Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kukulis cīnīsies par Baltijas čempiona jostu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kukulis cīnīsies par Baltijas čempiona jostu
Mārtiņš Kukulis un Nikolajs Grišuņins
Foto: Roberts Bicāns

13. novembrī „Arēnā Rīga” Latvijas pussmagā svara čempionam boksā Mārtiņam Kukulim paredzēta cīņa par vakanto Baltijas čempiona jostu pret Latvijas pussmagā svara reitingu līderi Andreju Barabanovu, ziņo fightclub.lv

Patreizējā Latvijas pussmagā svara čempiona Mārtiņa Kukuļa un Latvijas šī brīža labākā boksera neatkarīgi no svara kategorijas Andreja Barabanova cīņa par vakanto Baltijas čempiona jostu BBU versijā paredzēta šā gada 13. novembrī „Arēnā Rīga” cīņu šova „WFCA Fight Arena: Latvia vs. Russia” ietvaros.

Ja abu sportistu puses spēs vienoties, tad šī cīņa par Baltijas čempiona titulu tiks apvienota ar Kukulim piederošo Latvijas čempiona jostu. Tas nozīmē, ka cīņas uzvarētājs savā īpašumā iegūs gan Latvijas, gan Baltijas čempiona titulus.

„Drīz būs apritējis gads kopš man pieder Latvijas čempiona tituls. Ir pienācis laiks atgādināt, kurš ir labākais Latvijas pussmagā svara bokseris. Gribu apvienot abas jostas. Ir, ir – nav, nav,” apņēmības pilns ir Kukulis.

„Pēc federācijas uzstādītajiem noteikumiem man Latvijas tituls jāaizstāv gada laikā, ja to neizdaru čempiona titulu es zaudēju. Bet, ja gadījumā Barabanovs atteiksies apvienot jostas, prasīšu federācijai, lai pagarina Latvijas jostas aizstāvības termiņu. Andrejs šobrīd ir labākais Latvijas profesionālā boksa pārstāvis un es gribu sacensties tikai ar labākajiem.”

Atgādinām, ka Kukulis par Latvijas pussmagā svara čempionu boksā kļuva 2009. gada 24. oktobrī, pēc punktiem uzvarot Andreju Tolstihu.

Mārtiņš ir tikai otrais bokseris, kura īpašumā nonākusi šī josta. Par pirmo Latvijas pussmagā svara čempionu 2004. gadā kļuva jūrmalnieks Elvis Mihaiļenko, kurš pēc punktiem pieveica divkārtējo pasaules čempionu kikboksā Romānu Dāboliņu.

Savukārt Andrejs Barabanovs ir šī brīža Latvijas pussmagā svara reitingu līderis un pasaulē Latvijas sportists atrodas sešdesmitajā pozīcijā, kas ir otrs augstākais sasniegums Latvijas profesionālajā boksa vēsturē. Bez Barabanova pasaules TOP 100 ir izdevies iekļūt vienīgi Elvim Mihaiļenko, kurš jau sen beidzis sportista gaitas.

Barabanovam pieder četri Latvijas čempiona tituli boksā starp amatieriem, kā arī tas ir pasaules čempionāta boksā starp jauniešiem bronzas medaļas ieguvējs.

Jāpiemin, ka Andrejam Barabanovam 25. septembrī naktsklubā „Faraons” stāv priekšā vēl viens nopietns duelis – viņam četru raundu cīņā būs jāsacenšas ar vēl vienu Latvijas pussmagā svara TOP 3 sportistu Jevgēņiju Andrejevu.

Izmantotie resursi:
Fight club Faraon
BoxRec Boxing Records

     [+] [-]

, 2010-09-13 14:47, pirms 14 gadiem
Latvijas šī brīža labākā boksera neatkarīgi no svara kategorijas-kur tad Mairis Briedis?

     [+] [-]

, 2010-09-13 22:27, pirms 14 gadiem
man garšo mirt rakstīja: Latvijas šī brīža labākā boksera neatkarīgi no svara kategorijas-kur tad Mairis Briedis?
Redzi boksaa ir reitingu tabula...un shajaa tabulaa Barabanovs ir pirmais, savukaart Mairis, ja nemaldos, tad tikai treshais ...tas ir Latvijas reitingaa...Te viss kaa uz delnas uzrakstiits Boxing Ratings

     [+] [-]

, 2010-09-13 23:24, pirms 14 gadiem
Shnabsters rakstīja: Redzi boksaa ir reitingu tabula...un shajaa tabulaa Barabanovs ir pirmais, savukaart Mairis, ja nemaldos, tad tikai treshais ...tas ir Latvijas reitingaa...Te viss kaa uz delnas uzrakstiits http://boxrec.com/ratings.php?country=LV&sex=m&division=P4P&status=A&SUBMIT=Go
nezinu,kurā tabula skatījos,bet tas bija aptuveni peec taas Kipras uzvaras(laikam),un bija 1ias!varbūt citā svara grupā!

     [+] [-]

, 2010-09-14 11:06, pirms 14 gadiem
man garšo mirt rakstīja: nezinu,kurā tabula skatījos,bet tas bija aptuveni peec taas Kipras uzvaras(laikam),un bija 1ias!varbūt citā svara grupā!
Jaa savaa svaraa vinjsh ir pirmais...bet neatkariigi no svara kategorijas tajaa tabulaa vinjs ir treshais...

     [+] [-]

, 2010-09-16 17:43, pirms 14 gadiem
Barabanovam ir daudz spēcīgāka amatieru pieredze. Un profos viņš sevi labi rāda, neesu redzējis nevienu cīņu bet viņa records ir pieklājīgs priekš LV , tāpēc likšu uz viņu, bet domāju ka būs sīva cīņa. Uzvarēs Barabanovs pēc punktiem.