet ar katru dienu pilnveidojos, jutos arvien labāk. Tas dod pārliecību.

-Ko vari teikt par savu pretinieku?
-Tas ir bokseris ar raksturu, kas tāpat vien nekritīs. Piemēram, kā pēdējā cīņā lietuvietis [Ruslans Siņavskis]... Lai gan viņš ļoti agresīvi gribēja sākt cīņu, bet uzskrēja manai labajai dūrei. Pārtvēru viņu uz pretuzbrukumu. Kas attiecas uz Nagi, tad viņš piedalījies olimpiskajās spēlēs, cīnījies ar čempioniem, tā, ka nopietns oponents. Domāju, ka cīņa būs interesanta. Paredzu, ka Nagi būs nekaunīgs un agresīvs.

-Šis pretinieks tika apstiprināts diezgan vēlu...
-Diemžēl tā ir. Sākotnēji bija iecerēts anglis Hari Mailss (7-5, 2KO), taču īsti nezinu kādu iemeslu dēļ viņš atteicās, lai gan man bija sarunāti jau sparinga partneri – Nikolajs Grišuņins un Andrejs Barabanovs. Manuprāt arī cīņa pret viņu būtu bijusi interesanta.

-Nagi būs tavs pieredzējušākais pretinieks. Vai arī bīstamākais?
-Grūti teikt. Tie tomēr nebūs trīs raundi pa trim minūtēm, bet gan seši raundi. Ar katru raundu paliek arvien grūtāk un grūtāk. Esam izstrādājuši tehniku un taktiku, ko piekopsim cīņā pret Nagi. Tā man nav ierasta, taču treniņos esmu mēģinājis. Visi bija apmierināti. Mēģināšu šādā stilā boksēties arī cīņā.

-Kāds būs cīņas plāns?
-Sākšu prātīgi, nebūšu pārgalvīgs. Nekādā gadījumā nedrīkst sākt ar viņu kauties kā ielas kautiņā, nesist ar pilnu jaudu. Man ir satraumētas abas rokas, tādejādi jāstrādā būs uz ļoti daudz sitieniem, kurus izmest brīvi un viegli. Neuzbrukt ar spēku, bet tehniski – uzbrukt visu laiku, nedodot viņam iespēju pretuzbrukumiem. Būt visu laiku kustībā, lai neesmu stāvošs mērķis. Viņam ir 36 gadi, tātad viņš nebūs tik ātrs kā es. Jāpieveic viņu uz ātruma un tehnikas rēķina.

-Kas noticis ar rokām?
-Man ir iekaisušas plaukstu saites no treniņos gūtajām mikrotraumām. Šobrīd man palīdz olimpiskās vienības fizioterapeits Mareks Osovskis, par ko viņam liels paldies. Lai arī vēl ar pilnu spēku uzsist nevaru, roku stāvoklis ar katru dienu uzlabojas. Tieši tāpēc cīņai pret Nagi sagatavota tāda taktika, lai es būtu gatavs boksēties arī pēc mēneša, nevis uz kādu laiku izkristu no ierindas. Mareks paveic patiešām lielisku darbu.

-Kurš bija iniciators sadarbībai ar Elvi Mihaiļenko?
-Manu atbalstītāju "Gros Auto" īpašnieks Gunvaldis Groskops. Viņš pauda uzskatu, ka man jāpamēģina kaut kas cits. Desmit gadus es biju trenējies kopā ar Vasīliju Čerņigovu, tāpēc aiziet no viņa bija ļoti smags solis. Pirmos augļus sadarbībai ar Elvi redzēsim 16.jūnijā. Treniņos daudz tika pielikts fiziskajā sagatavotībā – daudz skriešanas, strādāšanas ar maisiem, specifiskie spēka izturības treniņi un tā tālāk. Manuprāt, Elvis man dod šobrīd to, ko viņš pats savulaik ieguva, trenējoties Anglijā.

-Elvis tev dosies līdzi arī uz "Bigger's Better" posmu Kiprā. Vai sadarbība turpināsies arī pēc tam?
-Ja viss būs labi, tad jā. Dod Dievs, lai viss notiktu pēc plāna un mēs varētu virzīties arvien augstāk un augstāk.

Maira Brieža cīņa pret Jozefu Nagi būs kulminācija boksa vakaram, kurā cīnīsies Latvijas un Īrijas labākie amatieru bokseri. Latvijas – Īrijas komandu cīņa sāksies plkst. 17:00, bet Maira Brieža cīņa gaidām ap plkst. 20:00-21:00. Sacensības notiks sestdien, Jūrmalā, Majoru sporta laukumā, Rīgas ielā 1.

     [+] [-]

, 2012-06-13 11:56, pirms 12 gadiem
Nagi varētu tieši spiest uz ātrumu,nu un ,ka 36 gadi?domaju ,ka Nagi trumpji būs ātrums un izturība ..

  +4 [+] [-]

, 2012-06-13 12:04, pirms 12 gadiem
nu bulkas , ka tās okas satraumētas. cīnīties ar izbijušu olimpieti nav joka lieta. novēlu mairim uzvaru ar skaistām kombinācijām un 5 raunda K.O.

WAR DEER

  +2 [+] [-]

, 2012-06-13 12:10, pirms 12 gadiem
pac-man rakstīja: nu bulkas , ka tās okas satraumētas. cīnīties ar izbijušu olimpieti nav joka lieta. novēlu mairim uzvaru ar skaistām kombinācijām un 5 raunda K.O.

WAR DEER
war deer,tu nogalini

     [+] [-]

, 2012-06-13 14:47, pirms 12 gadiem
boxrec.com

vs

boxrec.com

     [+] [-]

, 2012-06-13 15:14, pirms 12 gadiem
Kāds zin, kas ar biļetē? Cika maksā, kur var nopirkt?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-13 16:13, pirms 12 gadiem
Briedi, sadod vinam kartigi.

     [+] [-]

, 2012-06-13 16:18, pirms 12 gadiem
Vicious rakstīja: Kāds zin, kas ar biļetē? Cika maksā, kur var nopirkt?
bilesu serviss - 15 lati. es nopirku Statoilaa

     [+] [-]

, 2012-06-13 16:29, pirms 12 gadiem
oficiālajā banerī rakstīts sekojoši:
Biļešu cenas: 5 ls stāvvietās, 7 ls sēdvietas zālē, 8.50 ls sēdvietas tribīnē, 80 ls galdiņš uz 4 pers.
Vicious rakstīja: Kāds zin, kas ar biļetē? Cika maksā, kur var nopirkt?

     [+] [-]

, 2012-06-14 02:53, pirms 12 gadiem
tā ir ar tiem nagiem - vienmēr nekaunīgi un agresīvi, kad tos pielieto.