Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bivols turpina uzvaru gājienu un tiek galā ar Ramiresu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bivols turpina uzvaru gājienu un tiek galā ar Ramiresu
Dmitrijs Bivols. Foto: EPA/Scanpix

Uzvaru gājienu turpina bokseris Dmitrijs Bivols (21-0, 11 KO), kurš nosargājis WBA čempiona jostu pussmagajā svarā, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārliecinoši pieveicot Gilberto Ramiresu (44-1, 30 KO).

Dmitrijs Bivols kontrolēja cīņas gaitu, un viņa sniegumu novērtēja arī visi trīs tiesneši – 118:110, 117:111, 117:111. "Pierādīju sev, ka varu būt labākais pasaulē. Lauva nav lielākais zvērs džungļos, taču lauva ir karalis. Viņš ir lielāks par mani, taču tam nebija nozīmes," pēc panākuma teica Bivols.

Maijā Bivols karjeras lielākajā cīņā pārspēja Kanelo Alvaresu, tādējādi viņš ir galvenais pretendents, lai saņemtu gada labākā boksera godu. Viņa īpašumā ir WBA čempiona josta, kamēr trīs citas jostas pieder Arturam Beterbijevam, kurš savu nākamo cīņu aizvadīs janvāra beigās. Beterbijeva uzvaras gadījumā notiks mēģinājums vienoties ar Bivolu.

Ja neizdosies vienoties, kā ticams tiek izskatīts variants, ka Bivols vēlreiz kāps ringā pret Kanelo, kuram nesen veikta kreisās plaukstas locītavas operācija.

Pirms Bivola cīņas pret Kanelo brāļi Vladimirs un Vitālijs Kļičko aicināja nepieļaut cīņas norisi, jo Bivols, kurš dzimis Kirgizstānā, tagad dzīvo Sanktpēterburgā un pārstāv Krieviju. Toreiz WBC, WBO un IBF paziņoja, ka nesankcionēs krievu un baltkrievu bokseru titulcīņas, kamēr WBA, galvā jau skaitot Bivola un Kanelo cīņas ienākumus, šādu soli nespēra.

Lai gan Bivols pauda, ka ir pret karu un gaida mieru, skaidru nosodījumu Krievijas sāktajam karam Ukrainā viņš neizteica, tikai norādīja, ka neviens nav priecīgs par notiekošo, taču viņš neesot politiķis, kuram vajadzētu runāt par tādām lietām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...