Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Rīgas Kinostudija aicina uz cīņas šovu "Drosmes rings"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rīgas Kinostudija sadarbībā ar ''Dūru brāļu ordeni'' vasaras otrajā pusē organizē Rīgā līdz šim vēl nebijušu pasākumu – cīņas šovu ''Drosmes rings''. Tās ir dūru cīņas džentlmeņiem bez profesionālas pieredzes boksā, kas norisināsies neilgi pirms Rīgas Kinostudijas jaunās dokumentālās filmas ''Padoties aizliegts'' pirmizrādes.

''Dūru brāļu ordeņa'' dibinātājs un idejas autors Arnis Ritenieks - viens no filmas ''Padoties aizliegts'' stāsta varoņiem - ideju par šādu organizāciju attīstīja ar mērķi popularizēt boksu, iesaistot neprofesionāļus: dažādu profesiju pārstāvjiem, kam pamatnodarbošanās nav saistīta ar cīņu sportu, bet kuri to dara savam priekam. 2009. gada martā boksa un svarcelšanas klubā "Brāļi" Ragaciemā Arnis Ritenieks organizēja pirmās ''Dūru brāļu ordeņa'' cīņas, lai ar ''Dūru brāļu ordeņa'' darbību iepazīstinātu plašāku publiku, kā arī lai piesaistītu finanšu līdzekļus kluba "Brāļi" darbībai.

Ritenieks saka: ''''Dūru brāļu ordenis'' dibināts, lai apvienotu līdzīgi domājošus dzīves gladiatorus, radot iespēju cīnīties par iekšējo brīvību, gandarījumu un mieru sevī. Katram vīrietim jau no mazām dienām ir iekšēja vēlme sacensties un uzvarēt. Mūsdienu pasaulē duelēties vairs nav pieņemts, taču dusmas, aizvainojums un stress ikdienā cilvēkus caurstrāvo tik un tā. Ja cilvēks neprot no tā atbrīvoties, viņš var pastrādāt noziegumus, kaitēt savai veselībai, nodoties azartspēļu valdzinājumam vai darīt citas visneiedomājamākās muļķības. Rings ir iespēja atbrīvoties no šī saspringuma.''

Cīņu vakari ''Drosmes rings'' norisināsies īpaši šim nolūkam iekārtotās Rīgas Kinostudijas telpās. Līdz filmas ''Padoties aizliegts'' pirmizrādei tiks organizēti trīs šādi vakari: 14. augustā, 28. augustā un 11. septembrī plkst. 21:00. Biļetes uz pasākumu var iegādāties Biļešu servisa kasēs (biļetes cena Ls 3).

''Dūru brāļu ordeņa'' krustēvs, bijušais iekšlietu ministrs, sensejs Ēriks Jēkabsons, kas reizē ir arī patrons pirmajām cīņām Rīgas Kinostudijā pauž: ''Dūru brāļu ordeņa pamatā ir boksa mākslas – vissenākās divcīņas pasaulē – sportiskie un kaujas principi. Tikpat lielā mērā te ir arī bruņniecības ētika, kas sevī ietver drosmi, godu, godīgumu, nepadošanos un cīņu līdz galam, cēlsirdību un žēlsirdību.''

''Drosmes ringā'' var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un kam nav pieredzes profesionālās boksa sacensībās. Dalībnieki tiks iedalīti trijās svara kategorijās - pūces svars (līdz 70), lūša svars (līdz 90) un lāča svars (90+). Cīņas notiks īpaši tam paredzētā norobežotā laukumā – ringā, ievērojot klasiskā boksa noteikumus un izmantojot aizsardzībai obligāti nepieciešamo ekipējumu: boksa cimdus, galvas aizsargķiveri un zemjostas aizsargu. Katrs dalībnieks cīnās pēc savām spējām, izturoties ar cieņu pret pretinieku, ievērojot noteikumus un cenšoties sevi parādīt no vīrišķīgākās puses.

Rīgas Kinostudijas valdes priekšsēdētājs Vents Horsts uzskata: ''Filma par sportistu Ritenieku ģimeni ''Padoties aizliegts'' tik ļoti aizrāva filmas veidotājus, ka ideja par šādu cīņu organizēšanu gluži dabiski iekļāvās Kinostudijas aktivitātēs. Priecē tas, ka šķietami tik dažādas jomas – kino un sports – spēj lieliski papildināt viena otru, veidojot kopēju''.

''Dūru brāļu ordeņa'' dibinātājs – bokseris Arnis Ritenieks aicina: ''Esi vīrs – pārbaudi un pierādi sevi ringā! Izlādējies godīgā cīņā!''

Sīkāka informācija: padotiesaizliegts.lv vai pa tālruni 28613319 (Arnis Ritenieks)

Informāciju sagatavoja:
Līga Bizune

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-07 11:58, pirms 15 gadiem
viss liekaas interesants, bet ringa izmeers 3x3 m man liekas daudz par mazu.
Tekstaa tas nav mineets, bet ja tas ir tas pats rings kas Ragaciemaa - tad tur taada baigaa miiciishanaas sanaak .... 5x5m kaa minimums vajadzeeja.

     [+] [-]

, 2009-08-07 12:38, pirms 15 gadiem
Kur garantija, ka pretinieks nebūs ar cīņas pieredzi?

     [+] [-]

, 2009-08-07 13:24, pirms 15 gadiem
kā es ienīstu vecuma ierobežojumus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-08-07 16:41, pirms 15 gadiem
kurš pret mani?

  -1 [+] [-]

, 2009-08-07 17:37, pirms 15 gadiem
Buutu jau interesanti,bet man nespiid tur iziet ringaa toch gribeetu eh

     [+] [-]

, 2009-08-10 23:02, pirms 15 gadiem
Būtu forši izvicināties bet tad es gluži zaļš iesācējs (varbūt pat vel zemāks) tur 3X3 ringā visticamāk tikšu stūrī iespiests un izdauzīts bet ļoti kārojas varbūt pamēģināt - kas zina , ja nu sanāk.

     [+] [-]

, 2009-09-02 04:45, pirms 15 gadiem
huidimdirdim rakstīja: Nopietni 3x3? Tā jau ir tīrākā ņirgāšanās - ne tur kā izvērsties, ne kā.... Tu vari būt ātrs, izveicīgs, bet te tam nekādas nozīmes.... Nafig... tomēr tādā gadījumā negaidiet mani...
vismaz nav jāskatās kā viens no otra mūk visu cīņu. Cīņa paliek tikai interesantāka, ja rings ir mazāks--> skatāmāka skatītājiem.