Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Grišuņins un Šostaks pret Āzijas čempioniem

Jānis Pārums

Grišuņins un Šostaks pret Āzijas čempioniem
Nikolajs Grišuņins (pa kreisi)
Foto: ventsbalss.lv

Otrdien notikušajā izlozē noskaidroti Latvijas bokseru pretinieki pasaules kausa izcīņā, kas šodien sākas Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Gan Dmitrijam Šostakam (līdz 69kg), gan Nikolajam Grišuņinam (līdz 81kg) pretī stāsies (esošie vai bijušie) Āzijas čempioni.

Katrā svara kategorijā startē astoņi labākie bokseri, kas izvēlēti pamatojoties uz pērn Čikāgā notikušo pasaules čempionātu. Grišuņins uzaicinājumu saņēma, jo kāds no vadošajiem bokseriem atteicās no dalības Maskavā, bet Latvijas bokseris tika pamanīts ar savu veiksmīgo startu Eiropas čempionātā Liverpūlē (Anglija), kur izcīnīja bronzas medaļu. Šostaks uzaicinājumu saņēma tikai pagājušajā nedēļā.

Jāpiebilst, ka starp Starptautiskās amatieru boksa federācijas (AIBA) izvēlētajiem 15 tiesnešiem, kuri tiesās pasaules kausa izcīņā, ir arī pazīstamais Latvijas tiesnesis Anatolijs Zaicevs.

Dmitrija Šostaka pretinieks būs dienvidkorejietis Kims Jungs Jū, kuru noteikti var uzskatīt par vienu no sacensību favorītiem. Viņš divās pēdējās olimpiādēs (2004. gadā Atēnās un 2008. gadā Pekinā) izcīnīja bronzas medaļas, viņa rēķinā arī Āzijas spēļu čempiona tituls 2002. gadā.

Šostaka – Junga Jū pāra uzvarētājs pusfinālā (13.12.) tiksies ar uzbeka Dilšoda Mahmudova un francūža Ksavjēra Noela pāra uzvarētāju.

Savukārt Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Nikolajs Grišuņins sacentīsies ar Tadžikistānas bokseri Džakhonu Kurbanovu, kurš 2006. gadā palika nepārspēts Āzijas spēlēs. Jāpiebilst, ka pēdējās divos lielākajos turnīros Kurbanovs ticis diskvalificēts – gan 2007. gada pasaules čempionātā, gan 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. Interesanti, ka abos gadījumos viņa pretinieks bija kazahs Jerkebulans Šinalijevs.

Grišuņina – Kurbanova pāra uzvarētājam pusfinālā (13.12.) pretī stāsies uzbeka Abosa Atojeva un horvāta Marijo Sivoljija pāra uzvarētājs.

Abi Latvijas bokseri savas cīņas aizvadīs vakara sesijā, kas sāksies pēc plkst. 16:30. Pusfināla cīņas notiks 13. decembrī, fināli - 14. decembrī.

Jāpiebilst, ka tie bokseri, kas izcīnīs vismaz vienu uzvaru, proti iekļūs pusfinālā tiks arī pie naudas balvām. Katras svara kategorijas uzvarētāji saņems 10000 ASV dolāru, otro vietu ieguvēji – 5000 ASV dolāru, bet trešo vietu ieguvēji – 2500 ASV dolāru.



  +1 [+] [-]

, 2008-12-10 10:47, pirms 16 gadiem
Lai veicas abiem. Viena uzvara, pusfināls un 2.5 štukas jau kabatā

     [+] [-]

, 2008-12-10 16:52, pirms 16 gadiem
hehe abi divi pagajusho nedeelju atnaaca pie manis un iegadaajaas jaunu inventaaru.
Lai veicas chaljiem!