Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Plānotās Bolotņika un Buatsi cīņas uzvarētājs kvalificēsies titulcīņai pret Bivolu

Plānotās Bolotņika un Buatsi cīņas uzvarētājs kvalificēsies titulcīņai pret Bivolu
Džošua Buatsi. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Latvijas bokserim Ričardam Bolotņikam augustā tiek gatavota cīņa pret vadošo Lielbritānijas pussmagā svara bokseri Džošua Buatsi, apstiprinājumu ieguva portāls Sportacentrs.com. Oficiāls paziņojums par cīņu gaidāms nākamajā nedēļā.

Pirms divām dienām sociālajos tīklos tika izvietota kāda boksa līdzjutēja fotogrāfija ar britu boksa promouteri Ediju Hērnu. Hērns bija piekritis kopīgam foto, taču nejauši atklāja vairāk nekā vēlējās, jo uz galdiņa pusatvērts bija palicis viņa piezīmju bloknots, kurā varēja noprast "Fight Camp" otrās sezonas trīs nedēļu cīņu sarakstu. Tajā bija redzams arī Bolotņika vārds, atzīmēts pretī Džošua Buatsi (14-0), 28 gadus vecam britu bokserim.

"Matchroom Boxing" bosa nejauši publiskotie pieraksti vēl gan paši par sevi neko nenozīmēja, tikpat labi tas varēja būt tikai iespējamo cīņu uzmetums vai arī lappuse ar izjukušajiem plāniem. Taču portāls Sportacentrs.com ieguva apstiprinājumu, ka Bolotņikam patiešām tiek plānota cīņa pret Buatsi.

Oficiāls paziņojums par "Fight Camp" otro sezonu ir gaidāms nākamās nedēļas sākumā, un tur būs iekļauta arī Bolotņika-Buatsi cīņa. Hērna organizētā "Fight Camp" norisināsies trīs cīņu vakaros - 31. jūlijā, septītajā augustā un 14. augustā, un Bolotņika cīņa plānos ir ierakstīts trešajā datumā.

Iepriekš Sportacentrs.com ziņoja, ka Bolotņiku pārstāvošā "LNK Boxing" veic pārrunas par cīņas sarīkošanu pret WBA pasaules čempionu Dmitriju Bivolu. Šie plāni joprojām esot spēkā, tiesa, viss būs atkarīgs no paša Ričarda, jo viņa cīņa pret Buatsi tiks noformēta kā WBA "Eliminator" jeb izslēgšanas cīņa, proti, šajā cīņā no diviem iespējamajiem Bivola pretiniekiem viens tiks atsijāts.

Buatsi WBA pasaules rangā ieņem otro vietu, kamēr Bolotņiks tajā nav izlikts, tiesa, Bolotņiks ir citu vadošo boksa organizāciju WBO un IBF pasaules rangos, kur ieņem attiecīgi piekto un sesto vietu, turklāt WBO rangā ir par divām vietām priekšā Buatsi. Buatsi savā amatiera karjerā ieguva Rio OS bronzas medaļu, bet pēc tam pievienojās Hērna aģentūrai un uzvarējis visās 14 profesionālā boksa cīņās, 12 reizes to paveicot ar nokautu un trīs reizes jau pirmajā raundā, ieskaitot 2018. gada cīņu pet Latvijas bokseri Andreju Pokumeiko.

Buatsi rēķinā ir arī uzvara trešajā raundā pret Līemu Konroju, "Golden Contract" turnīra pusfinālistu, kurā pēc tam uzvaru izcīnīja Bolotņiks. Buatsi jau vairākus gadus pieder WBA "International" čempiona josta, kamēr Bolotņikam ir WBO Eiropas čempiona josta. Atšķirībā no Bolotņika, kuram pavasarī plānotā cīņa tomēr izjuka, Buatsi savu iepriekšējo cīņu aizvadīja šī gada maijā, ceturtajā raundā pieveicot Danielu Dos Santosu (15-1).


, 2021-06-12 12:20, pirms 3 gadiem
Šis nu galīgi nav maiss! Ļoti nopietns pretinieks!
, 2021-06-12 12:32, pirms 3 gadiem
Kaut kas neticams, Lauvas sirds ir 2 cīņu atstatumā no WBA jostas. Par izdošanos.
, 2021-06-12 13:12, pirms 3 gadiem
Lai piedod Ričards, bet šis jau ir cits līmenis. Nav Ričards tik labs, lai izrādītu pretestību šim monstram.
, 2021-06-12 13:27, pirms 3 gadiem
Nu tā, jā, buatsi izskatās labs, bet no otras puses, vadoties no redzētā, Ričards būs viņa pirmais pretinieks, kurš spēs pietiekami tehniski, fiziski kustēties un boksēt pretī. Ir visai viegli izskatīties dominējošam monstram, ja Tev nesit pretī. Šeit nu jau ir jautājums, varēs Ričards pietiekami asi un bieži iesist? Gribētos jau, lai spēj. Vēlu veiksmi un maksimāli būt gatavam ierakstīt vieninieciņu buatsi zaudējumu kontā
, 2021-06-12 13:39, pirms 3 gadiem
Tas jau ir cits līmenis, bet nu Ričards jau arī mēģina kārpīties uz augšu, domājams. Bokss ir tāda lieta, kur tu 100% skaidri pateikt nevari...one lucky episode un pats esi jau citā līmenī. Veiksmi un galvenais ir būt gatavam šai cīņai.
, 2021-06-12 15:40, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Lai piedod Ričards, bet šis jau ir cits līmenis. Nav Ričards tik labs, lai izrādītu pretestību šim monstram.
Ričijs ir ļoti labs. Ja būs savā labākajā formā, Buatsi arī tiks samizots.
, 2021-06-12 15:52, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Lai piedod Ričards, bet šis jau ir cits līmenis. Nav Ričards tik labs, lai izrādītu pretestību šim monstram.
Argumenti?
Ričards ir top 10 boksers, ar tehnisku arsenālu un lielu spēku. Viņam ir visas iespējas ,
, 2021-06-12 16:33, pirms 3 gadiem
pret Buivolu?!!
, 2021-06-12 17:28, pirms 3 gadiem
Protams, ka ir visas iespējas. Un Ričards ir parādījis ka viņš var.

Jāmočī tikai. Par izdošanos!
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.