Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Čars atgriežas boksā ar uzvaru pār Mazaņiku

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Čars atgriežas boksā ar uzvaru pār Mazaņiku
Manuels Čars
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Gandrīz pēc gada ilga pārtraukuma ar uzvaru profesionālajā boksā atgriezies sīriešu izcelsmes vācu smagā svara bokseris Manuels Čars (29-4, 17 KO), kurš Vācijā notiekošajā boksa vakarā septītajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica baltkrievu sportistu Andreju Mazaņiku (12-8, 9 KO).

Trīsdesmit vienu gadu vecais bijušais WBC smagā svara čempiona titula pretendents Manuels Čars savu pēdējo boksa maču aizvadīja pērnā gada augustā Krievijā, kur piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu cīņā ar Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi (20-0, 17 KO).

Šīs cīņas negaidītais rezultāts bija konflikta pamats starp Manuelu Čaru un kādu libāniešu amatieru bokseri Jusufu A., kurš publiskajā telpā izsmēja Čara zaudējumu tobrīd mazpazīstamā latvieša priekšā. Kā rezultātā, pie kādas kebaba ēstuves Esenē (Vācijā) uz Čaru tika raidīti vairāki šāvieni.

Bokseris ar četrām šautām brūcēm vēderā tika nogādāts Universitātes slimnīcā, kur viņam veica operāciju. Lai arī operācija bija smaga, tā noritēja veiksmīgi.

Čars pilnībā ir atguvies pēc šī uzbrukuma, jau labu laiku trenējas, un vakar gandrīz pēc gada ilgas pauzes atgriezās ringā, lai cīnītos ar baltkrievu smagā svara bokseri Andreju Mazaņiku.

Paredzētā astoņu raundu cīņa beidzās septītajā raundā, kurā ar tehnisko nokautu uzvaru izcīnīja Manuels Čars. Šobrīd vācu bokseris pasaules reitingā ieņem trīsdesmit trešo pozīciju starp pasaules labākajiem smagā svara bokseriem.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records