Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Hērns: "Bolotņika uzvara pār Buatsi – vai tad tas būtu milzu šoks?"

Rolands Eliņš

Hērns: "Bolotņika uzvara pār Buatsi – vai tad tas būtu milzu šoks?"
Džošua Buatsi, Edijs Hērns un Ričards Bolotņiks. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Pirms sestdien gaidāmā "Fight Camp" cīņu šova Anglijā, kur galvenais notikums būs Latvijas boksera Ričarda Bolotņika un britu jaunās zvaigznes Džošua Buatsi tikšanās, noskaidrot obligāto WBA titula kandidātu, šodien norisinājās preses konference. Tajā piedalījās abi bokseri, kā arī pasākuma organizētājs Edijs Hērns, kurš reizē arī pārstāv Buatsi kā promouters. Hērns izteica ticību sava boksera spējām, taču reizē arī ļoti atzīmēja Bolotņika bīstamību un norādīja, ka Bolotņiks ringā piedāvā pat vēl lielāku intensitāti nekā pasaules čempioni šajā svara kategorijā.

"Vakara galvenā cīņa šoreiz būs patiešām pati galvenā, pati interesantākā un pati sīvākā," sacīja Edijs Hērns preses konferencē, piesakot Džošua Buatsi un Ričardu Bolotņiku. "Te nekādu kompromisu nebūs, mums ir divi lieliski bokseri, kuri cīnīsies par iespēju tikt tuvāk pie WBA pasaules čempiona titulu, un es nespēju sagaidīt šo cīņu. Dārgie boksa līdzjutēji, lai ko jūs darītu sestdienas vakarā, parūpējieties, ka šo cīņu jūs nenokavējiet!"

"Matchroom Boxing" vadītājs Edijs Hērns, kurš šobrīd ir viens no ietekmīgākajiem boksa promouteriem pasaulē, pēc tam preses konferences studijā piedāvāja savu plašāku viedokli par gaidāmo cīņu, ne mirkli neslēpjot, ka Buatsi ir viņa paspārnē esošs bokseris, tāpēc viņa cīņu sagaida ar īpašām sajūtām.

"Taču es neteiktu, ka esmu nervozs par cīņu. Drīzāk savas sajūtas raksturotu ar vārdiem "priecīgi satraukts"," sacīja Hērns. "Beidzot ir pienācis laiks, īstais laiks. Mēs visi šeit ejam pēc pieredzes un emocijām, un Džošua gluži vienkārši pienācis laiks. Šis būs viņa brīdis. Nešaubos, ka viņam citi "lielie brīži" būs arī pēc tam, taču šobrīd secinājums ir skaidrs – šis ir viņa brīdis."

"Tāpēc mums ir tāds noskaņojums, ka nezinām, kas notiks," turpināja Hērns. "Buatsi var zaudēt. Un? Jā, tas būtu pārsteigums, taču vai tad tas būtu kaut kāds milzu šoks, viens no boksa brīnumiem? Galīgi nē. Bolotņiks ir iespaidīgā sportiskajā formā, viņa iepriekšējo cīņu bilance ir spēcīga. Jūs jau zināt, kāds ir Mairis Briedis, un ar viņa treneri Bolotņiks tagad strādā kopā, un man nav nekādu šaubu – šie puiši uz cīņām brauc tikai, lai uzvarētu."

"Bet es pats ticu Džošua spējām," sacīja Hērns. "Ticu, ka viņš ir īpašs bokseris, taču tagad viņam būs jāpārbauda sevi citā karstumā. Uzvaras pār dos Santosu un līdzīgiem bokseriem ir lieliskas, taču viņam jāapzinās, ka tagad ringā būs vīrs, kurš gatavs dot pretim to pašu un vēl vairāk. Tev jābūt mentāli gatavam izaicinājumam, tev jābūt gatavam pieveikt vīru, kurš par zaudējumu nemaz nedomā. Un Buatsi būs gatavs, jo viņš apzinās, kāds drauds ir Bolotņiks."

"Kad tu investē līdzekļus un laiku savā bokserī, tad tu vēlies zināt atbildes uz konkrētiem jautājumiem," par šīs cīņas noorganizēšanu teica Hērns. "Vai Buatsi ir gatavs titulcīņai? Ja viņš pieveic Bolotņiku, tad jā, protams. Ja viņam iet ļoti grūti un viņš zaudē, tad nē, tad atbilde ir nē. Jo arī virs Bolotņika vēl ir augstāka līmeņa bokseri – Bivols, Smits, Beterbijevs."

"Viņi ir pasaules čempioni, un viņi ir līmeni augstāk virs Bolotņika. Taču Ričardam ir kaut kas cits. Viņš ringā ienes īpašu intensitāti un draudīgu spēku, kādu pašreizējie čempioni varbūt ne vienmēr parāda. Bivols cīņā pret Kreigu Ričardsu likās visnotaļ apmierināts ar to, kā viss notiek, un mierīgi izboksēja savus raundus līdz galam, savācot punktus. Bolotņiks to nedarīs, viņš nāks ar savu arsenālu tev virsū un neatkāpsies, visu laiku uzturot intensitāti. Protams, Buatsi būs savs cīņas plāns, viņam nevajadzēs ielaisties tādā boksā. Pēdējais, ko viņš sestdienas vakarā vēlēsies darīt, ir ielaisties sitienu apmaiņā ar Bolotņiku. Taču tas būs spiediens, ko viņam vajadzēs izturēt."

Tikmēr Buatsi preses konferencē piekrita, ka šajā cīņā viņam jāparāda savs labākais sniegums, lai varētu spert nākamo soli uz augšu: "Kad manai komandai piedāvāja cīņu pret Bolotņiku, piekritu uzreiz. Vēlējos šādu pārbaudījumu, un tagad tas ir pienācis. Man būs cīņas plāns un stratēģija, taču labi zinām, ka boksā dažreiz nākas gluži vienkārši sist, un tajā brīdī arī redzēsim, kas šajā divu vīru cīņā notiek. Zinu, ka esmu sagatavojies visam."

Kamēr Buatsi preses konferencē bija pilnībā nopietns, Bolotņiks daudz smaidīja un pat pajokoja ar Hērnu, sakot, ka ne visam spēja izsekot viņa angļu valodā teiktajā uzrunā: "Taču esmu priecīgs, ka esmu šeit, zinu, ka Buatsi šeit ir liela zvaigzne un viņš ir lielisks bokseris, taču es šeit esmu ieradies tikai pēc uzvaras."

Bolotņikam tika atgādināta viņa iepriekš intervijā izteiktā vēlme, lai sestdien būtu "ielu cīniņš", par ko viņš pasmējās un piekrita: "Visi mēs esam tādā piedalījušies, un arī man Latvijā sanāca visai daudz. Bokss ir profesionālāks, taču nešaubos, ka Buatsi ir gatavs kam līdzīgam, un sestdien mēs parādīsim visu, ko varēsim." Bolotņiks izmantoja brīdi, lai izceltu sava trenera Dmitrija Šiholaja paveikto, bet iespējamās runas par pasaules čempiona izaicināšanu noraidīja: "Pagaidām domāju tikai par sestdienu un Buatsi."

Bolotņika uzvara pār Buatsi - Tavuprāt, kas tas būtu?

  • 26

  • 121

  • 199

  • 275


  +4 [+] [-]

, 2021-08-12 16:47, pirms 3 gadiem
Aiziet, Ričard, lai izdodas pārsteigt boksa pasauli!

     [+] [-]

, 2021-08-12 17:05, pirms 3 gadiem
Būs smagi - melnais izskatās ļoti labi

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 18:25, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Būs smagi - melnais izskatās ļoti labi
Ķipa baigi smuks? Boksā tam it kā nav tik liela nozīme)

     [+] [-]

, 2021-08-12 19:08, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Ķipa baigi smuks? Boksā tam it kā nav tik liela nozīme)
esmu alkoholiķis

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 19:08, pirms 3 gadiem
Ričards ir pilnīgi savādāks kā Briedis - ļoti komunikabls, aktīvs, mīl spēlēt uz publiku un arī jaudīgs (šis pateisībā ar Briedi viņam kopīgs).. šis viss kokteilis patīk promouteriem... mēs, savukārt, ceram uz uzvaru (domāju, ka tāda būs)!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 20:24, pirms 3 gadiem
Kāds zina,kur rādīs pa tv vai kādu linku??

     [+] [-]

, 2021-08-12 22:31, pirms 3 gadiem
Jāuzvar pirms 12 raundu beigām, jo pēc punktiem nebūs uzvaras, būs "step stone" priekš Buatsi! Diemžēl, bet tāds ir profesionālais bokss!

     [+] [-]

, 2021-08-12 23:04, pirms 3 gadiem
agrezo rakstīja: Jāuzvar pirms 12 raundu beigām, jo pēc punktiem nebūs uzvaras, būs "step stone" priekš Buatsi! Diemžēl, bet tāds ir profesionālais bokss!
Jā, pēc punktiem spēlēt ir riskanti, tur uzvara ciemos ir tikai tad, ja nenormāli vienos vārtos. Kā tam Vilcānam pret vācieti, tur bija skaidrs. Bet pie 60/40 attiecības var noraut zaudi, jo mājas sienu faktors

     [+] [-]

, 2021-08-12 23:05, pirms 3 gadiem
Kims Čenuns rakstīja: esmu alkoholiķis
Droši vien ne tikai

     [+] [-]

, 2021-08-13 02:30, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Jā, pēc punktiem spēlēt ir riskanti, tur uzvara ciemos ir tikai tad, ja nenormāli vienos vārtos. Kā tam Vilcānam pret vācieti, tur bija skaidrs. Bet pie 60/40 attiecības var noraut zaudi, jo mājas sienu faktors
skatoties kas tiesaa,bet taa jaa pagatne raada kad tiesnesi miil loti ablami nobalsot, un ne reti pedeja laika, precizak vienam patik izcelties, kaa ari uzperkami es domaju ari ir, 100+ stukas kkadam tiesnesim dziive neizmaisis

     [+] [-]

, 2021-08-13 07:21, pirms 3 gadiem
Protams, ka Bolotņika uzvara būs pārsteigums, bet priekš mums tas būs ļoti patīkams pārsteigums, tāpēc visi pērkam DAZN (tikai 2eur mēnesī), skatāmies un turam īkšķus par Ričardu!

     [+] [-]

, 2021-08-13 12:21, pirms 3 gadiem
Protams ka ta butu milzu sensacija jo cina notiek ne tikai niggas laukuma bet visu organize vina promouters! Pat ja bolotniks sho slanis 10 raundus kaa maisu,labakaja gadijuma zaudes ar 1 punktu te der tikai ko,jebkads!

Atceros kad briedis to lempi kadirova suitos izsleedza,tur jau ari kkadi churbani meitenu svaros zvetejas,pretendentu cina,mazo churbanu dauzija visu ciinu beigas sho atzsit par uzvaretaju, puse vietejo svilpa,parejie vnk reeca