Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Fremptons pieveic Martinesu, kļūstot par IBF čempionu

Jānis Pārums

Fremptons pieveic Martinesu, kļūstot par IBF čempionu
Kiko Martines un Karls Fremptons
Foto: AFP/Scanpix

Īru bokseris Karls Fremptons (19-0, 13KO) sestdienas vakarā otro reizi pusotra gada laikā pieveica spāni Kiko Martinesu (31-5, 23KO), kļūstot par IBF pasaules čempionu svara kategorijā līdz 55.3 kilogramiem.

Abi bokseri pirmoreiz tikās 2013.gada februārī, kad Fremptons izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu devītajā raundā. Toreiz gan cīņas likme nebija kāds no prestižajiem tituliem, bet gan reģionālie. Šoreiz bokseri cīnījās par IBF titulu, kuru Martiness izcīnīja pirms gada un jau paspēja divreiz aizstāvēt.

Taču cīņā pret Fremptonu Martinesam daudz pretargumentu neradās. Īrs jau no cīņas sākuma bija pārliecinošāks. Piektā raunda beigās Martinesa kārtējais uzbrukums aprāvās ar nokdaunu – pēc Fremptona sitiena no labās spānis bija gar zemi. Cīņas vidū gan Fremptonam tika pārsista uzacs, taču viņa pārsvaru tas nekādi nemazināja.

Pēdējie raundi aizritēja ar Martinesa presingu, kurš mēģināja lauzt cīņas gaitu un nokautēt pretinieku, bet bez īpašiem panākumiem. Fremptons atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, tomēr cīņu priekšlaicīgi noslēgt neizdevās. Tiesneši atdeva pārliecinošu uzvaru pēc punktiem Fremptonam, kurš tādējādi kļuva par IBF čempionu – 119:109, 119:109 un 118:111.

Vieglu uzvaru izcīnīja argentīnietis Lukass Martins Matise (36-3, 34KO). Cīņu pret meksikāni Roberto Ortisu (31-1-1, 24KO), kurš līdz šai cīņai profesionālajā boksā nebija piedzīvojis zaudējuma rūgtumu, Matise sāka aktīvi un ilgi līdz rezultātiem nebija jāgaida. Otrā raunda izskaņā pēc sitiena pa korpusu Ortiss piedzīvoja nokdaunu. Meksikānis atradās notupies uz ceļgala līdz pat brīdim, kad tiesnesis aizskaitīja līdz "deviņi" un tikai tad cēlās augšā. Lai gan uz "desmit" Ortiss bija jau piecēlies, tiesnesis visai apšaubāmi pasteidzās apturēt cīņu, tādējādi Matise izcīnīja uzvaru ar nokautu otrajā raundā un tika pie WBC "Silver" titula svarā līdz 66.7 kilogramiem.

Pēc šī panākuma Matise izaicināja uz revanša cīņu Deniju Garsiju (29-0, 17KO), kam pirms gada zaudēja sīvā cīņā pēc punktiem ar 112:114, 112:114 un 111:115.

Bijušais pasaules čempions trijās svara kategorijās Edriens Broners (29-1, 22KO), kurš šobrīd startē svara kategorijā līdz 63.5 kilogramiem, ne bez problēmām izcīnīja uzvaru pēc punktiem pret Emanuelu Teiloru (18-3, 12KO). Nebūdams cīņas favorīts Teilors aktīvi uzbruka, tomēr precīzāks savos sitienos bija Broners. Nepilnu pusminūti pirms cīņas Broners aizsūtīja Teiloru nokdaunā, bet cīņu noslēdza ar uzvaru pēc punktiem – 115:112, 115:112 un 116:111.