Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dausons smagā cīņā nosargā titulu

Jānis Pārums

Dausons smagā cīņā nosargā titulu
Čads Dausons ar dēlu

Šorīt Floridā (ASV) pasaules čempions boksā WBC versijā svara kategorijā līdz 79.4 kilogramiem Čads Dausons smagā cīņā pieveica boksa veterānu no Jamaikas Glenu Džonsonu – 116:112, 116:112 un 116:112, nosargājot titulu.

Lai gan abu bokseru vecuma starpība ir ievērojama (Dausonam – 25, Džonsonam – 39 gadi) ringā to praktiski nevarēja manīt. Bokseri cīņu uzsāka aktīvi un pirmais iniciatīvu pārņēma esošais čempions, vairākkārt izpildot spēcīgus sitienus ar labo roku. Arī turpinājumā nedaudz precīzāk ringā darbojās Dausons, kamēr Džonsons ne pārāk pārliecinoši nodarbojās aizsardzībā.

Trešajā raundā vadību pārņēma jamaikietis, agresīvi uzbrūkot un izdarot efektīgus sitienus. Sekojošajos raundos Džonsons turpināja izdarīt spiedienu uz esošo čempionu, kurš izskatījās nedaudz apjucis, ka boksa veterāns pat 39 gadu vecumā sagādā viņam nopietnas problēmas. Jau pēc cīņas Dausons atzina, ka šīs iespējams bijusi viņa smagākā cīņa karjerā.

Sestā raunda izskaņā Dausonam izdevās pārņemt iniciatīvu un septītais jau neapšaubāmi pagāja čempiona zīmē. Devītajā raundā Džonsons nedaudz atguvās un aizvadīja labas trīs minūtes pēc vairākiem neveiksmīgiem raundiem. Desmitajā raundā Džonsonam izdevās iespaidīgs sitiens un Dausons gandrīz nokrita uz ringa dēļiem, tomēr spēja noturēties kājās. Jamaikietis turpināja uzbrukt arī 11. raundā, taču šī raunda izskaņā pats piedzīvoja pāris iespaidīgus Dausona sitienus.

Noslēdzošais raunds aizritēja līdzīgā cīņā, jo abi bokseri jau bija manāmi paguruši. Noskanot gongam, abi bokseri triumfāli pacēla rokas, taču bija skaidrs, ka par uzvarētāju atzīs tikai vienu. Kad visi trīs tiesneši ar vienādu (116:112) rezultātu uzvaru deva esošajam čempionam, savu neapmierinātību pauda Džonsons, televīzijas tiešraidē paziņojot, ka iesniegs protestu, jo ir neapmierināts ar tiesnešu lēmumu un nesaprot, kas notiek boksā.

"Čads Dausons ir labs bokseris, taču ne tik labs, lai uzvarētu mani," pēc cīņas paziņoja Džonsons, kuram šis bija 12 zaudējums karjerā. Jamaikieša rēķinā arī 47 uzvaras (32KO) un savulaik Džonsons bijis arī IBF pasaules čempions. Dausons izcīnīja savu 26 uzvaru (17KO) un joprojām cīnās bez zaudējumiem.

     [+] [-]

, 2008-04-13 09:31, pirms 16 gadiem
To jau varēja gaidīt. Vecuma starpība + tas, ka vienīgais ar, ko Glens savā karjerā ir izcēlies ir Roja iznīcināšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja