Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Taisons: "Neviens boksam nav nodarījis tik daudz slikta, kā es"

Jānis Pārums

Taisons: "Neviens boksam nav nodarījis tik daudz slikta, kā es"
Maiks Taisons
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais absolūtais pasaules čempions boksā smagajā svarā 45 gadus vecais amerikānis Maiks Taisons intervijā Lielbritānijas plašsaziņas līdzekļiem stāsta par savu dzīvi, kā arī izsaka savu viedokli par brāļiem Kļičko un Dereka Čisoras – Deivida Heja kautiņu.

Par sevi: "Domāju, ka piedzimu, lai izklaidētu cilvēkus. Tā sanāca, ka sākumā to darīju ar boksa cīņām. Tagad esmu devies citā virzienā – dejoju, dziedu, stāstu dažādus piedzīvojumus. Tagad es arī lieku cilvēkiem raudāt, bet līdzjūtības dēļ, ne tāpēc, ka nodaru viņiem sāpes. "

Par savu jaunības gadu cīņām: "Es nekad neskatos savas karjeras pirmās cīņas. Ja es satiktu to puisi, kāds es biju jaunībā, man viņš nepatiktu. Man nepatīk tas cilvēks, kāds es biju agrāk. "

Par savas karjeras pēdējām cīņām: "Laikā, kad es cīnījos ar Lenoksu Lūisu, biju tik nožēlojams, ka gribēju, lai kāds mani nošauj – es ienīdu sevi un visu man apkārt. Esmu dzirdējis, ka "Sugar" Rejs Leonards stāstīja, cik smags periods viņam bija karjeras beigas. Man tas bija desmit reizes smagāks. "

Ja varētu atkal atgriezties jaunības gados...: "Es pavisam noteikti neskumstu pēc boksa, taču, ja es varētu atgriezties vecumā ap 17-18 gadiem, tā būtu pirmā lieta, ar ko es sāktu nodarboties. Kad es cīnījos, es jutos lieliski. Tā bija viegla nauda. Ja es atgrieztos jaunībā, es atkal būtu bokseris. "

Par smagsvaru divīziju un brāļiem Kļičko: "Manuprāt, smagsvaru kategorija šobrīd ir diezgan laba. Brāļi Kļičko savu darbu dara lieliski. Un tā nav viņu vaina, ka viņiem pietrūkst nopietnu konkurentu. "

Par Dereka Čisoras un Deivida Heja kautiņu: "Tas, ko Deivids Hejs un Dereks Čisora izdarīja Minhenē nebija labi. Tas līdzinājās vienai no muļķīgajām darbībām manas karjeras laikā. Kad redzēju Heja un Čisoras kautiņu, atcerējos to. Neviens boksam nav darījis tik daudz slikta, kā es. Katrā ziņā Hejs vēl nevienam ausi nav nokodis. Viņiem vēl [daudz muļķību] jāizdara, lai nolaistos līdz manam līmeni."

Par to, kurš uzvarētu, ja mūsdienu bokseri sacenstos ar pagātnes bokseriem: "Nepiekrītu domai, ka mūsdienu bokseri ir sliktāki par saviem priekštečiem. Ja Džo Freizeram paprasītu vai viņš varētu uzvarēt mani manos labākajos gados, viņš atbildētu: "Jā, sasodīts" ! Tāpat es domāju, ka varētu uzvarēt mūsdienu bokserus, taču realitāte ir tāda, ka ar katru nākamo paaudzi bokseri kļūst labāki, lielāki un spēcīgāki."

Par savu tagadējo dzīvi: "Vai es esmu laimīgs? Kamēr nekaujos ar sievu un viņa nakts vidū nebēg no manis kopā ar bērniem, tikmēr esmu laimīgs. Šis ir pavisam atšķirīgs dzīves posms [salīdzinot ar pagātni]. Es agrāk esmu bijis iemīlējies, man ir bijuši bērni, taču nekad neesmu bijis tik ļoti nodevies ģimenei. Jūtos labi, man viss ir lieliski. Es nekontrolēju neko un nevienu, izņemot sevi."

Izmantotie resursi:
mirror.co.uk
allboxing.ru

 +11 [+] [-]

, 2012-04-13 15:21, pirms 12 gadiem
Viņi vēl nevienam nav nokoduši ausi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-13 15:30, pirms 12 gadiem
taču realitāte ir tāda, ka ar katru nākamo paaudzi bokseri kļūst labāki, lielāki un spēcīgāki."

ka kulaks uz acs pecmenam un pistolam

  +8 [+] [-]

, 2012-04-13 16:02, pirms 12 gadiem
Visu laiku spēcīgākais bokseris!

  +2 [+] [-]

, 2012-04-13 17:00, pirms 12 gadiem
Laikam uz vecumu pat prātā pieņēmies....

  +2 [+] [-]

, 2012-04-13 17:26, pirms 12 gadiem
driks rakstīja: Laikam uz vecumu pat prātā pieņēmies....
+

  -1 [+] [-]

, 2012-04-13 17:29, pirms 12 gadiem
The best!

  -2 [+] [-]

, 2012-04-13 17:31, pirms 12 gadiem
tikai mieru Maik:
y.delfi.lv

  +8 [+] [-]

, 2012-04-13 17:42, pirms 12 gadiem
Prātīgas atziņas šim pēdējā laikā nāk ārā

  -2 [+] [-]

, 2012-04-13 19:17, pirms 12 gadiem
mvp2 rakstīja: taču realitāte ir tāda, ka ar katru nākamo paaudzi bokseri kļūst labāki, lielāki un spēcīgāki."

ka kulaks uz acs pecmenam un pistolam
Viņš runā par smagsvariem, ja kas, bet nu ja tu domā ka ar katru nākošo paaudzi cilvēku svars ar to laiku svaru samazinās un cilvēki var kļūt lielāki tajā pašā svarā , tad labāk padomā vēlreiz...

  +4 [+] [-]

, 2012-04-13 20:08, pirms 12 gadiem
Witness_Go CAVS rakstīja: Viņš runā par smagsvariem, ja kas, bet nu ja tu domā ka ar katru nākošo paaudzi cilvēku svars ar to laiku svaru samazinās un cilvēki var kļūt lielāki tajā pašā svarā , tad labāk padomā vēlreiz...
mulkim skaidrs ka vins runa par bokseru attistibu nevis svaru. visas sporta jomas sportisti aug un attistas un stada jaunus rekordus, bet dazi grib iestastit ka bokseri vienigie nez kapec neattistas un iet uz pretejo pusi. tipa - agrak bija supermeni, bet tagad varguli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-15 22:28, pirms 12 gadiem
mvp2 rakstīja: mulkim skaidrs ka vins runa par bokseru attistibu nevis svaru. visas sporta jomas sportisti aug un attistas un stada jaunus rekordus, bet dazi grib iestastit ka bokseri vienigie nez kapec neattistas un iet uz pretejo pusi. tipa - agrak bija supermeni, bet tagad varguli
Rekordi ir domāti, lai tos pārspētu ākst. Tev kā nejēgam vispār neko nesaprast, abi ar riichy vienā dzīvoklī dzīvo un ar vienu slimību slimo - šizofrēmiju. Visi sportisti ir bijuši vienādi, jo tas kas ir pats galvenais ir smags darbs, nevis kaut kādas tehnoloģijas uzvar boksa cīņas vai arī tehnoloģijas uzstāda 100m rekordu. Sanāk, ka Taisons bija labākais, jo viņš bija visvairāk attīstījies? Vai Kļičko tagad dominē, tāpēc, ka viņi ir no nākotnes + kārtīgi attīstījušies? Tad kas uzvar tās cīņas jampampiņ? Kas? Attīstību+tehnoloģijas vai smags darbs+talants? Šitos murgus ko Jūs tur rakstāt es saucu par Ivana Drago simptomiem.

Laba intervija, vairāk liec par Taisonu vai Meivezeru, vai citu melno pokemonu elku.

Vispār vienīgais iemesls kāpēc mūsdienās varētu būt attīstītāki bokseri ir stereoīdi, jo ir zināms, ka pat mūsu Dievs, brālis Kļičko Viķa nekvalificējās 96. gada olimpiādei, jo bija čut, čut pa daudz sašpricējies, nodevis pa vēnām.

     [+] [-]

, 2012-04-27 00:03, pirms 12 gadiem
respektiņš kļičko brāļiem, bet es zinu, kas vienīgais varētu viņus uzveikt...k1 čempions Badrs Hari. Protams, uz papīra jau nav nekāda rēķināšana, bet es būtu gatavs visu savu naudu bukijos uzmes uz Badru, ja viņš nāktu boksā un cīnītos vienalga pret ko.. un cik skatījos dažādus video youtubē - viss pamazām uz to iet.

     [+] [-]

, 2012-04-27 22:14, pirms 12 gadiem
Madis rakstīja: respektiņš kļičko brāļiem, bet es zinu, kas vienīgais varētu viņus uzveikt...k1 čempions Badrs Hari. Protams, uz papīra jau nav nekāda rēķināšana, bet es būtu gatavs visu savu naudu bukijos uzmes uz Badru, ja viņš nāktu boksā un cīnītos vienalga pret ko.. un cik skatījos dažādus video youtubē - viss pamazām uz to iet.
facepalm....