Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

WBC ievieš jaunu svara kategoriju, Brieža divīzijā pārmaiņas tomēr neveic

Rolands Eliņš

WBC ievieš jaunu svara kategoriju, Brieža divīzijā pārmaiņas tomēr neveic
Dmitrijs Šiholajs un Mairis Briedis. Foto: Vladislavs Proškins, F64

Pasaules boksa padome (WBC) apstiprinājusi, ka ieviesusi jaunu svara kategoriju – "Bridger" svara kategoriju, kuras svara limits ir 101.6kg. Tikmēr Maira Brieža pārstāvētā pirmā smagā svara kategorija tomēr palikusi ar iepriekšējo limitu (90.7kg).

Par plāniem ieviest jaunu svara kategoriju WBC runāja jau iepriekš, paziņojot savus vēlmi nedaudz samazināt tā saukto "krūzeru" svara kategorijas limitu un ieviešot jaunu divīziju, kas ir nedaudz zemāka zem smagsvariem. WBC ir viena no četrām lielajām boksa organizācijām, un pārējās trīs pagaidām nav sekojušas šim piemēram. Tas radīja satraukumus par to, kā īsti notiks izmaiņas svara kategorijas, ja WBC un pārējām organizācijām būtu atšķirīgas definīcijas par to, kāds ir svara limits Maira Brieža pārstāvētajā pirmā smagā svara kategorijā.

WBC izmaiņas ir svarīgas arī Briedim, kurš joprojām ir WBC dimanta čempions krūzeru svara kategorijā. Jaunā svara kategorija nozīmē, ka Brieža situācija WBC organizācijā pagaidām nekādi nemainās, tieši tāpat arī WBC krūzeru čempionam Ilungam Makabu. Briedis tieši WBC organizācijā pirmoreiz kļuva par pasaules čempionu, iegūstot titulu cīņā pret Marko Huku. Šo titulu viņš aizstāvēja Supersērijas ceturtdaļfinālā pret Maiku Peresu, bet pēc tam zaudēja pret Oleksandru Usiku, pēc tam tiekot iecelts Dimanta čempiona godā, kas ir goda tituls un paver iespējas izaicināt WBC čempionu uz titulcīņu, apejot WBC ranga noteikumus.

WBC prezidents Mauricio Suleimans jaunās svara kategorijas nepieciešamību pamato ar to, ka 21. gadsimtā situācija smagsvaros ir mainījusies un tur dominē arvien lielāki bokseri, tādēļ nepieciešams vidusceļš starp krūzeriem un smagsvariem.

Jaunā divīzija tiks nosaukta Bridžera vārdā. Suleimans šādi izrādījis cieņu Bridžetam Vokeram, sešus gadus vecam zēnam, kurš nesen paglāba savu jaunāko māsu no suņa uzbrukuma, izpelnoties plašu atspoguļojumu medijos.

"Esam nolēmuši izveidot jaunu svara kategoriju, Bridžera svara kategoriju, jo tā būs kā tilts starp krūzeriem un smagsvariem," pavēstījis Suleimans, atsaucoties uz vārdu spēli (ang.valodā tilts ir "bridge"). "Šīs divīzijas nosaukumu iedvesmojis jauns cilvēces varonis, kurš pandēmijas laikā izglāba savu māsu."

Suleimans arī norāda uz to, ka smagsvaros titulcīņās arvien biežāk piedalās tikai bokseri, kas krietni smagāki par 100 kilogramiem, kas gan īsti nav tiesa. Kritiku par WBC jauno svara kategoriju izteikuši vairāki vadošie boksa apskatnieki, norādot, ka boksā divīziju skaitu nepieciešams samazināt, nevis vēl vairāk palielināt.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/wbc-new...

     [+] [-]

, 2020-11-11 23:38, pirms 3 gadiem
Krūzeri jau ir praktiski mirusi svara kategorija, bet tagad uztaisa vēl papildus kategoriju.