Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksere Millere otro gadu pēc kārtas finišē piektā Eiropas U22 čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Boksere Millere otro gadu pēc kārtas finišē piektā Eiropas U22 čempionātā
Latvijas bokseri Sergejs Hodjusins, Andrejs Nikolajevs, Evanders Servuts un Amanda Millere pirms došanās uz Eiropas U22 čempionātu. Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunā boksere Amanda Millere otrdien Vladikaukāzā zaudēja Eiropas U22 čempionāta ceturtdaļfinālā, otro gadu pēc kārtas sacensības noslēdzot piektajā vietā.

Svara kategorijā līdz 57 kilogramiem cīņā par iekļūšanu pusfinālā trīskārtējā Eiropas junioru čempione kikboksā Millere ar 0-5 kapitulēja Viktorijai Gloverai no Skotijas. Šajā cīņā četri no tiesnešiem Gloverai deva uzvaru ar 30:27, bet soģis no Horvātijas vienu uzvarētu raundu atdeva arī Millerei - 29:28.

Turnīru Millere sāka svētdien, kad pēc punktiem ar 5-0 uzveica Odeliju Orannu den Ephraimu no Izraēlas.

Arī pērn Millere uzvarēja pirmajā Eiropas U22 čempionāta duelī, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu.

Kā vēstīts, svētdien vīriem svarā līdz 60 kilogramiem Sergejs Hodjusins pirmās kārtas cīņā ar 0-5 piekāpās Vācijas pārstāvim Hamsatam Šadalovam, turklāt divi no pieciem tiesnešiem viņam uzvaru atvēlēja pat ar rezultātu 30:24. Savukārt Andrejs Nikolajevs svarā līdz 81 kilogramam ar 0-5 kapitulēja krievam Andrejam Kosenkovam, arī šeit diviem no tiesnešiem iznākumu novērtējot ar graujošo 30:24.

Ceturtais Latvijas pārstāvis Evanders Servuts čempionātu iesāks trešdien, kad svara kategorijā līdz 91 kilogramam ceturtdaļfinālā tiksies ar Viktoru Jurku no Vācijas.

Eiropas čempionātā tiesīgi piedalīties sportisti, kas dzimuši laikā starp 1997. un 2000. gadu. 20 svara kategorijās piedalās cīkstoņi no 38 valstīm.