Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Šovakar Rīgā: Vilcānam iespēja iegūt IBA titulu un augsta līmeņa krūzeru cīņa

Rolands Eliņš

Šovakar Rīgā: Vilcānam iespēja iegūt IBA titulu un augsta līmeņa krūzeru cīņa
Ralfs Vilcāns un Ernans Peress svēršanās ceremonijā. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Šovakar "Studio 69" telpās Rīgā norisināsies "LNK Fight Night 19" cīņu šovs, kurā pēc gandrīz gada pārtraukuma ringā atgriezīsies Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns. Viņš pārgājis vienu svara kategoriju zemāk un aizvadīs cīņu par IBA starpkontinentālā čempiona jostu. Savukārt vakara galvenajā cīņā Vācijas bokseris Noels Mikaeljans sacentīsies pret Francijas bokseri Juri Kalengu, cīnoties par WBC sudraba jostu pirmā smagā svara jeb krūzeru divīzijā.

Šis ir pirmais cīņu šovs, ko Latvijas "LNK Boxing" rīko savas nesen noslēgtās sadarbības ar "Probellum" ietvaros, kas uzreiz labi novērojams ar Noela Mikaeljans un Juri Kalengas klātbūtni. Viņu savstarpējā cīņa būs augstākā līmeņa notikums Latvijā, neskaitot pasākumus ar Maira Brieža dalību, un viņi cīnīsies par WBC sudraba jostu, kas pavērs iespējas izaicināt WBC čempionu Ilungu Makabu.

Mikaeljans (25-2) iepriekš kotējās pat kā "Top10" bokseris šajā divīzijā un piedalījās Supersērijas otrajā sezonā, taču cieta zaudējumu jau ceturtdaļfinālā pret Mairi Briedi. Briedis tobrīd cīnījās ar traumu un savu vislabāko sniegumu nevarēja parādīt, taču tāpat uzvarēja pēc punktiem, sākot ceļu uz Supersērijas triumfu. Mikaeljans pats šo zaudējumu uzskata par negodīgi notiesātu, taču tas atstāja lielu iespaidu uz viņa karjeru. Mikaeljans pēc tam aizvadījis tikai divas cīņas, abas pret mazpazīstamiem bokseriem. Viena no tām bija Rīgā 2019. gada vasarā, kad viņš bija Supersērijas rezervists, taču Latvijas skatītāji viņu ringā tāpat neredzēja - Mikaeljans tika izsūtīts ringā vakara pašā sākumā, kad Arēna Rīga vēl bija teju pilnībā tukša.

Šobrīd Mikaeljans "BoxRec" rangā kotējas krietni zemāk (ap 25. vietu) nekā patiesībā vērtējams, kamēr WBC rangā viņš ieņem ceturto vietu. Viņš tagad pievienojies "Probellum", kas ļāvis vismaz pagaidām atrisināt menedžmenta problēmas. Armēnijā dzimušajam Mikaeljanam šī būs ļoti svarīga cīņa, lai atgrieztos krūzeru elitē.

Viņa pretinieks būs sīksts vīrs - Juri Kalenga (27-6), Kongo dzimušais Francijas bokseris, kurš "BoxRec" rangā atrodams 29. vietā, kamēr WBC rangā izlikts devītajā vietā. Kalenga ir īsāks un būdīgāks, kurš pazīstams ar savu nepiekāpību un neizvairīšanos no smagām cīņām. Kalenga ir cīnījies pret Dortikosu, Ļebedevu, Cešlaku, Lerenu un Masterņaku, kuru vienreiz pieveica un vienreiz zaudēja. Kalenga ir kā vārtusargs ceļā uz krūzeru eliti - ja gribi tajā iekļūt, tad jātiek viņam garām.

