Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis: "Cīnījos pret Nagli, jo citi bokseri atteicās..."

Jānis Pārums

Briedis: "Cīnījos pret Nagli, jo citi bokseri atteicās..."
Mairis Briedis
Foto: Oļegs Siračenko

Pēc sestdien izcīnītās pārliecinošās uzvaras ar nokautu otrajā raundā pār Andreju Nagli (2-1-1, 1KO), Latvijas bokseris Mairis Briedis portālam Sportacentrs.com pastāstīja, kāpēc tika izvēlēts tieši šis pretinieks un nedaudz raksturoja arī cīņas gaitu.

"Ir nedaudz žēl, ka nācās pret savējo. Protams, gribējās citu, bet diemžēl tajā laika posmā neko nevarējām atrast. Tie normāla līmeņa bokseri, kuri sākumā piekrita, pēc dienas nez kāpēc no cīņas atteicās. Varbūt "YouTube" redzēja manas cīņas (smejas). Sākumā piekrita un atteicās igaunis [Valērijs Semiškurs], pēc tam lietuvietis. Jau biju sācis prātot, kā boksēties ar vienu, pēc tam – kā ar otru, analizēju viņu cīņas. Beigās nekas nesanāca, tādēļ par pretinieku gandrīz pēdējā brīdī tika izvēlēts Andrejs Naglis, kurš nav nemaz tik slikts bokseris," sacīja Briedis.

Pilnībā gandarīts ar cīņu Briedis nebija: "Neesmu gluži apmierināts. Bija maz laika, lai paveiktu plānoto. Būtu cits pretinieks, būtu pavisam savādāk, sākot jau ar gatavošanos cīņai, tostarp psiholoģiski, kas ir ļoti būtiski. Daudzi jau mēdz sadegt morāli. Žēl gan, ka tik nopietni viss sanāca, šodien Andrim bija operācija. Cik sapratu, tad līdzīgi kā cīņā pret horvātu [Josipu Jalusiču šī gada jūnijā], izšķirošs bija jau pirmais sitiens (cīņas laikā Naglim tika salauzts žoklis – aut.). Visu cieņu, ka Andrejs saņēmās un boksējās arī otrajā raundā."

"Grūti salīdzināt cīņas pret Jalusiču un Nagli. Horvātu iepriekš nezināju, nopietni tam gatavojos, bet šeit bija ierobežots laiks. Par horvātu man tika stāstīts, ka viņš ir spēcīgs, pieredzējis un nemaz tik viegli nekrīt," piebilda Briedis. "Jalusičs bija boksējies un zaudējis tikai pēc punktiem Tomašam Adamekam. Varbūt cīņai pret Jalusiču biju ļoti labi sagatavojies vai arī viņš bija sliktā formā. Pret Nagli nebija tā adrenalīna, lai gan, protams, gatavošanās bija nopietna."

Decembrī Mairis piedalīsies "Bigger's Better" lielajā finālā, kur startēs astoņu posmu uzvarētāji. Kā zināms, pērn maijā Mairis uzvarēja šo sacensību pirmajā posmā. "Līdz sacensībām palikuši divi mēneši, kurus veltīšu nopietniem fiziskiem treniņiem. Nedaudz vajadzēs uzaudzēt arī muskuļu masu, jo cīņas notiks smagsvaru kategorijā. Redzēs kā būs. Pēc padarītā darba varēs runāt, pirms – nav vērts," piebilda latviešu bokseris.

Jāpiebilst, ka pavisam nesen darbību sākusi arī boksera mājaslapa Mairis Briedis - Latvian heavyweight boxing... . Tajā ir arī saite uz Maira profilu sociālajā tīklā "Facebook" (arī "Twitter"), kur var uzdot interesējošos jautājumus tieši bokserim.

  +8 [+] [-]

, 2011-10-10 19:53, pirms 13 gadiem
ar Gačo un Ozolu nerunāja?

 +10 [+] [-]

, 2011-10-10 19:53, pirms 13 gadiem
oho, ar salauztu žokli čalis boksējās! Respect Naglim!

