Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo kļūst par brīvo aģentu, pārtraucot 350 miljonus vērto līgumu

Rolands Eliņš

Kanelo kļūst par brīvo aģentu, pārtraucot 350 miljonus vērto līgumu
Kanelo Alvaress. Foto: AP/Scanpix

Meksikas bokseris Sauls "Kanelo" Alvaress pārtraucis sadarbību ar savu līdzšinējo proumouteru kompāniju "Golden Boy", līdz ar to pārtraucot arī lielāko individuālo līgumu sportā, kas viņam bija ar straumēšanas platformu DAZN (350 miljoni dolāru par desmit cīņām). Lieta iepriekš bija nonākusi līdz tiesai, bet tagad tikusi atrisināta, ko apstiprina arī "Golden Boy" pārstāvji.

Pirms diviem gadiem Kanelo Alvaress noslēdza lielāko līgumu sportā – viņš vienojās ar DAZN par līgumu 350 miljonu dolāru vērtībā. Tas bija par desmit cīņām, kuras jāaizvada piecu gadu laikā. Taču Alvaress nav aizvadījis cīņu kopš pagājušā gada novembra. Pavasarī plānotais mačs izjuka pandēmijas dēļ, bet pārrunas par rudens cīņu bija nonākušas strupceļā, jo Alvaress un DAZN jaunajos boksa apstākļos nespēja vienoties par izmaiņām līgumā un Meksikas boksa superzvaigznes nākamo pretinieku.

Septembra sākumā Alvaress bija iesūdzējis tiesā DAZN un savu promouteru kompāniju "Golden Boy", apsūdzot to līguma pārkāpšanā un krāpšanā, pieprasot 280 miljonu dolāru lielu kompensāciju un atbrīvošanu no līguma. Viņa prasība sākotnēji tika noraidīta nepareiza noformējuma dēļ, taču pēc tā tika iesniegta Kalifornijas tiesā vēlreiz. Līdz šim tiesa vēl nebija to izskatījusi, bet tagad iesaistītās puses pašas nonākušas pie atrisinājuma.

Kanelo pārstāvji šonakt paziņoja, ka viņa sadarbība ar "Golden Boy" ir oficiāli pārtraukta un viņš kļuvis par brīvo aģentu. Līdz ar to pārtraukts arī līgums ar DAZN, ko Kanelo bija noslēdzis ar "Golden Boy" starpniecību. To vēlāk apstiprināja arī abi uzņēmumi, norādot, ka konflikts atrisināts ar visām iesaistītajām pusēm labvēlīgu iznākumu.

Kanelo ir viena no šobrīd lielākajām boksa zvaigznēm pasaulē. Viņa nākamā cīņa tiek plānota decembra vidū, un ESPN vēsta, ka par viņa pretinieku varētu kļūt amerikānis Keilebs Plānts, IBF čempions otrajā vidējā svarā.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/canelo-...
https://www.espn.com/boxing/story/_...