Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džonsonam Covid-19, Smits ātri atrod jau trešo pretinieku WBO jostas aizstāvēšanai

Agris Suveizda

Džonsonam Covid-19, Smits ātri atrod jau trešo pretinieku WBO jostas aizstāvēšanai
Džo Smits pret Maksimu Vlasovu. Foto: AP/Scanpix

WBO čempions pussmagajā svarā Džo Smits (27-3, 21 KO) pēc nedēļas Ņujorkā tomēr aizstāvēs titulu, kaut arī pirms dažām dienām viņam titulcīņu nācās atcelt jau otro reizi.

32 gadus vecais amerikānis Džo Smits pie vakantās WBO jostas pussmagajā svarā tika pagājušā gada aprīlī, ar tiesnešu vairākuma lēmumu pārspējot krievu bokseri Maksimu Vlasovu. Pirmā aizstāvības cīņa bija paredzēta 30. oktobrī, taču vispirms Smits ar Covid-19 nokļuva slimnīcā, cīņu pārceļot par nedēļu, bet pēc tam viņa pretinieks Umars Salamovs (26-2, 19 KO) netika pie vīzas.

Par Smita nākamo pretinieku kļuva 36 gadus vecais brits Kallums Džonsons (20-1, 14 KO), pret kuru ringā bija paredzēts kāpt 15. janvārī Ņujorkā, tomēr sāncensim pirms dažām dienām tika atklātas pozitīvas Covid-19 analīzes. Cīņa pēc nedēļas gan neizpaliks, jo Smita komanda ātri vien atrada trešo pretinieku – 31 gadu veco amerikāni Stīvu Gefrardu (18-2, 12 KO).

"Tāda iespēja gadās tikai reizi dzīvē," sacīja Gefrards. "Tas ir pārsteidzoši, kā darbojas boksa pasaule. Vienā brīdī domāju par boksēšanu vietējā līmeņa cīņā, bet tad zvana telefons ar iespēju aizvadīt cīņu ESPN par WBO pasaules titulu."

Smita pieveiktais Vlasovs cīnījās jau decembrī, Maskavā ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu pieveicot dominikāni Feliksu Valeru (19-5, 16 KO), bet Salamovs decembrī ar vienbalsīgu lēmumu Jekaterinburgā zaudēja Dmitrijam Bivolam (19-0, 11 KO).

Izmantotie resursi:
https://www.dazn.com/en-GLOBAL/news...
https://www.bbc.com/sport/boxing/59...