     [+] [-]

, 2011-10-10 21:02, pirms 13 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: oho, ar salauztu žokli čalis boksējās! Respect Naglim!
Zaurs savā cīņā arī būtu maucis ar salauztu žokli, bet nesanāca, jo kapa krita ārā

  +1 [+] [-]

, 2011-10-10 21:14, pirms 13 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: oho, ar salauztu žokli čalis boksējās! Respect Naglim!
ja viņš to būtu zinājis gan jau nemaz neturpinātu

  +4 [+] [-]

, 2011-10-10 22:11, pirms 13 gadiem
Izklausās sakarīgs puisis. Lai veicas!

  -2 [+] [-]

, 2011-10-10 22:26, pirms 13 gadiem
man kaut kā liekas, ka Briedis cenšas sevi nobarot un atdod kādam izcilam jaunajam bokserim. Uzkrās normālu 18:0 rekordu un vienkārši sagrābs naudu un aizies pensijā. Mūsdienās bokss tomēr ir vairāk bizness nekā iešana pēc jostām. Personīgi es viņu par smagsvara čempionu nesaskatu, kā arī pat vienu no galvenajiem pretendentiem nē. Kā arī es nezinu kas viņam galvā darās, ja viņam ir tā ticība sevī, tad viss ir iespējams, bet nu es šaubos. Stipri.

     [+] [-]

, 2011-10-10 22:44, pirms 13 gadiem
nomainija viņš to menedzēri vai nē ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-11 09:42, pirms 13 gadiem
pistol, prichom tur vispar smagsvars, ja vinsh videja 91 sver. un afolabi jau tagad ka maisu dauza! Tev ka tik kaut ko pateikt, ir tur kada ista patiesiba vai nav..

  +2 [+] [-]

, 2011-10-11 10:39, pirms 13 gadiem
Viņš ir ļoti ātrs priekš savas svara kategorijas, tāpēc daudzi baidās no viņa. Nu pēc naudas protams tiecas, ir taču jāēd un jābaro ģimene. Ceru, ka Bigger Better finālā viņām klāsies ļoti labi un tad varēsim jau viņu vērot biežāk pa starptautiskām TV pāraidēm, boksējoties jau ar pazīstamiem fruktiem. Lai izdodas MAIRI!!!

     [+] [-]

, 2011-10-11 14:27, pirms 13 gadiem
Edik51 rakstīja: pistol, prichom tur vispar smagsvars, ja vinsh videja 91 sver. un afolabi jau tagad ka maisu dauza! Tev ka tik kaut ko pateikt, ir tur kada ista patiesiba vai nav..
Ja jau viņš kačā muskuļus, tad diez vai pēc tam dzīs viņus nost. Padomā ar galvu. Kāda jēga uzzaudzēt muskuļu masu un pēc tam "iztērēt" viņu. Padomā ar galvu, nu reāli padomā.

     [+] [-]

, 2011-10-11 16:07, pirms 13 gadiem
Pedejais_duraks rakstīja: nomainija viņš to menedzēri vai nē ?
Nomainīja! Tagad vismaz lietas bīdās uz priekšu!

     [+] [-]

, 2011-10-11 21:07, pirms 13 gadiem
kā iespējams uzdzīt massu tik īsā periodā un trenējoties boksā kur uzsvars uz izturību?

     [+] [-]

, 2011-10-11 21:53, pirms 13 gadiem
pistol rakstīja: Ja jau viņš kačā muskuļus, tad diez vai pēc tam dzīs viņus nost. Padomā ar galvu. Kāda jēga uzzaudzēt muskuļu masu un pēc tam "iztērēt" viņu. Padomā ar galvu, nu reāli padomā.
nu tu toch esi frukts! tu man pilnigi kliedz virsu, kaut ari pats vispar nedoma.. vins teica, ka prieks biggera kachaa masu. un pagajushajaa bigeraa vinjam bija svars 96 ( arii uzkachaats) un pec tam jau atkal pargaja uz 91.
ej meivezeru sver, nevis runa par lietam kuras nezini!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-11 23:09, pirms 13 gadiem
Edik51 rakstīja: nu tu toch esi frukts! tu man pilnigi kliedz virsu, kaut ari pats vispar nedoma.. vins teica, ka prieks biggera kachaa masu. un pagajushajaa bigeraa vinjam bija svars 96 ( arii uzkachaats) un pec tam jau atkal pargaja uz 91.
ej meivezeru sver, nevis runa par lietam kuras nezini!
Ko es nezinu? Viņam lielākā daļa profesionālās cīņas ir virs 91 kg, kā viņš var nebūt smagsvars? Tici man viņš būs smagsvars. Un kur Tu esi vispār dzirdējis, ka viņš Oli dauza kā maisu? Neesi kārtējais patriots kurš vietējos latviešus par rembo pataisa? Pēdējā cīņa Mairim bija kādā svara kategorijā? Kādā? Reāli Tu saki, ka viņš vidēji sver 91kg, bet uz cīņu, kad viņam ir labākā forma viņš ir smagāks par 91kg, tad jautājums, cik viņš vidēji sver? Cik viņš sver nedēļu pēc cīņas, cik viņš sver šodien? Viņš ir smagsvars.

