Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Heleniuss vēlreiz sakauj Kovņacki, Sančess droši pārspēj Adžagbu

Rolands Eliņš

Heleniuss vēlreiz sakauj Kovņacki, Sančess droši pārspēj Adžagbu
Roberts Heleniuss. Foto: AP/Scanpix

Taisona Fjūrija un Deonteja Vaildera cīņu šova "undercard" mačos uzvaras izcīnīja smagsvari Roberts Heleniuss, Franks Sančess un Džareds Andersons.

Fjūrija un Vaildera triloģijas noslēguma "undercard" cīņu saraksts piedāvāja trīs smagsvaru cīņas, ieskaitot poļu boksera Adama Kovņacka revanšu pret pieredzējušo somu Robertu Heleniusu. Heleniuss (31-3) iepriekš bija negaidīti pieveicis Kovņacki (20-2), kuram iepriekš bija paredzēta drīza tikšana pie titulcīņas, taču šobrīd karjeras ceļš ļoti sarežģījies.

Kovņacki jau pirmajā raundā nonāca lielās problēmās, kad viņam pamatīgi aizpampa acs. Pēc cīņas tika ziņots, ka Kovņackim ir lauzts acs dobuma kauls. Cīņas turpinājumā poļu bokserim pret Heleniusu tā arī nekas neizdevās, neskaitot vairākus sitienus zem jostasvietas, par ko viņš saņēma soda punktus līdz beidzot tiesnesis sestajā raundā cīņu apturēja un Heleniuss tika pie uzvaras, lai gan bukmeikeru prognozes pirms cīņas nosliecās par labu Kovņacki.

Citā cīņā kubietis Franks Sančess (19-0) pārliecinoši pieveica nigērieti Efi Adžagbu (15-1). Adžagba pazīstams kā bokseris ar iespaidīgu sitiena spēku, taču Sančess piepildīja savu solījumu un neļāva pretiniekam to likt lietā. Sančess nerādīja īpaši aizraujošu boksu, bet pārliecinoši apspēlēja savu pretinieku un droši uzvarēja pēc punktiem.

Šajā cīņā gan diskusijas radīja epizode septītajā raundā, kad Adžagba pēc uzņemta sitiena bija nokritis uz ceļgala, taču Sančess ar nākamo sitienu nogāza viņu uz dēļiem. Saskaņā ar boksa noteikumiem, pakritušam bokserim vairs izdarīt sitienu nav atļauts, taču te var apgalvot, ka Sančess sitiena kustību sāka jau brīdī, kad vēl nebija pamanījis Adžagbas nonākšanu uz ceļgala. Sodu ringā viņš par to nesaņēma.

Tikmēr 21 gadu vecais Džareds Andersons, kurš palīdzēja Taisonam Fjūrijam ar gatavošanos cīņās pret Vailderu, sasniedza bilanci 10-0, jau otrajā raundā nokautējot krievu milzi Vladimiru Tereškinu (22-1-1). Andersons bija izteikti pārāks pār savu līdz šim nepieveikto pretinieku.

Tikmēr Eiropā šonakt aizvadītas mazāka mēroga cīņas. Vācijā Dominiks Bozels (32-2) pieveica Robertu Krasniči (51-7) cīņā par IBO pussmagā svara kategorijas čempiona jostu, atgūstot šo titulu. Bozels uzvaru guva smagā cīņā, uzvarot ar dalītu tiesnešu lēmumu (116:112, 115:114 un 114:115).

Savukārt Liverpūlē Līems Smits (30-3-1), bijušais WBO pasaules čempions pirmā vidējā svara kategorijā, pārspēja Entoniju Fauleru ar nokautu astotajā raundā, atgūstoties no sava nesenā zaudējuma Magomedam Kurbanovam.

     [+] [-]

, 2021-10-10 14:31, pirms 3 gadiem
Tiek sakauts kārtējais poļu mākslīgi veidotais čempions

     [+] [-]

, 2021-10-10 17:16, pirms 3 gadiem
bokss nav domāts poļiem

     [+] [-]

, 2021-10-12 15:04, pirms 3 gadiem
Jā jā, pakritis bokseris sist vairs nedrīkst