Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Aizvadīta "Jāņa Roviča" kausa izcīņa

Rolands Eliņš

Aizvadīta "Jāņa Roviča" kausa izcīņa
Foto: LBF

Jūrmalā aizvadīts tradicionālais "Jāņa Roviča kauss", kas norisinās jau vairāk nekā desmit gadus, informē Latvijas Boksa federācija.

"Bijām ļoti pagodināti redzēt pilnās Bulduru Dārzkopības Vidusskolas “Sporta Nama” tribīnes ar skatītājiem un atbalstītājiem, kā arī ar goda viesu klātesamību “Jāņa Roviča kausā 2023” – Jāņa Roviča sievu - Brigitu Roviču, Latvijas Boksa Federācijas prezidentu Nilu Žuravļovu, kurš atklāja turnīru ar goda uzrunu, Latvijas Boksa Federācijas ģenerālsekretāru Genādiju Glazkovu, kā arī Zigurdu Starku un vēl citus atbalstītājus," vēstīs LBF paziņojumā.

Šogad arī pirmo reizi Latvijā tika organizēta vēl nebijusi starptautiska sagatavošanās nometne pirms turnīra, kur Latvijas labākie bokseri kopā ar ārzemju izlases sportistiem no Somijas, Beļģijas, Igaunijas un Ukrainas gatavojās nedēļas garumā RTU sporta bāzē “Ronīši” – Klapkalnciemā, lai “Jāņa Roviča kausā 2023” spētu sniegt savus labākos rezultātus. LBF izteica pateicību nometnes organizatoriem Jānim Naumovam un Denisam Savkovam.

Sacensībās piedalījās arī ārzemju sportisti no Somijas. Beļgijas, Igaunijas, Lietuvas un Ukrainas izlasēm. Jūrmalnieki no “Jāņa Roviča Boksa kluba” savā māju turnīrā parādīja labākos rezultātus izcīnot visas uzvaras, kā arī mūsu kluba audzēknis Eiropas čempions Grāfs Putrašēvičs, kurš šogad augustā Slovēnijā, Mariborā izcīnīja zeltu, nodemonstrēja augstu tehnisko meistarību! Skatītājiem bija iespēja novērtēt sportistu, jo pēdējo reizi Latvijā -Eiropas čempiona tituls tika izcīnīts 25. gadus atpakaļ!

Pirmās vietas izcīnīja: Anastasija Doņeca, Kitija Zārberga, Romāns Hauberts- kurš pagājušajā nedēļā arī uzvarēja starptautiskajā turnīrā “Olaines kauss 2023”.