Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bijušais čempions Hejs atgriezīsies ringā

Rolands Eliņš

Bijušais čempions Hejs atgriezīsies ringā
Deivids Hejs. Foto: AFP/Scanpix

Trīs gadus pēc paziņojuma par savas boksera karjeras noslēgšanu ringā gatavs atgriezties Deivids Hejs, bijušais pasaules čempions smagsvaros.

Deivids Hejs savas līdz šim pēdējās cīņas aizvadīja pret citu britu bokseri Toniju Beljū, ciešot divus zaudējumus pēc kārtas. Hejs bija aizgājis no aktīvā boksera gaitām, taču profesionālajā boksā palika kā menedžeris un sastrādājās ar Dereku Čisoru.

Tagad Hejs ir piekritis aizvadīt vēl vienu cīņu, un 11. septembrī Losandželosā viņš sacentīsies pret citu smagsvaru Džo Forņē. Forņē pazīstams ar savu iekrāto bagātību treniņzāļu un naktsklubu biznesā, un tieši Heja ietekmē Forņē nolēma ienākt lielajā boksā, kurā pagaidām izcīnījis deviņas uzvaras kopš 2015. gada.

"Šī nav nekāda atgriešanās," paziņojumā par cīņu sacīja Hejs. "Šī ir mācība Forņē, ka boksā eksistē dažādi līmeņi. Tev jāprot palikt savā līmenī, ja vien nevēlies pilnībā izgāzties. Dzīvē ir dažas lietas, kuras nevar nopirkt Miljardierim Džo to vajag iemācīties."

Viņu cīņa norisināsies cīņu šovā, kura galvenais notikums būs citas boksa slavenības atgriešanās ringā, proti, Oskara de la Hoijas cīņa pret bijušo UFC čempionu Vitoru Belfortu.

40 gadus vecais Hejs savā karjerā uzvarējis 28 no 32 cīņām. Viņš kļuva par vairāku čempiona jostu īpašnieku pirmajā smagajā svarā un pēc tam pacēlās uz smagsvariem, kur arī ieguva pasaules čempiona titulu, 2009. gadā pieveicot Nikolaju Valujevu. Hejs pēc tam aizvadīja liela mēroga titulu apvienošanas cīņu pret Vladimiru Kļičko, taču 12 raundos zaudēja pēc punktiem.

Jāpiezīmē, ka Heja cīņa pret Forņē būs oficiāla cīņa, nevis paraugcīņa ar atvieglotiem noteikumiem un bez uzvarētāja.
Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/boxing/ne...

     [+] [-]

, 2021-08-14 14:49, pirms 3 gadiem
Khm, khm. Te jāpiezīmē, ka Hejs bija abolūtais čempions, nevis: " kļuva par vairāku čempiona jostu īpašnieku pirmajā smagajā svarā "

     [+] [-]

, 2021-08-14 16:23, pirms 3 gadiem
leets goo Haye