Kalengam pašam augsta līmeņa uzvaras nav jau ilgāku laiku. Lai arī viņš parādījis cienījamu sniegumu pret spēcīgākajiem bokseriem, parasti tas tomēr beidzies ar zaudējumu, un tagad viņam būs iespēja to labot. Arī Kalengam šī būs otrā vizīte Rīgā, un arī viņam pirmā pieredze bija nepatīkama - 2013. gadā viņš cīņā pret Latvijas bokseri Artūru Kuļikauski zaudēja ar dalītu tiesnešu lēmumu, un arī šis tiesnešu lēmums, maigi sakot, netika uztverts ar viennozīmīgu atbalstu arī Latvijas boksa zinātāju vidū.

Sarunār ar Sportacentrs.com Kalenga par 2013. gada pieredzi rūgti pasmējās, atmeta ar roku un izteica pārliecību, ka tagad Rīgā boksa šovi tiek rīkoti citādi. Kalenga izteicās, ka šī būs viena no lielākajām cīņām viņa karjerā, kurai viņš pievērš ļoti lielu uzmanību. Viņam savulaik piederēja WBA pagaidu čempiona tituls un viņš cīnījās par WBA čempiona jostu, turklāt izcēlās ar Denisa Ļebedeva nosūtīšanu nokdaunā, taču pēc punktiem tomēr zaudēja.

Vēl "LNK Boxing" cīņu šovā noteikti jāizceļ Ralfa Vilcāna cīņa, kas būs otrā galvenā cīņa šajā vakarā. Vilcāns (12-0) iepriekšējā gada maijā izcīnīja savas karjeras lielāko uzvaru, pussmagajā svarā pieveicot vācieti Niku Hanigu, kas viņam deva WBC starptautiskā čempiona jostu. Vilcānam bija paredzēta cīņa rudenī, taču slimības dēļ to nācās atlikt, kā arī tika pieņemts lēmums atteikties no WBC jostas, lai pārietu uz vēl vienu svara kategoriju zemāk.

Vilcāns tagad tēmē uz otrā vidējā svara kategoriju, attiecīgi sagaidāms, ka pēc šī vakara tiks izņemts no IBF pasaules ranga pussmagajā svarā, kur ieņem 14. vietu. Šo cīņu Ralfs vēl aizvadīs tā sauktajā pārejas svarā, taču tāpat cīnīsies par čempiona jostu - šoreiz galdā tiks likta mazāk prestižās Starptautiskās boksa asociācijas (IBA) starpkontinentālā čempiona josta.

Vilcānam nomainījās pretinieks, kurš tagad būs argentīnietis Ernans Peress (8-5). Peresa bilance neizskatās iespaidīga, taču tas ir nedaudz mānīgi - viņš savus divus iepriekšējos zaudējumus Dubaijā un Polijā pret ļoti pieklājīga līmeņa bokseriem, proti, poli Pavelu Stepeņu (38. vietā "BoxRec" rangā pussmagajā svarā) un amerikāni Entoniju Simsu (19. vieta otrajā vidējā svarā). Pats Peress šobrīd kotējas kā pasaules ranga 73. vietas īpašnieks savā divīzijā.

Cīņa bija paredzēta arī Kristapa Būlmeistaram, taču viņa pretinieks Rīgā ieradās ar pozitīvu Covid-19 testu un jaunu pretinieku atrast vairs nebija laika. Jaunais bokseris Francis Rozentāls (7-0) turpinās centienus kolekcionēt uzvaras, sacenšoties pret krievu bokseri Mihailu Kozļetinovu (2-2), kamēr Milānam Volkovam (6-2-2) pretim stāsies Alberto Tapija (2-3), Spānijas bokseris, kuram pagaidām bijušas tikai četru raundu cīņas. Cīņa būs arī "LNK Boxing" pārstāvjošajam ukraiņu smagsvaram Dmitro Bezusam (7-0), kurš sacentīsies pret brazīliešu veterānu Marselu Nascimentu (18-21).

Cīņu šova tiešraide paredzēta "Best4Sport" kanālā, tās sākums būs 19:00.