Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boreiko līdzīgā cīņā piekāpjas WBC čempionam

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Boreiko līdzīgā cīņā piekāpjas WBC čempionam
Jurijs Boreiko (pa labi) vienā no cīņas epizodēm
Foto:gladiator.lv

4. jūlijā, Turcijas pilsētā Ankarā savas kārtējās profesionālās cīņās aizvadīja „Baltijas Boksa Līgu” pārstāvošie bokseri Jurijs Boreiko un Andrejs Tolstihs. Tolstihs piekāpās jau ceturtajā raundā, taču Boreiko kā līdzīgs ar līdzīgu noboksēja ar WBC pasaules čempionu Mahiru Oralu.

Pirmais, kurš tā vakara programmā no latviešu sportistiem kāpa uz ringa bija Andrejs Tolstihs (1-10, 1KO). Viņa pretinieks paredzētajā sešu raundu cīņā bija pašmāju sportists Mustafa Karagols (13-1, 6KO).

Tolstihs jau no pašas cīņas sākuma centās noteikt toni, taču tas visu laiku neizdevās, jo pretinieks bija manāmi izveicīgāks un jūtami meistarīgāks. Diemžēl mūsu sportistam tā arī neizdevās papildināt savu bilanci ar uzvaru, jo Karagols ceturtajā raundā apstiprināja savu pārsvaru aizsūtot Tolstihu tehniskajā nokautā (TKO).

Otram Latvijas pārstāvim, pasaules čempionam boksā TWBA versijā Jurijam Boreiko (14-14, 9KO) astoņu raundu cīņā pretī stājās Vāciju pārstāvošais WBC pasaules, Eiropas Savienības (EBU-EU) un Eiropas boksa asociācijas (EBA) čempiona jostu īpašnieks Mahirs Orals (24-1, 9KO).

Lai arī nekādi tituli tajā vakarā netika dalīti, sportisti bija ļoti aktīvi un darīja visu iespējamo, lai cīņa beigtos vienam vai otram priekšlaicīgi. Tā kā neviens no sportistiem nespēja pretinieku aizsūtīt nokautā, cīņa beidzās pēc punktiem. Šoreiz tiesneši lēma, ka uzvara jāpiešķir titulētajam vācietim Mahiram Oralam.

Izmantotie resursi:
boxrec.com