Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Abdusalamovs pārcietis insultu, boksera karjera beigusies

Jānis Pārums

Abdusalamovs pārcietis insultu, boksera karjera beigusies
Magomeds Abdusalamovs cīņā pret Maiku Peresu
Foto: FOX Sports

Krievu bokseris Magomeds Abdusalamovs pēc sestdien zaudētās cīņas un tam sekojošajām veselības problēmām vairs neizies ringā, paziņojis viņu pārstāvošās promouteru kompānijas "Sampson Boxing" viceprezidents Nātans Levkovičs.

Jāatgādina, ka sestdien Abdusalamovs piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā, smagā desmit raundu cīņā piekāpjoties kubietim Maikam Peresam (20-0, 12KO). Jau cīņas pirmajā raundā bokseris salauza roku, vēlāk viņam tika salauzts arī deguns, bet pēc cīņas konstatēts asins trombs galvas smadzenēs. Sportists tika iemidzināts mākslīgajā koma un viņam veikta operācija.

Diemžēl vakar sportists piedzīvojis vēl vienu triecienu, pārciešot insultu. Tas noticis jau svētdien, tomēr Levkovičs norādīja, ka cerējis visu paturēt noslēpumā: "Mēs nevēlējāmies teikt neko, taču kāds to jau pateica izdevumam "The New York Post", tāpēc varam apstiprināt, ka tā patiešām ir noticis." Šobrīd sportista veselības stāvoklis tiek raksturots kā stabils un notiek atveseļošanās process, veselības stāvoklis lēnām uzlabojas, tomēr boksera karjera, pēc promoutera vārdiem, ir beigusies. Bokseris joprojām ir mākslīgajā komā.

"Magomeds ir beidzis karjeru. Mēs, bokseru ģimene, tajā brīdī, kad visvairāk nepieciešama palīdzība, nevaram pagriezt muguru tiem drosmīgajiem cilvēkiem, kas nodarbojas ar šo sporta veidu. Magomedam un viņa ģimenei nepieciešama palīdzība. Darīsim visu iespējamo, lai dabūtu viņu kājās. Mago vairs neboksēsies, taču viņš ir labs un drosmīgs cilvēks," sacīja Levkovičs.

Nožēlu par notikušo izteicis Abdusalamova pretinieks Peress, kurš pārdzīvo par savu oponentu: "Mago ir manās domās un lūgšanās. Ceru, ka viņš ātri atveseļosies. Viņš cīnījās kā īsts kareivis. Priecājos, ka man izdevās uzvarēt, taču šobrīd vienīgais par ko spēju domāt ir Mago veselība."

Abdusalamova boksera karjera

Dagestānā dzimušais 32 gadus vecais triju bērnu tēvs Abdusalamovs 2005. un 2006.gadā kļuva par Krievijas amatieru čempionu boksā supersmagajā svarā, taču uz starptautiskajām sacensībām tā arī netika, jo viņa vietā tika izvēlēts Islams Timurzijevs (kurš to attaisnoja, 2005.gadā uzvarot Pasaules kausā, bet 2006.gadā – Eiropas čempionātā). Abdusalamovs netika arī uz 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, jo kvalifikācijas turnīrā zaudēja vēlākajam bronzas medaļniekam Deividam Praisam no Lielbritānijas.

Profesionāļa karjeru Abdusalamovs uzsāka 2008.gadā un pirmajās astoņās cīņās (kā arī desmit no pirmajām vienpadsmit) uzvarēja ar nokautu vai tehnisko nokautu pirmajā raundā. Viena no perspektīvākajiem smagā svara bokseriem karjera veiksmīgi turpinājās līdz pat novembra sākumam (visās 18 cīņās Mago bija uzvarējis ar nokautu vai tehnisko nokautu), kad tika piedzīvots zaudējums pret Peresu, kas tagad, kā zināms, pielicis punktu viņa karjerai...

Izmantotie resursi:
ESPN

  -1 [+] [-]

, 2013-11-06 10:49, pirms 11 gadiem
Aizgāja uzvarēts.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-06 10:57, pirms 11 gadiem
1) ciiniijaas bez aizsardziibas, jo pieradis bija visus nokauteet un tikau uz to vien gaaja
2) Komandas kljuuda, kas lika turpinaat kaut roka lauzta un deguns veelaak. Nu nav saprotams leemums kapeec jaaturpina bija taada ciinja.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-06 11:19, pirms 11 gadiem
žēl... tagad Mago ir jāver vaļā boksa skola un jākļūst par treneri. Viss vēl boksā nav zaudēts...