Es necentos bļaut uz Tevi, nemaz nebļāvu, vienkārši paskatīties uz viņa svaru pēdējā cīņā, tam arī jautājumus būtu jāatrisina. protams Tu man vari te sākt kāpt uz "varžacīm" sakot, ka es neko bez oda Meivezera nezinu, ok. Ja nemaldos Tu man vēl kaut kad par boksa ringu uzdevi jautājumus. Kas Tu vispār tāds esi, Brieža sparinga partneris vai viņa personīgais svērējs? Kā arī lēkšana no biksēm ārā tev ar piemīt, pasakot, ka es neko nezinu par viņa svaru, kaut vai SKAITĻI nemelo.
Saproti tikai to, ka es te nevienu(varbūt vienu, pat ļoti iespējams, ka vienu) cilvēku nekad neesmu mēģinājis aizvainot, Tu vari nākt izteikt savu VIEDOKLI, jo tas nekas vairāk nav, kā viedoklis. Es arī neko vairāk par viedokli neizsaku, tas ir pliks viedoklis, tāpēc nav jēga dusmoties par to, ka citam ir cits skatiens uz attiecīgo bokseri un viņa nākotni. Es tev tikai novēlu turpināt regulārāk šeit rakstīt, neko vairāk. Katram no malas liekas, ka par boksu viņš noteikti zina visvairāk, bet tas arī ir plašs jēdziens "ZINĀT VISVAIRĀK". Var sākt argumentēt ko tas nozīmē. Varbūt visvairāk zina, tas kurš ir apostījis gaisu profesionāļos, varbūt tas kurš ir izcīnījis panākumus amatieros, varbūt invalīds kurš ir boksam sekojis no mazotnes, vai arī sporta žurnālists/boksa vēsturnieks. Tas ir plašs jēdziens, dažiem liekas, ka pa boksu Tu neko nevari saprast, ja nekad neesi dabūjis ar cimdiem, pa pauri vai izmetis kādu seksīgu counter labo roku. Dažiem liekas, ja Tu neko par sporta vēsturi nezini, Tu arī neko nezini pa boksu.

Labi, es te aizrakstījos, bet nu ceru, ka vēl kāds izlasīs šo postu, ne tikai Tu.

     [+] [-]

, 2011-10-12 12:29, pirms 13 gadiem
Galvenais ir lai Naglis sadziedē traumu un kļūst 5x stiprāks nekā bija pirms šīs cīņas gan fiziski, gan morāli.

     [+] [-]

, 2011-10-12 15:52, pirms 13 gadiem
pistol rakstīja: [...]
Dažiem liekas, ja Tu neko par sporta vēsturi nezini, Tu arī neko nezini pa boksu.

Labi, es te aizrakstījos, bet nu ceru, ka vēl kāds izlasīs šo postu, ne tikai Tu.
piekrītu 110%, daudzi VIEDOKLI uztver slimīgi, bet cilvēkiem ir atšķirīgi viedokļi, tādēļ vajag diskusijas, lai nonāktu pie kaut kāda rezultāta... viss ir pareizi

     [+] [-]

, 2011-10-25 18:25, pirms 13 gadiem
Naglis - malacis - respect pret Mairi iziet !

Feini lasīt komentaarus, kad zini druscinj vairaak par paareejiem

Mairis Terminators - Biggers Betteraa Es uzlikshu totalizatoraa visu savu algu uz vinju un Omites pensiju !