Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Direls izstājies no "Super Six" turnīra

Jānis Pārums

Direls izstājies no "Super Six" turnīra
Andre Direls (pa labi) cīņā pret Arturu Abrahamu
Foto: AP/Scanpix

26 gadus vecais amerikāņu bokseris Andre Direla pārstāvji paziņojuši par boksera izstāšanos no boksa turnīra "Super Six World Boxing Classic" (svara kategorijā līdz 76.2 kilogramiem), informē ASV plašsaziņas līdzekļi.

Tomēr organizatoru, kanāla "Showtime" pārstāvis Kens Heršmans uzsvēris, ka turnīrs turpināsies neskatoties uz to, ka pirms Direla savainojumu dēļ jau bija notikušas divas dalībnieku maiņas - Alans Grīns nomainīja Džermeinu Teiloru, bet Glens Džonsons – Mikelu Kesleru.

Direls divās cīņās bija ticis pie vienas uzvaras un pirms 27. novembrī paredzētās cīņas pret turnīra līderi Andre Vardu, ieņēma dalītu trešo vietu ar Karlu Froču. Vards, visticamāk, 27. novembrī aizvadīs WBA titula aizstāvēšanu, taču tā iespējams nenotiks turnīra ietvaros. Vēl šajā pašā datumā Karls Fročs spēkosies ar Artūru Abrahamu, savukārt 6. novembrī Glens Džonsons cīnīsies ar Alanu Grīnu.

Andre Direla tēvocis un treneris Leons Lousons jaunākais atklājis, ka izstāšanās no turnīra saistīta ar nopietnām veselības problēmām, kas draud pat apraut boksera karjeru. Proti, pēdējā laikā Direls cieš no galvassāpēm un reiboņiem. "Bijām pie neirologa, kas nopietni satraucās par Andre veselības stāvokli. Boksēties viņam neatļāva un uzsvēra, ka to varēs atsākt tikai trīs mēnešus pēc tam, kad galvassāpes un reiboņi būs pilnībā pārgājuši. Ārsts atzina, ka viņam pat iespējams nāksies sēdēt nevis gulēt, jo gulēšana situāciju varētu pasliktināt," sacīja Lousons.

Viņš uzsvēra, ka problēmas sākušās pēc pēdējās cīņas, kurā Direls cīnījās pret Arturu Abrahamu. Toreiz Direls bija vadībā pēc punktiem, bet kādā no cīņas epizodēm nokrita uz ceļiem, savukārt pēc tam sekoja Abrahama sitiens pa galvu, kas pēc noteikumiem nav atļauts, tāpēc Abrahams saņēma diskvalifikāciju. Treneris atzina, ka pats Direls gribējis turpināt dalību turnīrā, taču Lousons viņu atrunājis. "Tagad galvenais ir viņa veselība. Protams, Andre ir sarūgtināts. Mēs sapulcējāmies un izrunājām šo situāciju. Šobrīd viņam nepieciešama atpūta, lai vēlāk, iespējams, atkal atgrieztos ringā," uzsvēra treneris.

Par "Super Six World Boxing Classic":
Turnīrs sākas ar grupu turnīru, kurā katrs bokseris aizvada trīs cīņas. Par uzvaru ar nokautu vai tehnisko nokautu bokseris saņem trīs punktus, par uzvaru pēc punktiem saņem divus punktus, vienu punktu par neizšķirtu un 0 punktu par zaudējumu. Četri labākie turpina cīņu pusfinālā, kura uzvarētāji tiekas finālā. Turnīra uzvarētājs kļūst par supervidējā svara čempionu WBC un WBA versijā, kā arī tiek atzīts par supervidējā svara divīzijas čempionu.

"Super Six World Boxing Classic" turnīra tabula

VietaBokseris (bilance)ValstsCīņasUNZKOPts
1.Andre Vards (22-0/13KO)ASV220004
2.Artūrs Abrahams (31-1/25KO)Vācija210113
3.Karls Fročs (26-1/20KO)Lielbritānija210102
4.Alans Grīns (29-2/20KO)ASV100100
5.Glens Džonsons (50-14-2; 34KO)Jamaika000000

Izmantotie resursi:
ESPN

  +1 [+] [-]

, 2010-10-08 16:13, pirms 14 gadiem
nu kur tagad ir lielie dirseeji kuri saka ka vinjs teeloja peec abrahama sitiena ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-08 19:00, pirms 14 gadiem
pac-man rakstīja: nu kur tagad ir lielie dirseeji kuri saka ka vinjs teeloja peec abrahama sitiena ?
lielie dirseji ir aizmirsuši to gadijumi jau

     [+] [-]

, 2010-10-09 00:09, pirms 14 gadiem
Lidz ar to pazuda visa interese par super six.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja