Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Čagajevs šovakar pret Dramondu

Jānis Pārums

Čagajevs šovakar pret Dramondu
Ruslans Čagajevs un Karls Deiviss Dramonds
Foto: AFP

Šovakar plkst. 23:00 Vācijas pilsētā Rostokā savu pirmo cīņu kopš vairāk nekā gada pārtraukuma, kas bija saistīts ar dažādām veselības likstām, aizvadīs WBA smagā svara atvaļinātais čempions uzbeks Ruslans Čagajevs, izejot ringā pret Kostarikas bokseri Karlu Deivisu Dramondu.

Čagajeva līdzšinējā karjera
Profesionālā boksera karjeru 30 gadus vecais Čagajevs (24-0-1, 17KO) sāka jau 1997. gadā, kad izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras, taču tad uz kādu laiku pieklusa "pieklusa" (šajā laikā Čagajevs piedalījās amatieru sacensībās, 1997. un 2001. gadā triumfējot pasaules čempionātā. 1997. gada titulu gan viņam atņēma un diskvalificēja uz gadu, jo uzbeks pirms tam jau bija aizvadījis cīņas profesionālajā boksā. Čagajevs uzvarēja 82 no 85 amatieru cīņām - aut.), lai atgrieztos "profos" pēc četriem gadiem. Sekoja vēl trīs panākumi un vienīgais "misēklis" Čagajeva karjerā – cīņā pret Robu Keloveju, Čagajevs netīšām viņam iesita ar galvu, pārsitot pretinieka uzaci, pēc kā tiesnesis pārtrauca cīņu, paziņojot neizšķirtu. 2006. gadā Čagajevs un Kelovejs boksējās vēlreiz un šoreiz uzbeks uzvarēja pārliecinoši, nokautējot oponentu jau otrajā raundā.

Čagajeva, kurš boksa pasaulē iesaukts par "balto Taisonu", zvaigžņu stunda sita aizpērn – veiksmīgi ticis līdz cīņai par pasaules čempiona titulu, 14. aprīlī viņš smagā 12 raundu cīņā pēc punktiem pieveica līdz tam nezaudējušo "krievu milzi" Nikolaju Valujevu. Līdz ar Čagajeva uzvaru izgaisa krieva sapnis par leģendārā Rokija Marčiano rekordu, kurš uzvarēja 49 cīņās pēc kārtas (43KO) un no boksa aizgāja neuzvarēts. Valujeva rēķinā līdz cīņai ar Čagajevu bija 46 panākumi.

Pēdējā cīņa – neizteiksmīga...
Šobrīd Čagajeva rēķinā ir 24 uzvaras (17KO) un viens neizšķirts. Savu pēdējo cīņu Ruslans aizvadīja 2008. gada janvārī, kad diezgan neskatāmā cīņā pēc punktiem uzvarēja britu Metu Skeltonu, kurš savulaik bijis kikbokseris. Čagajevs savu efektivitāti nodemonstrēja vien brīžos, kad Skeltons jau izskatījās paguris un līdzjutējos šī cīņa īpašu sajūsmu neizraisīja, tomēr – uzvara paliek uzvara. Uzbeks pirmo reizi aizstāvēja savu titulu un gatavojās nākamajai cīņai.

Pērn Čagajevam bija jātiekas ar Nikolaju Valujevu, tomēr uzbeka veselības likstu dēļ divreiz šo cīņu nācās atcelt. Vairāki Valujeva pārstāvji kritizēja Čagajevu par to, ka viņš patiesībā baidās iziet ringā pret "Krievu milzi", tāpēc simulē savainojumu. Tiesa, būtu muļķīgi apgalvot, ka Ahileja cīpslas plīsumu un tam sekojošo operāciju būtu iespējams nosimulēt. Čagajevs izgāja itin garu rehabilitācijas posmu un nu ir gatavs atkal iziet ringā.

Jāpiebilst, ka tā kā Čagajevs noteiktā laikā nespēja iziet ringā, lai aizstāvētu titulu, viņš pēc WBA noteikumiem kļuva par t.s. atvaļināto čempionu, bet Valujevs pērnā gada augustā sakaujot Džonu Ruisu, atkal kļuva par WBA čempionu. Čagajevam ir iespēja vēlreiz kļūt par pilnvērtīgu titula īpašnieku – viņa un Valujeva cīņai jānotiek līdz šī gada 26. jūlijam.

Kas ir Dramonds?
Par Karla Deivisa Dramonda (26-0, 20KO) amatieru karjeru informācijas nav, taču par profesionālu bokseri viņš kļuva tikai pirms četriem gadiem – 30 gadu vecumā. Un sāka vareni – pirmajās sešās cīņās Dramonds savu pretinieku nokautēja jau pirmajā raundā, 11 no pirmajām 12 cīņām pretinieki uz ringa dēļiem gulēja jau pirmo divu raundu laikā. Jāuzsver, ka Dramonds vēl ne reizi nav zaudējis – 26 cīņās gūtas 26 uzvaras, 20 no tām – ar nokautu.

Savas salīdzinoši īsās karjeras laikā Kostarikas bokseris izcīnījis arī vairākus čempiona titulus – 2007. gadā Dramonds tika pie IBF un WBO Latīņamerikas čempiona tituliem smagajā svarā un tajā pašā gadā ieguva arī WBC Centrālamerikas titulu.

Tiktāl par skaisto... Pietiekami zīmīgs ir fakts, ka 25 no 26 cīņām Dramonds aizvadījis savā dzimtenē. Vienīgo cīņu ārpus Kostarikas bokseris aizvadīja 2006. gada oktobrī, kad Floridā (ASV) pēc punktiem pieveica Ramonu Heijesu. Cīņa ar Čagajevu notiks Rostokā (Vācija) un nospiedošais līdzjutēju vairākums būs par uzbeku. Pērn Dramonds aizvadīja trīs cīņas, divās no tām uzvarot ar nokautu pirmajā raundā. Pretinieki gan nebija īpaši vērā ņemami... WBA rangā Dramonds ieņem pietiekami augsto devīto vietu (Čagajevs ar Valujevu kā čempioni ir pašā augšgalā – aut.).

Ar mutes palaišanu abi bokseri nav pārāk izcēlušies. Dramonds gan solījis nokautēt Čagajevu, taču plānveidīgas vārdu kaujas pirms šīs cīņas nebija. Šonedēļ visus uzjautrināja Čagajevs, sakot, ka atgriezies dēla dēļ, kurš esot sacījis: "Tēt, tev jāizveseļojas un jāatgriežas ringā. Man vajag naudu jaunām rotaļlietām. Gribētu mašīnu ar tālvadības pulti".

Bukmeikeri ir pārliecināti par Čagajevu
Nav ne mazāko šaubu, ka Čagajevs ir nopietnākais pretinieks ar kādu Dramondam nācies tikties. Abi bokseri līdz šim profesionāļa karjerā nav zaudējuši un šovakar beidzot kādam no diviem nāksies pamest ringu ar nokārtu galvu. Jāpiebilst, ka pēc divām dienām Dramonds svinēs 34. dzimšanas dienu, bet vismaz bukmeikeri un līdz ar to arī Čagajevs viņam dāvanas nesola...

Visos bukmeikeru kantoros neapstrīdams favorīts ir tieši Čagajevs, turklāt uzbeka uzvara tiek prognozēta ar nokautu. Tas vismaz liek cerēt, ka boksa cienītājiem, kuri šovakar būs nolēmuši vērot šo cīņu, nenāksies pie TV ekrāniem žāvāties un, nedod Die's – aizmigt. Katrā ziņā, Čagajevam nevajadzētu rasties milzīgām grūtībām uzvarēt.

Kur skatīties?
Links uz cīņas tiešraidi (pašā raksta sākumā) pieejams šeit. Cīņu demonstrēs arī vācu kanāls "ZDF". Ziņu par citiem resursiem, kur varētu noskatīties Čagajeva – Dramonda dueli pagaidām nav (nepieciešamības gadījumā informācija tika aktualizēta).

Pirms tam: Koteļņiks - Maidana

Pirms šīs cīņas plkst. 22:00 notiks vēl viena cīņa par čempiona titulu. Svara kategorijā līdz 63.5 kilogramiem ringā dosies esošais WBA čempions ukrainis Andrijs Koteļņiks (30-2-1, 13KO), kurš aizstāvēs savu titulu pret argentīnieti Markosu Reni Maidanu.

Par cīņas favorītu tiek uzskatīts esošais čempions, kurš divreiz jau spējis savu jostu nosargāt, taču Maidana nebūs viegli pārkožams rieksts - argentīnietis līdz šim vēl nav zaudējis, uzvarot visās 25 cīņās, turklāt 24 no tām - ar nokautu (25-0, 24KO).

Katrā ziņā šī cīņa solās būt manāmi spraigāka un grūtāk prognozējamāka nekā Čagajeva un Dramonda duelis.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-07 14:58, pirms 15 gadiem
Čagajevs uzvarēs ar nokautu līdz septītajam raundam...

     [+] [-]

, 2009-02-07 16:10, pirms 15 gadiem
22:00 peec Latvijas laika vai peec Vaacijas laika?

     [+] [-]

, 2009-02-07 16:19, pirms 15 gadiem
quizzical rakstīja: 22:00 peec Latvijas laika vai peec Vaacijas laika?
Pēc Latvijas laika. Tāds ir oficiālais cīņas sākuma laiks. Ja būs vēlāk, kā nereti boksā gadās, tad tiks veiktas korekcijas rakstā

  -1 [+] [-]

, 2009-02-07 16:41, pirms 15 gadiem
galvenais esports pats ieliek linku Interesanti tas ir legaali?

  +3 [+] [-]

, 2009-02-07 17:34, pirms 15 gadiem
popovich rakstīja: galvenais esports pats ieliek linku Interesanti tas ir legaali?
tev nav pie kājas ir legāli vai nē??? Labāk, lai iemet uzreiz, nevis pēc tam puse no lietotājiem, kam interesē, sāk čīkstēt, kur var redzēt utt!!! Kaut gan tik un tā čīkstētāji atradīsies, bet krietni mazāk!!

Nu ceru uz uzbeka uzvaru, dēlam mašīnīti vajag svēta lieta

  +4 [+] [-]

, 2009-02-07 20:06, pirms 15 gadiem
Laiks precizēts. Čagajevs ar Dramondu cīnīsies pusnaktī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-02-07 22:21, pirms 15 gadiem
Billy rakstīja: Ir kadam interneta links kur var redzet so cinu?
Es taču teicu, ka būs tādi, kas čīkstēs Izlasi rakstu, tur ir dota adrese

  +1 [+] [-]

, 2009-02-07 23:31, pirms 15 gadiem

     [+] [-]

, 2009-02-07 23:42, pirms 15 gadiem
jācenšas ātri nokautēt ,jo drīz vairāk neredzēs.

     [+] [-]

, 2009-02-08 00:01, pirms 15 gadiem
Dramonds pārsita Čagijevam uzaci ,bet vienalga viņu pasludināja par uzvarētāju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-08 00:02, pirms 15 gadiem
Es arī neiebraucu par ko Čagaevam uzvara? Viņš tak pats neturpināja cīnu!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-08 00:08, pirms 15 gadiem
newage rakstīja: Es arī neiebraucu par ko Čagaevam uzvara? Viņš tak pats neturpināja cīnu!?
Dramonds Čagajevam uzaci pārsita ar galvu, tāpēc cīņu apturēja pēc sestā raunda, jo Čagajevam tas jau varēja kļut bīstami veselībai, un par cik ar galvu sist nedrīkst... , nu man pašam bišku neskaidrs ir, bet cik es sapratu tad uzvarētāju noteica pēc punktiem, un pēc sešiem raundiem pēc punktiem priekšā bija Čagajevs.

     [+] [-]

, 2009-02-08 00:09, pirms 15 gadiem
Es ar gribeeju paskatiities...a fig tev...beigas